Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Dat er ook stevige roomsoepen bestaan, bewijst dit recept, dat toch het typische karakter van een gevogelteroomsoep heeft …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Krachtige bouillon met wijn, die soms in kopjes wordt opgediend. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Russisch

Bereid met yoghurt en bakmeel, zonder eieren of boter.beslag is voor 2 cakes of 1 tulbandvorm. De hoeveelheden noten, kokos enz zijn goed aan te passen. …  Lees verder »

Misschien maak jij af en toe eigen shoarma of kebab broodjes. Dan passen deze 2 sauzen er ideaal bij.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Multi-cultureel

Nou het is weer herfst want dat is wel te merken aan het weer. Dit is een goddelijk hapje wat ertussenin zweeft. De zomer met een overgang naar herfst. Niet alleen dat, nee het is verschrikkelijk lekker! Om alvast in de stemming te komen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Een lekker en snel gerecht, waar ook de kinderen hun vingers bij af likken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Een zonnig en heerlijk soepje, recept neergezet in de hoop dat het de weergoden inspireert tot LENTEWEER!!!!!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

De dagen worden korter, het wordt kouder en overal liggen weer mooie producten. Dit is wel de allerlekkerste paddenstoelensoep die er is. Hij is romig, maar zit ook vol met verse kruiden. Om dit na te maken is het het beste om bij de groenteman een (wilde) paddenstoelenmelange te halen. Ook Albert Heijn heeft momenteel diverse verse paddenstoelen melanges te koop, o.a. Cantharellen, witte- en gele oesterzwammen, akkerzwammen en wilde bospaddenstoelen. Dit soepje is een geweldig najaarssoepje en lekker romig door de Mascarpone. De truffelolie (ook te koop bij AH) maakt het smulfeest af. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

In mijn tuin barst het momenteel van de courgettes. Het spreekwoord "het groeit als kool" zouden ze voor mijn part kunnen veranderen in "het groeit als courgette". Courgettesoep staat bij ons al jarenlang elke zomer op het menu en ik heb al vele varianten klaargemaakt. Toch miste ik vaak nog iets, de finishing touch om het zo maar te zeggen. En dat heb ik nu eindelijk gevonden. Door een eetlepel geraspte mierikswortel toe te voegen krijgt de soep net dat beetje extra pit wat hij nodig heeft. Heb je geen verse mierikswortel geen nood, je kunt ook gewoon een potje gebruiken. Het romige in deze soep komt niet van toegevoegde (kook)room of iets dergelijks maar het komt van de vers geraspte kaas. Door zelf verse belegen of jongbelegen kaas te raspen krijg je een veel romiger resultaat. Door gebruik te maken van groentebouillon is deze soep vegetarisch maar je zou eventueel ook kippenbouillon kunnen nemen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een lekkere vega-burger waar je eindeloos mee kunt variëren! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

`s Winters zijn de tomaten niet erg smaakvol, in dit gerecht is dat helemaal niet erg. Het originele recept is met kipfilet, ik heb het ook al een keer met zalmfilet gemaakt, smaakte ook prima, de oventijd dan met 8 minuten inkorten. Een snel, vetarm gerecht. Kombineert prima met rijst en sperziebonen.eigen foto …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

700 g magere hamlappen, in dobbelstenen zout en versgemalen peper 4 eetl. zonnebloemolie of arachideolie 3 uien, in grove stukken 4 teentjes knoflook, gehakt stukje (3 cm) verse gemberwortel, geraspt 1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt 1 blikje tomatenpuree (70 g) 6 eetl. ketjap manis 8 dl vleesbouillon (van tablet of uit pot) (allesbinder of maïzena) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Dit stamppotje is leuk en lekker voor de overgang van de seizoenen, zomer/herfst of lente/zomer. Geen zware winterstamppot maar een wat "lichtere" versie. Dit komt natuurlijk door de frisheid van de sla. Ideaal als je nog niet helemaal toe bent aan hutspot of boerenkool. Heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld sukade lapjes of andere vleesstoofschotels. Voor dit stamppotje kun je het beste voor de wat stevigere sla soorten kiezen zoals: rucola, ijsbergsla, krulsla en eikenbladsla. De camembert en het katenspek maken het geheel tot een wat uitbundiger gerecht. Je kunt het ook gewoon wat simpeler houden door deze ingrediënten weg te laten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Paddenstoelen en herfst horen natuurlijk bij elkaar. Champignons lijken misschien een beetje saai, maar je hebt ze in allerlei soorten en maten en je kunt ze overal voor gebruiken. Een voorbeeld zijn deze reuzen champignons. Je vindt ze vaak op de markt voor weinig geld en ze zijn heerlijk om er een vulling in te doen. Als voorgerecht serveer je het op een beetje sla, maar ook leuk als hapje of als amuse. Met de vulling kun je gemakkelijk variëren, bijvoorbeeld door de camembert te vervangen door brie of andere kaas naar wens. In plaats van het katenspek kun je ook ontbijtspek nemen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

60 g gepelde walnoten 1,5 el olijfolie klein trosje druiven (pitloos) 1 kleine appel 1 kleine ui 1 kropje eikenbladsla 1 tl notenolie 2 of 4 sneetjes muesli- of rozijnenbrood 150 g verse geitenkaas 2 takjes tijm of 1 tl gedroogde 2 tl honing zout ca. 1 dl (mosterd-)vinaigrette …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Lekker zomers, ideaal te serveren bij BBQ, combinatie met kip is ook heel lekker …  Lees verder »

Zelf gemaakt, en ik vond het lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Turks

Stevig witvis kan gebruikt worden, ook heerlijk met verse sardientjes …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

In groentebouillon gekookte vis in smakelijke saus. Erna in zalm gerold. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Afrikaans
Top