Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Wat was dit een zalige witlofovenschotel. Zo wil ik wel altijd witlof eten. Onderstaande tekst vond ik bij een witlofrecept op internet en ik ging er gelijk voor. Witlof, ham en kaas zijn die ingrediënten die prima bij elkaar passen. En al helemaal als je dit combineert met boterzachte krieltjes en een lekkere scheut slagroom. Als je dit dan nog in de  de oven schuift krijg je een heerlijke witlof ovenschotel met krieltjes en beenham". Wat mij en mijn man betreft één van de lekkerste witlofovenschotels. Het recept is wel iets aangepast. Ten eerste omdat ik geen krieltjes in huis had en er ook een eigen touch aan wilde geven. Het originele recept kun je vinden op internet (zie bronvermelding). …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Ik had nog een halve gerookte makreel over dan een dag tevoren. Om dit weer gewoon op brood te eten had ik geen zin in, dus in korte tijd deze echt lekkere makreelsalade gemaakt. Ons broodje smaakte heerlijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een aantal jaren geleden - toen we nog in Nederland woonden - heb ik zelf een keer Leberkäse gemaakt.  De Leberkäse smaakte goed en ik heb er toen een neef heel blij mee gemaakt. Deze week vroeg een mede -Smulwebber of ik een recept had van Leberkäse en dat had ik dus. Alleen nooit op Smulweb geplaatst en nooit een foto gemaakt. Gelukkig had ik het recept nog in mijn plakboek zitten en kon ik het ook nog terugvinden via inernet. Er zijn veel recepten op internet te vinden van Leberkäse zelf maken. Ik weet niet hoe die smaken, maar deze vonden wij lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Gevulde eieren zijn "hot" heb ik voor kort ergens gelezen. En gemakkelijk te maken. Voor Oudejaarsavond heb ik een aantal lekkere borrelhapjes met eieren bij elkaar gezocht die je allemaal ruim tevoren kunt klaarmaken. Kun je er lekker bij blijven zitten. Voor elk wat wils, ook vegetarische hapjes en hapjes voor kinderen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Het bijzondere aan deze Zweedse appeltaart is dat de boter en de melk aan de kook gebracht moet worden en heet door de losgeklopte eieren etc. gemengd wordt. Het recept van deze Zweedse appeltaart kwam ik steeds weer tegen en iedere keer dacht ik "die moet ik maken". De taart is erg lekker en eenvoudig te maken. Het kan niet mis gaan. Je kunt de appeltaart in een rechthoekige vorm bakken (32x39 cm: 24 personen) of met de helft van de ingrediënten in een springvorm van 26 cm doorsnede (12 - 14 personen). Je kunt de taart in plaats van met appels ook met kersen, kruisbessen, abrikozen of rabarber bakken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Scandinavisch

Deze overheerlijke karamellikeur is in een oogwenk klaar. Ik heb een aantal flesjes gemaakt als "cadeautje uit eigen keuken" en met kerstmis cadeau gedaan. De likeur is heerlijk over ijs en ook lekker met een toefje slagroom bij een kopje koffie. Maar ook zo erg lekker. De likeur heeft de dikte van advocaat. De gecondenseerde melk moet plm. 3 uur in zacht kokend water zachtjes koken. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Duits

Zalm kun je op heel veel manieren heel lekker klaar maken. Deze keer dus gekozen voor de honingmosterdroomsaus. De zalm gaat rauw in de schaal en wordt overgoten met de warme saus. Dan nog kort in de oven en je hebt een heerlijk gerecht op tafel. Heerlijk als je gasten hebt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Deze heerlijke ketjap kip heb ik deze keer gemaakt in de slowcooker. Het is een combinatie van mijn recept babi ketjap en mijn recept sambal kip (onderaan de links naar die recepten). De kipdijfilets heb ik een nacht laten marineren, daarna alles tegelijk in de slowcooker en …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Oude broodjes over? Niet weggooien of aan de vogels voeren, maar er dit lekkere gevulde broodjes van maken. Heerlijk gevuld met pittig gekruid gehakt en wat groenten. Daarover wat geraspte kaas en dan in de oven. Smullen maar ! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Misschien een beetje ouderwetsmaar nog altijd lekker. Alles in één pan: lekker gekruid gehakt met sperziebonen, paprika en champignons en pindasaus.   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indisch

