Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een heerlijke en snelle geroosterde tomatensoep.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Yum yum yum! Dat was onze reactie na t eten van deze schotel. Deegrolletjes gevuld met een pikante smeuïge gehaktvulling, gegaard in pittige tomatensaus. De verse cannelloni heb ik - gemak dient de mens - gekocht bij de Italiaan bij ons beneden, vulling en saus komen wel uit eigen pan.  De bekende cannelloni uit de supermarkt hebben langer nodig in de oven. Maar da's logisch, slurp 😉 Ps: de tomaten uit blik heb ik van de Appie met kruiden er al in, die is prima! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Zelf bedacht toen ik eens wat nieuws wilde koken, smaakt heerlijk!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Romanesco (groene bloemkool) smaakt veel lekkerder dan de gewone witte bloemkool. Bij de romanesco proef je de echte bloemkoolsmaak. Romanesco kun je op dezelfde manier bereiden als de gewone witte bloemkool. Zodra ik de romanesco zie kan ik het niet laten om er iets lekkers mee te maken. Zoals dit lekkere recept met een heerlijke kaassaus die wel heel snel is gemaakt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een voor mij onbekende combinatie die ik laatst toen ik een weekendje in Duitsland was heb gegeten. Ik ben dol op cantharellen en op zeebaars dus toen ik dit gerecht op de kaart zag staan in het 'Landgasthaus' waar wij aten hoefde ik geen moment te twijfelen. Een combinatie waar ik nog nooit eerder van had gehoord maar die voortreffelijk samenging.   Het is eigenlijk niet eens een recept maar gewoon een goede combinatie van heerlijke en pure ingrediënten. Je kunt er natuurlijk je eigen fantasie op los laten, maar het heeft helmaal geen verdere toevoegingen nodig en je kunt er zo prima meer voor den dag komen. Het is zelfs een aanrader als je gasten krijgt want het staat binnen no-time op tafel.  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vis

Rest bloemkool over? Maak dan eens deze heerlijke fluweelzachte bloemkoolsoep. Lekker met hamreepjes en kaas, maar ook niet te versmaden met reepjes gerookte zalm of met gorgonzola. De soep kun je natuurlijk net zo goed van een kleine verse bloemkool maken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Dit recept komt uit het verre Mauritius …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

Ik durf dit bij-na geen Italiaans te noemen en het is zeer zeker geen authentiek recept. Ik denk eerlijk gezegd zelfs dat een echte Italiaan me recht in mijn gezicht zou uitlachen. Maar daarom geef ik geen zier want wij vonden het allemaal zoooooo lekker dat dit recept echt bewaard MOET worden om nog vaker te maken. Ik heb zelfgemaakte frambozenjam gebruikt maar bij gebrek aan beter kun je ook aardbeien- rode vruchten- of bosvruchtenjam gebruiken. Als je in de tussenlaag ook vruchten wil doen moet je de dubbele hoeveelheid (500 gram) frambozen gebruiken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Gegeten in restaurant .... heerlijk …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Lekkere frangipanetaart met perzik .  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een heerlijk en gezond recept, gemakkelijk te bereiden en kan enkele dagen later nog grgeten worden. 507 cals. - 18.8 vet - 6.7 verzadigde stoffen - 6.9 g suiker - 2 g zout …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Een feestelijk voorgerecht dat makkelijk te bereiden is .  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Lekker makkelijk voor op de camping, deze eenpanner is een hit! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Stap eens af van de traditionele andijviestamppot met spekjes en maak eens deze heerlijke versie zonder vlees. De sjalottensaus met rode port zorgt voor een heerlijk smaak van de andijviestamppot. Wij hebben met smaak hiervan gegeten. Ik werd hierdoor geinspireerd door een recept op 24Kitchen, maar heb er mijn eigen recept van gemaakt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Onbegrijpelijk populair, kant en klare pindasauzen. Voor de satésauzentest die enkele jaren geleden in volkskrant stond, kregen we er vijftien voor onze kiezen: glazuursplitsend zoet, tranentrekkend scherp of naar alles smakend behalve pinda. Waarom zou je in godsnaam instantpindasaus kopen? Onderstaande basispindasaus maak ik in, ik heb het getimed, 6 minuten. Zolang duurt het ook om pindasauskorrels op te lossen of de magnetronversie op te warmen. Je kunt de saus naar eigen smaak opleuken met extra sambal, ketjap, kokos of andere kruiden. De helft van dit pindasausrecept is genoeg bij saté of de barbecue voor vier eters: wat overblijft, is heerlijk op (stok)brood. Gadogado, Indonesische groentesalade met pindasaus, is mijn favoriete zomermenu voor gasten. Supersimpel, gezond, en je kunt alles tot een dag eerder klaarmaken. Dan nog rijst koken, pindasaus opwarmen en klaar. Breid de gadogado eventueel uit met saté, gefrituurde tahoeblokjes, gebakken banaan en gebakken uitjes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indisch

Makkelijk en snel gemaakt ; kan als nagerecht of tussendoortje gegeven worden  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans

Deze overheerlijke bietensalade hadden we heel wat jaren geleden (2002 volgens mijn aantekeningen) al eens gegeten maar was in het vergeetboek geraakt. Toen ik weer eens aan het snuffelen was in mijn kookboeken kwam ik deze salade weer tegen. Deze week moest ik snel iets maken en er lagen voorgekookte, gesneden bietjes in de koelkast. Lekker met gebakken aardappeltjes. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks
Top