Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Community
  3. annieov
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Appel en karbonaden, een onweerstaanbare lekkere iets zoete frisse combinatie van vlees en fruit.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

" you come, we cook noodles" …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Zuurkoolbroodjes met kip room en rozijnen. Heerlijk gerecht voor in de weekenden. Ik maak er vaak heel veel en wat ik over hou gooi ik in de vriezer en bij onverwchts bezoek haal ik ze uit de vriezer en tover je zo een heerlijk makkelijk gerecht op tafel [natuurlijk wel weer ff in de oven opwarmen] …  Lees verder »

Kijk ook eens op mijn kookgroep wintersegerechten en meldt je aan . …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

4-5 gekookte bieten 4 eetlepels suiker 2 theelepels zout 4-5 kruidnagelen 12 peperkorrels 4 eetlepels azijn 3 dl water …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Hieronder het verslag over dit recept van Lina Tay Ik opnieuw gemaakt dit recept op basis van het geheugen van de geur (oui, Remy!) Van het aroma in het huis van wijlen mijn grootmoeder toen ze geroosterde kerriepoeder. Mijn grootmoeder gebrande kerriepoeder in een wok 1-werf in diameter, meer dan een houtskool oven, en had ieder van ons - haar kleinkinderen - dicht opeengepakte de kruidenmix in gerecycleerd glas ketchup flessen die ze vervolgens verkoopt. Helaas, niemand van ons gedocumenteerd haar recept, dus ik maakte deze brouwsel op basis van wat ik mij herinnerde van die hete middagen in Maleisië 30 + jaar geleden! En wijden aan het geheugen van mijn grootmoeder. Maleisische kerriepoeder weerspiegelt de mix van Zuid-Indische, Sri Lanka en Peranakan smaken. …  Lees verder »

Heerlijke fetacrème met paprika en knoflook …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Zien ook mijn artikel Chinese dumplings …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees

200 gram zilvervliesrijst - 1 gesnipperde ui - 2 teentjes knoflook - 2 eetlepels zonnebloemolie - 50 gram boter - 1 kleine fijn gesneden groene paprika - 1 grof geraspte wortel - 1 blik adukibonen a 300 gram - 1 losgeklopt ei - 115 gram geraspte extra beelegen kaas - 1 theelepel gedroogde tijm - 50 gram geroosterde hazelnoten - meel om te wentelen - olie om te bakken - zout en peper - Voor het serveren : - hamburgerbroodjes - salade - relish …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

4 kleine bananen 2 eetl. citroensap of 4el sinaasappelsap 1 tl kaneel 1 tl gemberpoeder flinke mespunt nootmuskaat zout 4 el honing 50 gr gesmolten boter 50 gr gemalen amandelen of andere noten  …  Lees verder »

Gebruik voor deze flans een muffinvorm. Voor- of bijgerecht voor 6 personen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Ik heb dit recept ooit van internet gehaald, weet niet meer van wie het is maar het was een Engels recept en ik denk dat het van Jamie was. Enfin, eindelijk een keer gemaakt. Wat mij "tegenhield" was dat ik zelf de paprika`s moest roosteren onder de grill, maar het gaat gewoon supersnel en de vellen kon ik er zo vanaf stropen. Ik heb het recept wel aangepast. En zoals ik het aangepast heb is het heel eenvoudig te maken, het is mij uitstekend bevallen. De smaak? SUPER LEKKER! en echt veel lekkerder dan een kant en klare salsa. Houdt je van een hele pittige salsa dan kan je in één of meer pepertjes de zaadjes laten zitten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

4 plakjes bladerdeeg 2 bananen 1 zakje vanillesuiker 1 theelepeltje kaneel 1 eetlepel honing scheutje melk flesje chocoladesaus …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal Deze gerecht kan ook heel goed op de BBQ bereid worden. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Ik heb weer eens een wilde sprong in mijn smaak-fantatie gemaakt en met een fusion van verschillende Asiatische keukens een voorgerecht of bijgerecht samengesteld. Wat ik interessant vind van deze gerecht, is de combinatie van knapperig (gebakken mie) en zacht (garnalen en frisse smaak van lente-ui), de zoet (suiker) en iets zuur van (nam pla en sherry), die tesamen goede contraste vormen van smaak, kleur en samenstelling. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Aziatisch

牛肉丸Een snelle roerbak bereiding van gehaktballetjes met een unieke smaak door de combinatie van Chinese vijfkruidenpoeder en sojasaus.. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

2 middelgrote uien in ringen 750 gram courgette in plakken 750 gram tomaten in plakken 100 gram cervelaatworst 2 knoflook teentjes geperst 250 ml melk 2 eieren zout en peper nootmuskaat 2 plakken smeltkaas in blokjes verse basilicum blaadjes  …  Lees verder »

Deze bereidingswijze van nasi benaderen de smaak van echte chinese nasi goed. Zien ook mijn recept: Variatie op bami van de chinees …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Lekkere vegetarische stoofpot met veel groenten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Heerlijke tajine van rundvlees met het zoete accent van dadels …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans
Top