Bij "Mijn lekkerste Javaanse Pittige Rundvleesstoofpot" wilde ik een Aziatisch gerecht zonder vlees omdat in de rundvleesstoofpot al voldoende vlees zat. Ik stuitte in een tijdschrift op een lekkere mie met groenten. Eén en ander aangepast aan onze eigen smaak en ook nog wat extra groenten toegevoegd. Heerlijk Mie-gerecht, dat uitstekend pastte bij het rundvlees. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Ik ben zelf niet zo dol op stamppot zuurkool, maar inmiddel heb ik door wat te experimenteren toch de stamppot zuurkool gevonden die ik nu wel heel erg lekker vind. Lekker zacht romig en niet te zuur. Verrukkelijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een kennisje vroeg mij advies over een recept met spruitjes dat zij zelf had bedacht. Ik vond een gedeelte van wat ze had bedacht heel lekker, maar vond ook dat ze iets moest weglaten. (Zij wilde er nog bokbier en blauwe kaas doorheen doen en dat vond ik net een tikje teveel). Samen kwamen we op dit recept. En het was me toch lekker ! Wie geen spruitjes lust, lust dit zeker !!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Dit heerlijke pittige rundvlees smelt op je tong en er blijft een verrkkelijke smaak achter van de lekkere pittige romige kokossaus. De kruiden heb ik zelf bedacht en na het proeven nog een en ander toegevoegd. Of het werkelijk Javaans is weet ik niet. Ik heb veel Javaanse stoofpotten bekeken en elk gerecht was weer anders.Wij vinden dit zalig !!!! Ook een heerlijk gerecht voor je slowcooker. (Braad het vlees met de uien en de knoflook even aan. Voeg de kruiden en de kokosmelk toe en zet het vlees plm. 5 - 6 uur op low. :in één woord verrukkelijk) Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook lekker bij bijvoorbeeld stammpot boerenkool of hutspot. Weer eens iets anders dan een rookworst. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Onze walnoot heeft ons weer een hele grote oogst gegeven, als dank hebben we er heerlijke tapas van gemaakt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

De klassieke witlof gerold in een lekkere plak ham en daaroverheen een lekkere kaassaus doet het altijd. Maar ik heb een variatie erop bedacht die niet alleen lekkerder is, maar ook gemakkelijker te maken. Er komt bij deze witlof geen bloem aan te pas, je hoeft dus geen roux te maken. Lees het recept en je komt erachter hoe gemakkelijk en lekker deze witlofschotel is. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit is echt een heerlijk recept dat iedereen kan maken. Snel klaar, niet moeilijk en kan meteen de oven in. En de baktijd is maar 30 min.(15 min. op electrisch en 15 min op hetelucht), ideaal als je weinig tijd of geen zin hebt om te koken …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Voor de verjaardag van onze buurman die 60 jaar werd kwamen er veel eters. Onze buurvrouw vroeg of ik ook een nagerecht wilde maken. Natuurlijk wilde ik dat. Het werd deze amarettini-kersen-tiramisu. Om het geheel niet zo zwaar te maken heb ik half kwark en half mascarpone (roomkaas) gebruikt. Het toetje viel erg in de smaak. Volgens mijn buurvrouw was het een "gedicht". Volgende week hebben ze weer een etentje voor veel personen en mijn werd gevraagd om deze tiramisu nog een keer ge maken. Succes dus ! NB Op 14 november 2016 heb ik de hoeveelheden in het recept aangepast. Het geheel bleek toch teveel te zijn voor de 12 personen die ik had genoemd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans
Top