Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Kookboek "Nederlands"

De heilige drie-eenheid van rodekool, appel en kruidnagel, maar dan met extras en heel langzaam in de oven gestoofd. Zo lekker heb je rodekool nog nooit gegeten! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Chocoladebavarois …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Speciale lekkernij voor het kerstmenu voor mijn kleinzonen is het geen kerstdinee als er geen stoofpeertjes zijn. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Dit is het oeroude basisrecept voor hachee zoals wij het vroeger thuis altijd aten. Ik heb het zo meegenomen en er zelf al talloze variaties op gemaakt. Toch is het altijd makkelijk om het eenvoudige standaard recept bij de hand te hebben omdat je weet dat het goed is. Met dit basisrecept kan iedereen iets lekkers op tafel zetten zonder dat je een hele kruidentempel aan ingrediënten nodig hebt.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Een lekkere frisse aardappelpuree in combinatie met appel en een puree die ook goed passen bij vette winter-kost. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Duits

We blijven nog even in het thema snelle recepten! Deze lekkere goulash hft weinig voorbereiding nodig, de rest van de tijd moet het gerecht in de oven! Eigenlijk ideaal om op een gezellig zondag thuis klaar te maken! En je kan dan ook meteen vrienden of familie uitnodigen! Hier was het alleszins een succes!  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Europees

Aardappelen uit de oven. Heel gemakkelijk bij een etentje want dan heb je je handen vrij voor andere dingen. De aardappelen zijn heerlijk krokant door de hieronder genoemde bereidingswijze. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een heerlijk broodje opgebouwd uit laagjes waardoor het de naam lasagne broodje kreeg. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een klassieker uit de franse keuken. Lekker met een toef slagroom en/of een bolletje vanille ijs. Met dit receptje krijg je de appels mooi (en lekker) gekarameliseerd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Dit recept gebruiken wij al jaren als er gasten komen of zo maar, omdat het zo lekker is. Ik zou het leuk vinden als er wat meer foto's bijgezet zouden worden. Geeft wat meer inspiratie!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Hasselbacks Potatis is een recept dat in 1940 is bedacht door de chefkok van Hotel Hasselbacken in Stockholm (Zweden). Het recept was vooral in de jaren '70 en '80 zeer populair in de Scandinavische landen. Het is een erg gemakkelijk recept en je hebt er weinig omkijken naar. De aardappels worden erg lekker krokant van buiten en zijn toch zacht en gaar van binnen. De kruiden zorgen voor een heerlijke smaak. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Scandinavisch

Een makkelijke ovenschotel die door mijn gasten als heerlijk wordt betiteld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Super lekker romige quiche. Extra lekker door de toevoeging van de gedroogde tomaatjes en de kruidenroomkaas. Al vaak gemaakt en iedere keer weer wordt het recept gevraagd. Lekker als borrelhapje, maar ook heerlijk op een buffet of als lunchgerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Aardappelsalade maakte ik altijd volgens het recept van mijn Duitse moeder. Maar door tijdgebrek ontstond dit recept. Nu is mijn aardappelsalade nog veel lekkerder, hoeft niet meer in te trekken en dus veel sneller klaar. Iedereen die de salade geproefd heeft wil het recept. De salade kun je ook als basis gebruiken voor een maaltijdsalade door er gebakken spekreepjes of hamreepjes of tonijn of gerookte zalm aan toe te voegen. Laat je eigen fantasie maar werken. De salade is verrukkelijk dat kan ik je verzekeren! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Een salade die zich overal goed mee laat combineren. Op dit moment past het natuurlijk fantastisch bij de bbq. Maak het al een paar uur van te voren zodat de smaken in de koelkast goed in kunnen trekken. Veel smaken zijn in deze aardappel salade aanwezig. De ham en het ei zijn lekker hartig en de augurk geeft het een zuurtje. De appel maakt het weer een beetje zoeter en door de ui krijgt het net een beetje meer pit. Ook de mosterd die ik hierin heb gebruikt geeft het nog net een beetje meer smaak. Ik heb hier krieltjes in de schil genomen maar je kunt natuurlijk ook gewone aardappelen gebruiken.   Tip: Gebruik voor de dressing Griekse yughurt want die is lekker dik en bevat veel minder vet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Super lekkere zamlrol. Werd geserveerd tijdens een brunch die ik samen met andere vrijwilliegers verzorg in verzorgingstehuis bij ons in Stadtlohn. Recept gekregen en gebruikt tijdens afgelopen Kerst. Het was een succes. Heerlijk als je wat meer gasten krijgt en prima voor te bereiden. Denk bij het bereiden aan de koeltijd (zie recept)! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal
Top