Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Eieren, knapperige groenten en pittige pindasaus zijn de ingredienten van dit bekende -vegetarische- Indonesische gerecht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Makkelijke hoofdmaaltijd uit het 3e boek van Jamie Oliver. Hij weet met simpele dingen toch altijd weer te verrassen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Recept van Jamie Oliver. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Van de BBC gehaald …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Volgens bronnen op het internet zou dit het recept van de Wereldberoemde Dudok Appeltaart moeten zijn: Bodem 300 gram bloem 250 gr boter 150 gram basterdsuiker halve theelepel zout Vulling 1,5 kg kilo jonagold in dikke brokken/schijven 1 klein potje appelcompote 2 kopjes rozijnen/boerenjongens flinke eetlepel kaneel Eventueel een beetje suiker Kruimeldeeg 90 gr bloem 40 gr bruine basterdsuiker 40 gr boter 1 zakje vanillesuiker Bereidingswijze Voeg alle ingredienten samen, kneed het deeg en laat het een half uur koel en ingepakt rusten. Verdeel het deeg over de bodem en druk het goed aan. Zorg voor een opstaande rand ter hoogte van de bakvorm Verwarm de oven voor op 190 graden. Doe de appelpartjes in een koekenpan en bak de appels even (Hierdoor worden de appels iets zachter en het hinderlijke vocht is eruit waardoor de bodem veel lekkerder blijft) Voeg een beetje water toe zodat de appels niet aanbakken. Meng de appels met de compote, kaneel en rozijnen/boerenjongens en eventueel de suiker. Doe dit over in de vorm en druk het goed aan. Kneed bloem, vanillesuiker en boter met de hand snel tot een kruimelig deeg, voeg daarna de bastersuiker toe en meng dit goed maar kneed dit niet meer. Verdeel het gelijkmatig over de appeltaart. Bak de taart op een rooster in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten gaar. Zorg dat de kruimels mooi gekleurd zijn. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Het recept is al jaren in de familie en zit als een knipsel, van voor het internettijdperk, in de recepten map. Omdat het altijd in de smaak valt heb ik het al heel vaak gemaakt en heb daarvoor het knipsel niet meer nodig, ik heb het nog wel even opgezocht om de herkomst te achterhalen maar die staat er helaas niet bij. De naam `Gelders" is eigenlijk ook verwarrend, als je de receptuur bekijkt kun je je afvragen wat het met Gelderland te maken heeft `Mediterraans` zou een betere benaming zijn. Qua weertype beginnen de zomers en de winters in ons land steeds meer op elkaar te lijken maar als dat niet het geval zou zijn dan is hij zowel zomer en winter goed toepasbaar. Winter , warm serveren met aardappelgratin, groente naar keuze en goed glas rode wijn. Zomer, lauw warm serveren met aardappelsalade of welke andere salade dan ook en een koele rosé. Wat helemaal lekker is als er een stuk(je) overblijft, de volgende dag op een geroosterde boterham met een beetje ketchup. Geniet ervan! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Europees

Heerlijke ovenschotel met kip, ananas en perzik …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Een fantastisch gerecht voor het hele gezin en indeaal wanneer u geen tijd hebt om te koken: het kan namelijk van te voren worden bereid. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

1 grote kan voor op warme zomerse dagen als dorstlesser …  Lees verder »

Dat prei en banaan een supercombinatie zijn, weet je na het proeven van deze ovenschotel …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

125 gr volkorenmeel, 2 theel bakpoeder, 300 gr yoghurt, 2 eieren, zout, 75 gr zemelen, 2 eetl honing, 2 eetl zonnebloemolie, 2 eetl sojameel …  Lees verder »

Lekker brood gemaakt van sojameel en rijstmeel.En natuurlijk met bananen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

HET IS TOCH NIET TE GELOVEN DAT JE HIERMEE AFVAL.TOCH IS HET WAAR. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Eigenlijk zijn deze pannekoeken nog lekkerder dan gewone omdat de soja melk wat zoetig smaakt …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Kinderkeuken

Lekker, een ovenschotel met andijvie! De voorbereiding is zo gepiept en hierna heb jij er geen omkijken meer naar. Dat is makkelijk! …  Lees verder »

Spaanse andijviesalade …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Dit recept voor deze heerlijke en supersnelle andijvie kreeg ik ooit van iemand die samen met ons op een camping stond. Het recept is bij ons echt favoriet. Ook iedereen die beweert niet van andijvie te houden moet dit proberen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Cocoskoek …  Lees verder »

Top