Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Heerlijk romige courgettesoep. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Herfstsoep; warm, zoet en kruidig (ideaal voor kinderen) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

* 500 gr mascarponeroom * 200 gr poedersuiker * espressokoffie * 1.25 dl amaretto-likeur * 6 italiaanse lange vingers …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Dit is een lekker en leuk "doe-het-zelf" recept en kan iedereen (zelfs de kinderen) maken. Ook leuk om in de vakantie te doen. Met ui, paprika en courgette. …  Lees verder »

Groene cake op basis van biscuitdeeg naar authentiek Indonesisch recept. vooral in trek bij de kids …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Dit recept komt uit wok't van Sunil Vijayakar. Het smaakt net zo als bij het thaise restaurant in Rijswijk. De marinade moet wel 8 uur intrekken. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Thais

Een verzameling gewone en ongewone smoothies - 1 plek voor al mijn huidige en toekomstige smoothies, te beginnen met een heerlijke klassieker uit Chili. …  Lees verder »

Een Indonesische pudding gemaakt van rijstmeel, kokosmelk en pandan bladeren, Is geen gedoe om het te maken . De romige, zijdeachtig bubur heeft een gladde, pudding-achtige textuur, en de bijzondere zoetheid van de palm suiker, gearomatiseerd met pandanblad, voegt een perfect zoet toe. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch

6 eieren, gesplits 150 gr suiker 100 ml kokosmelk 50 ml zonnebloem olie 150 gr tarwebloem 1/2 theelepel bakpoeder 1 theelepel vanillie suiker 1 pandanblad 1/2 theelepel zout Eventueel mespunt cream of tartar 1 theelepel groen kleurstof of pandan pasta …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

300 gram bloem 300 gram suiker 400 gram ei (8 eieren) 150 ml kokosmelk 12 gram bakpoeder 3 eetlepels water pandanpasta(verkrijgbaar bij toko) mespunt zout …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

750g sucadevlees (runderstoofvlees) 4 el olie (bijv. arachide- of zonnebloemolie) 3 uien, fijn gesneden 3 à 4 (evt. méér!) tenen knof 1 el ketoembar (korianderzaad) 2 tl djinten (komijn) 4 - 5 kemirie-noten, geraspt of fijngehakt ½ tl trassi (of 2 tl nam pla, lichte Thai fish sauce) 1 el sambal 4 cengkeh (kruidnagels) heel 3 el ketjap manis 2 el gula jawa (palmstroop, of palmsuiker, evt. bruine suiker) 2 cm stukje laos (galangawortel) 2 cm stukje djahé (gemberwortel) 6 - 8 verse djeroek poeroet-blaadjes (limoenblaadjes) 2 - 3 stengels sereh (citroengras) 500ml santen (dikke kokosmelk) 1 tl zout (bij voorkeur grof zeezout) + evt. lombokjes naar smaak …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

De saus maak je terwijl de pasta kookt. Echt Italiaans: eenvoudig, simpel en erg lekker! (Ik heb zelf de citroenpartjes achterwege gelaten en alleen de citroenrasp en citroensap gebruikt). …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Lekkere caramel blokjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

JE KAN NATUURLIJK OOK EEN ZAKJE KOPEN MAAR DIT IS ZO LEUK EN LEKKER OM ZELF TE MAKEN. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

1 komkommer, 2 limoenen, 2 tl milde chilipoeder, zeezout …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Biologisch

Echt een lekker toetje. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Volgens bronnen op het internet zou dit het recept van de Wereldberoemde Dudok Appeltaart moeten zijn: Bodem 300 gram bloem 250 gr boter 150 gram basterdsuiker halve theelepel zout Vulling 1,5 kg kilo jonagold in dikke brokken/schijven 1 klein potje appelcompote 2 kopjes rozijnen/boerenjongens flinke eetlepel kaneel Eventueel een beetje suiker Kruimeldeeg 90 gr bloem 40 gr bruine basterdsuiker 40 gr boter 1 zakje vanillesuiker Bereidingswijze Voeg alle ingredienten samen, kneed het deeg en laat het een half uur koel en ingepakt rusten. Verdeel het deeg over de bodem en druk het goed aan. Zorg voor een opstaande rand ter hoogte van de bakvorm Verwarm de oven voor op 190 graden. Doe de appelpartjes in een koekenpan en bak de appels even (Hierdoor worden de appels iets zachter en het hinderlijke vocht is eruit waardoor de bodem veel lekkerder blijft) Voeg een beetje water toe zodat de appels niet aanbakken. Meng de appels met de compote, kaneel en rozijnen/boerenjongens en eventueel de suiker. Doe dit over in de vorm en druk het goed aan. Kneed bloem, vanillesuiker en boter met de hand snel tot een kruimelig deeg, voeg daarna de bastersuiker toe en meng dit goed maar kneed dit niet meer. Verdeel het gelijkmatig over de appeltaart. Bak de taart op een rooster in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten gaar. Zorg dat de kruimels mooi gekleurd zijn. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Deze koekjes hebben een legio benamingen op het internet, met name engelstalige websites noemen ze Russian tea cakes, Mexican wedding cookies. Terwijl ik best zeker weet dat ze evenveel met Rusland als met mexikaanse trouwerijen te maken hebben - niets. Een ding zeker - dit is een lekker brosse, smaakvolle koekje dat van uiterlijk mij aan een sneeuwbal doet denken. Wat mij betreft is het dan ook zowat het volmaakte kerstkoekje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal
Top