1. Home
  2. Community
  3. duncanspangenberg805
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Heerlijk op witte rijst of op puree. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Met dit simpele recept maak jij voortaan de beroemde Zweedse gehaktballen van de IKEA helemaal zelf! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Scandinavisch

Dit recept is lekker als na of - bijgerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

1 l. volle melk1/2 theel. kaneelpoeder4 kardemonpitten, gekneusd350 gr goede melkchocolade100 gr. dikke, geklopte room 2 eetl. geraspte pure chocolade, voor garnering …  Lees verder »

6 country cookies (rol 300gr.), 25 gr. boter, 1 vanillestokje, 8 eetl. rietsuiker, 2 bakjes ricotta (a 250 gr. verse kaas), 1 bakje basilicum, 1 bakje aardbeien (250gr.), …  Lees verder »

Luigi mocht vroeger op z'n verjaardag kiezen wat hij wou eten.Rode kool was vroeger z'n favoriet.Dit gerecht past uitstekend bij een stoofschotel voor rundvlees/wild,te vinden elders op m'n pagina. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

1 grote baguette/ciabatta - 2 teentjes knoflook, gehakt/geperst - 2 eetl. olijfolie - 2 eetl. gehakte verse peterselie - 2 eetl. vers gehakte tijm of 2 theel. gedroogde - 2 eetl vers gehakte marjorein of 2 theel. gedroogde. 1/2 theel paprika poeder - 2 eetl. geraspte parmezaanse kaas. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Een lekker gerecht wat ik ooit uit een Tip heb gehaald en wat zo lekker is dat ik het graag doorgeef... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Voor de echte sambaleters onder ons …  Lees verder »

300g chinese eiermie; 2 el honing; 3-4 el ketjap manis; 1 cm gemberwortel, geraspt; 4 teentjes knoflook, geperst; 4 kipfilets, in blokjes; 1 struik paksoi …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Gekruide ovenschotel met bloemkool, aardappelen en gehakt. …  Lees verder »

Een gemakkelijk wrapje en weer eens op een andere manier klaargemaakt met voldoende groente, magere rosbief en een licht sesam-soja sausje. Volgens de makers van het boek is het belangrijk, dat je de goede volgorde van bereiden aanhoudt. Dat wil zeggen, dat het sausje klaar staat als je aan de groente begint en dat de groente klaar is, als je de rosbief reepjes gaat bakken. Zo kun je voorkomen, dat óf de groente te lang in de pan zitten ,óf dat de groente koud wordt. Wij hebben gesmuld en de heerlijke, eenvoudige  saus  geeft deze wrap een Japanse uitstraling. https://www.projectgezond.nl/ …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Sangria: 1/2 limoen, 1/2 citroen, 1/2 sinaasappel, 8 grote rijpe aardbeien, 50 gr. suiker(of naar smaak), enkele takjes munt, 750 ml fles droge rode spaanse wijn, 60 ml cognac of andere brandy van goede kwaliteit, gekoeld spuitwater, ijsblokjes (naar keuze) Sangria van Mallorca: 2 geboende sinaasappels, 1 citroen, 250 gr verse fruitsalade (bv met kiwi, peer en druiven), 2 dl gekoeld sinaasappelsap, 1 fles Spaanse rode wijn (bv Rioja), blaadjes van 3 takjes munt, blokjes ijs. Witte sangria: 2 limoenen, 2 sinaasappels, 2 citroenen, 4 nectarines, 2 flessen witte koele wijn, 2 deciliter gezeefd citroensap, 1 deciliter sinaasappelsiroop, ijsblokjes, koolzuurhoudend bronwater Sangria met perzikken: 2 flessen witte wijn, 2 flessen rode wijn, pijpje kaneel, 1 kilo perzikken, 150 g suiker, 250 ml water Mexicaanse sangria: 0.50 fles(sen) Wijn (rood, droog) 4 eetlepel(s) limoensap (vers), 4 theelepel(s) suiker, 150 gram fruitmix op siroop, 4 takje(s) munt Wintersangria: 1 sinaasappel, kruidnagels, 2 zakjes sinaasappelthee, 1 fles spaanse wijn, 100 gr amandelen, suiker …  Lees verder »

Thuis je Big mac maken. Bijna niet van echt te onderscheiden. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans

Een heerlijk zoet nagerecht, met verse, sappige aardbeien. …  Lees verder »

1 eetlepel boter 1 fijngehakte ui. 1 grote gekookte aardappel, fijngeprakt. 3 eetlepels broodkruim of paneermeel. 1 pond mager rundergehakt. 5 eetlepels slagroom. 1 ei. 1 eetlepel peterselie. 2 eetlepels boter. 2 eetlepels olie. 1 eetlepel bloem. 12 eetlepels dunne room of slagroom  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Scandinavisch

* Karni kabritu stoba *Voor dit gerecht van de Nederlandse Antillen wordt van oorsprong geitenvlees gebruikt; dit kan eventueel vervangen worden door lamsvlees, dat een kortere kooktijd heeft …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Antiliaans

1 ei 250 ml olie (ik had 100 lekkere olijfolie en 150 zonnebloemolie) 1 theelepel mosterd 1 eetlepel limoensap (of ander zuur) zout en peper rasp van 1 limoen (is optioneel en zorgt dat je iets langer dan een minuut bezig bent). …  Lees verder »

Top