1. Home
  2. Community
  3. ArualB
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een kruising tussen rosti en tortilla, maar vooral erg lekker! Prima als lunchgerecht maar zeker ook als hoofdgerecht met een lekkere kom soep vooraf! …  Lees verder »

Pannekoeken met een dun laagje gekruid gehakt erop meegebakken, da's lekker hoor! Ietsje pittig maar niet storend overheersend.. In de verte lijkt het wel op Lahmacun, de Turkse pizza, maar wij vinden dit toch wel veel lekkerder.. En deze komen natuurlijk uit de pan ipv uit de oven... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Vrijwel iedereen lust natuurlijk vissticks (denk ik) maar persoonlijk vinden wij ze nogal flauw. Peper en zout helpt natuurlijk wel, maar dan nog.. Kinderkeuken (niks mis mee, alleen niet zo voor ons). Vandaar dat wij ze zelf maken, je begrijpt het al, op een iets andere manier (lees gekruid) dan normaal gesproken het geval. Misschien vind jij het op deze manier ook wel lekkerder? Je zou ze ook in de frituurpan kunnen bakken of in de oven, dat ligt helemaal aan jezelf wat je het lekkerst vind! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Als je de 'gewone' Bolognesesaus bij de pasta een beetje tegen-gegeten bent, zou je deze eens kunnen proberen. De combinatie van gestoofd rundvlees met gehakt, de kruiden/specerijenmix in de tomatensaus.... Smullen!!!! ps: en dag 2 nog lekkerder!!! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Argentijns

Oftewel, vrij vertaald, een stoofschotel met (veel) knoflook en peper die ik erg lekker vind. Ons Jiri ook, hij was - natuurlijk - weer de pineut om als eerste te proeven  Als je van deze 2 smaken houd, en van supermals suddervlees, weet ik zeker dat je hiervan gaat Smullen! Dit is een recept van vriend Ashley die als kok bij Gaucho's heeft gewerkt en inmiddels een eigen eetcafe heeft dat loopt als een tierelier. En terecht!   …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Argentijns

Lekker kruidige ovenschotel met bovenop een laag pikant gehakt, afgedekt met tortillachips en kaas. Dit eet heel lekker weg op deze manier met een heerlijk krokant laagje om te beginnen.. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Onze Jiri en ik zaten gisteren met de handjes in de haren: wat eten we morgen?  Geen idee, geen inspiratie.. Tot ik me herinnerde dat ik ergens een heel erg goed recept had voor deze smaaksensatie uit india van een goede chef aldaar. Bladeren, bladeren en nog eens bladeren tussen mijn recepten en jawel: gevonden!!   Even schrikken dat het weer zo lang moest marineren, maar dat heb ik gedaan na de wedstrijd van gisteren en een hele nacht laten staan in de koelkast. Ideaal toch? Het resultaat, we hebben er vanmiddag ongelofelijk van zitten Smullen met onze buren die een borreltje kwamen doen Ik zet hem snel weer op Smul, wel zo makkelijk terug te vinden nu.... Het lijkt een hele lijst en bewerkelijk, maar het valt echt heel erg mee en is zooo de moeite waard!!!!!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

De naam dekt de lading voor dit recept.. Dit is lekker!!!!!!!!! Het is geen recept wat uren duurt, veel nodig heeft en veel snijwerk.. Geen van dat alles, maar dat proef je zeker niet terug hierin. Smul-ze!!!  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Surinaams

Dit hebben wij vanmiddag bij Ine, een vriendin van ons die vlak bij ons woont gegeten. Zij had het recept jaren geleden al uit de Telegraaf gehaald, waar Ronald Giphart het in had gezet. Het was heel erg Smullen, superlekker, dus vandaar dat ik het recept van haar heb overgenomen en nu dus op Smul heb geplaatst.. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Dit is een bami-recept uit de Surinaams-Indische of Indisch-Surinaamse keuken, net hoe je het bekijkt natuurlijk. Feit is dat dit recept voor een hoop mensen nog niet helemaal bekend is, en dat is jammer! Vandaar dat ik deze nu maar op Smul zet - alhoewel dat ik dacht dat die er al van me stond - en hopelijk vind je deze net lekker als wij, als je ze een keer maakt! Alvast eet smakelijk/selamet makan/ngjang sweetie bij voorbaat!! …  Lees verder »

Lekker, makkelijk en snel voor doordeweek, makkelijk voor te bereiden en heerlijke smaken op het bord. Eet dit met gekookte basmatirijst. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

Dit Vlaamse vispotje is gemaakt met verschillende soorten zoetwatervis, maar je kunt er elke soort vis voor gebruiken die je maar wilt. Prei en krielaardappeltjes maken er een complete maaltijd van. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Voor dit gerecht moet je wel een echte knoflookliefhebber zijn! Je moet eerst even naar de Turkse winkel voor de sucuk en goede verse knoflook. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Turks

Soutzoukakia zijn kleine Griekse gehaktballetjes in een heerlijke tomatensaus. Het is gemakkelijk te maken en het heeft een uitgesproken smaak. Soutzoukakia eet het lekkerst met rijst of met aardappelpuree. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Mmmm een heerlijke zomerse salade met veel smaken. Prima salade voor bij de barbecue of voor bij de pasta en hete curry gerechten want hij smaakt lekker fris. Wij vinden deze salade net iets lekkerder dan die met ananas. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Mmm.... Voor pasta en kipliefhebbers is dit het perfecte hapje. Heerlijk romig met malse kipblokjes met champignons, paprika en lente uitjes. Lekker in de zomer met warm weer, maar ook in de winter met kou want je knapt er helemaal van op. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

In de zomer vinden we dit wel de lekkerste bonensalade die er is omdat hij zoveel verschillende smaken heeft. Prima barbecue salade en past geweldig bij geroosterd rundvlees vinden we. Hij is slank, gezond en bevat veel vitamines. Deze stond dus in het hete pinksterweekend bij de braai op tafel. Voldoende voor 5 personen als bijgerecht. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Echt een heel leuk borrelhapje (TAPAS). Lekker pittig, krokant, maar ook gezond. Lekker serveren bij de buis met pittige sausjes. Als je geen zin hebt groente te koken tijdens het WK krijg je zo toch je portie binnen en kinderen eten hun handjes erbij op! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Echt een heel lekker kip hapje en super makkelijk en snel. Als je dit eenmaal hebt geproefd dan (vr)eet je je helemaal klem! Kun je gebruiken als leuk borrelhapje of als amuse, maar in het groot ook als superdeluxe kip slavink met een Zuid-Amerikaans tintje. Deze kleintjes smaken heerlijk bij de buis als je het WK kijkt. Smaakexplosie met weinig ingredienten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel
Top