Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Community
  3. alidada
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Mega lekker en super mals verwennerij.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Afrikaans

Deze is echt een van mijn lekkerste gebakken aardappelen uit de oven gerechten, probeer maar; is heerlijk!Zien ook mijn blog T-Bone, Geroosterd Aardappelen, Avocado en Tomaten Salsa WEEKENDHAP. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans

Dit heerlijke stoofpotje vind zijn herkomst in Andalusië volgens culinair journalist Onno Kleyn. Hij at dit in een achteraf gelegen restaurantje in Andalusië en is de smaak hiervan nooit meer vergeten. Zo lekker vond hij dit. Toen ik dit las liep het water in mijn mond en kon ik natuurlijk niet nalaten om dit te maken. Nu niet helemaal de tijd van het jaar voor een stoofpotje , maar op een frisse dag gaat dit er zeker in. Enne.....Onno had gelijk. Wij - en ook onze logees - vonden het vlees verrukkelijk. Het vlees wordt door de marinade zo lekker sappig en krijgt een bijzonder lekkere smaak. N.B. Het vlees moet plm. 24 uur in de marinade !! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Spaans

Dit heerlijke recept heb ik tijdens mijn vakantie afgekeken bij de agriturismo -Le case del Merlo-  op Sicilie. Het was daar werkelijk goed toeven en elke avond kregen we weer een heerlijk 4-gangen diner voor geschoteld. Geen extravagante gerechten maar alles gemaakt met verse ingrediënten, precies waar ik juist zo van hou. En natuurlijk alles klaargemaakt -con amore-  Thuis ben ik aan de slag gegaan en met een beetje eigen creativiteit ben ik hierop uitgekomen. Kijk hier voor het Basisrecept-tomatensaus   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

 Echt heerlijk zomers gerechtje. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Tongstrelend visgerecht, door Pieter bedacht en samengesteld uit meerdere bobotierecepten. Wel bewerkelijk. Zeer geschikt voor kookliefhebbers die geen haast hebben en die een uitgebreide voorraad kruiden en specerijen in huis hebben en de nodige 'kooklef'. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans

Super lekkere gevulde kip- of kalkoenschnitzels gevuld met pesto en gegrilde reepjes paprika in een heerlijke pittige paprika-tomatensaus en gegratineerd met mozzarella. Gemaakt voor vrienden die het erg lekker vonden. De rolletjes zijn heel gemakkelijk te maken en goed voor te bereiden. Ongeveer 30 minuten voor het opdienen nog even in de oven en je tovert een verrukkelijke maaltijd op tafel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een eigen variatie op de Turkse kebab of kip kebab. Lekker makkelijk als weekendhap of als snelle lunch. Het grote voordeel als je zelf het vlees kruid is dat je meer of minder naar smaak kunt toevoegen. En alle kruiden die nodig zijn heeft bijna iedereen wel in zijn/haar keukenkastje staan. Haal bij de Turkse bakker een heerlijk vers Turks brood want dat smaakt hier uitstekend bij. De rode puntpaprika is overal makkelijk verkrijgbaar de groene variant daarentegen kun je het best bij de Turkse winkel halen. Als alternatief gebruik je gewone rode en groene paprika. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Vanavond maken, morgen eten. Genoeg voor 300 g Ricotta Gerechten waar ricotta in gebruikt worden: Kiprollade met achterham,  pesto en ricotta http://www.smulweb.nl/recepten/1392616/Kiprollade-met-achterham-pesto-en-ricotta-vullingLasagne met ricotta en tomaten gehaktsaus http://www.smulweb.nl/recepten/1417939/Lasagne-met-ricotta-en-tomaten-gehaktsaus Champignons met achterham ricotta en groene pesto http://www.smulweb.nl/recepten/1392959/Champignons-met-achterham-ricotta-en-groene-pesto Kipfilet met olijven tapenade http://www.smulweb.nl/recepten/1144338/Kipfilet-met-olijven-tapenade Pasta met broccoli en kaas uit de oven http://www.smulweb.nl/recepten/1318636/Pasta-met-broccoli-en-kaas-uit-de-oven Gedroogde fruit saté http://www.smulweb.nl/recepten/1392685/Gedroogde-fruit-sate …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Multi-cultureel

Als je heel snel je tanden in dit heerlijke broodje wil zetten  dan kan je natuurlijk ook kipfilet broodbeleg nemen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Malse vol van smaak plakjes kipfilet en makkelijk te maken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Ideale gerechtje voor bij een Chinese tafel vol met lekkernijen. Ik at dit met bami oftewel gebakken mie. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Deze heerlijke maaltijd heb ik al vaak klaargemaakt, maar nog niet eerder op Smulweb gezet. Ik heb een dergelijk recept eerder ergens gelezen, maar heb deze witlofsaus (met dat recept in ijn achterhoofd) zelf verzonnen. De combinatie van de gebakken kabeljauw met de romige witlof is super lekker. De witlofsaus wordt in de wok gemaakt en is snel klaar. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

Erg lekker koekje voor bij de koffie. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een heerlijke koek vol vruchten die vooraf geweekt zijn in sterke thee met whisky. De koek blijft - in aluminiumfolie gewikkeld of in een blik - een paar weken vers. (Als de koek daar tenminste de kans voor krijgt!). Hou rekening met het weken van de vruchten, liefs een nacht! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Schots

Een heerlijke verwarmende soep die zeker in de winter, maar eigenlijk in elk seizoen de hoognodige vitamines bevat door de vele verse groenten die erin zitten. Maak een grote pan in een keer want de volgende dag is het minstens net zo lekker en het bespaart een hele hoop werk. Je kunt eventueel ook een portie invriezen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Deze chili had je nog nooit! Mijn beste chili con carne ooit gemaakt! Vol van smaak en bestemd voor alle liefhebbers van een zeer pittig chili. Dit is echt lekker. Probeer maar. Het lijk een vreemde combinatie van ingrediënten, maar al deze smaken combineer perfect. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Mexicaans

Een maak je koelkast leeg gerecht. Zoetzuur en heel gezond, er komt geen vetten van past. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Koreaans

Eerst word de kip gekookt en erna goudbruin gebakken in ketjap marinade. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch
Top