Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Kookboek "braziliaans"

2 el extra vierge olijfolie 1 rode ui, in dunne boogjes 1 groene paprika, in dunne reepjes 2 tenen knoflook, gehakt 1 groene chilipeper, fijngehakt (zaad verwijderd) 1 blik tomatenblokjes (netto 450 gram) 1 el tomatenpuree 1 tl fijne kristalsuiker 200 ml kokosmelk 300 ml vis- of kippenbouillon 4 lente-uitjes, diagoneel in stukjes van 5 cm 600 gr rauwe middelgrote garnalen, gepeld, darmkanaal verwijderd, staartje eraan 750 gr witvisfilet (b.v. pangasius of koolvis) in blokjes van 3 cm 2 el vers geperst limoensap 1 grote handvol korianderblaadjes gestoomde rijst of knapperig brood, voor erbij. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Braziliaans

Ui knoflook zout maisolie of zonnebloemolie of olijfolie 2 koppen Surinaamse droogkokende rijst 2 koppen water Variaties: Voeg tijdens het koken, of al bij het fruiten, 1 gesnipperd laurierblad aan de rijst toe voor een "arroz de loro" (laurierrijst). Voeg, als de rijst bijna klaar is, wat verse koriander toe voor een "arroz de coentro" (korianderrijst). …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Braziliaans

* 1 ui * 1 teentje knoflook * 75 gr ontbijtspek * 75 gr chorizo * 350 gr rundergehakt * 1 ei * 40 gr geraspte Cheddar * 1 eetlepel bloem * peper, zout * 50 gr boter * 4 dl gezeefde tomaten * naar behoefte paneermeel …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Braziliaans

Pittig kruidige stoofpot van botermals kippenvlees in een kruidige, iets pittige saus. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Braziliaans

Lekker pikante soep uit het land van de Olympische spelen dit jaar.Volgens mij wel 5 ringen waard, de mooie goudgele kleur heeft ie al......┬áIk heb voor maiskolven uit de diepvries gekozen omdat er ff geen verse voorhanden waren, maar dit kan ook met mais uit pot of blik natuurlijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Braziliaans
Top