Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Kookboek "Nederlands"

Dit is een feestmaal op een koude, kille, mistige dag en helemaal als je eters hebt of krijgt. Makkelijk te maken en snel op de tafel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

In Gandaham met zuiders tintje …  Lees verder »

De combinatie van port en Worcestersaus geeft de saus een unieke smaak. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Lekker vleesgerecht uit de oven. Supersnel en superlekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Door de romige smaak en het zoete accent van de perzik is het alsof je hoofdgerecht en toetje ineens eet! Hier krijg ik nooit genoeg van! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Heerlijke vegetarische zuurkoolschotel. Vorige week hadden we onze nicht weer te logeren die vegetarisch eet. We hadden heerlijke zelfgemaakte zuurkool gekocht op een "slachtfeest" in Noordijk bij Neede. Dit "feest" vindt altijd plaats op de 3e zaterdag in november. Je kunt er niet alleen vlees en zelfgemaakte worst kopen, maar ook vergeten groenten en er wordt op diverse plekken allerlei zelf gemaakt, waar onder de zuurkool. Deze zuurkool  is veel, veel lekkerder dan die je koopt in de supermarkt, dus de zuurkool moest op tafel. Ik heb toen 2 gerechten gemaakt van de zuurkool. Eénmaal als ouderwetse stamppot met worst en spek en éénmaal deze ovenschotel. Die viel zo in de smaak dat zelfs mijn man die heel graag vlees eet dit erg lekker vond. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

De heerlijke sappige schnitzels worden heel kort rondom gebakken. Gaan dan in de oven overgoten met een verrukkelijke champignons-mosterdroomsaus. De schnitzels blijven hierdoor heerlijk sappig. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Ook zo genoeg van die veel te cremige pindakaas uit de fabriek? Verlang je terug naar die echte ouderwetse pindakaas?  Als je het zelf maakt, weet je wat er in is gedaan. Zonder stabilisatoren, houdbaarheidsmiddelen, suiker, sulfiet of smaakversterkers. Zonder soja- of andere verkeerde oliën. Ook altijd zo dat die fabrieks-pindakaas een dag later nog omhoog komt? Het overkwam me laatst nog, nota bene met biologische pindakaas. Met deze pindakaas overkomt je dat niet. Zelf getest! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Een ontzettend lekker aardappel recept uit de oven en makkelijk te maken. Zie ook mijn recept: Geroosterd aardappelen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Ondanks dat het niet eens zo koud is momenteel krijg je door de korte dagen zin in echte winterkost. Gisteren aten we deze heerlijk zuurkoolschotel! Een ware smaaksensatie met de combinatie van appeltjes, crème fraîche, gehakt, spekjes en mosterd. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

De oven voorverwarmen op 200 graden C. Snij de kontjes van de stronken af en haal eventueel lelijke blaadjes eraf. Leg ze in een pan met ruim kokend water zo dat ze helemaal onder liggen en kook ze ongeveer 15 minuten. Afgieten en laten afkoelen. Snij de stronken in de lengte in vieren en snij het zachte hartje eruit. Neem een plakje ham en leg daar 1/4 witlofstronkje op. Strooi naast de witlof een beetje geraspte kaas. Rol op en leg deze in een ingevette ovenschaal. Lekker op zelfgemaakte aardappelpuree. Met de rest van de stronkjes doe je het zelfde. Als alles erin ligt strooi je er geraspte kaas over tot je de rolletjes bijna niet meer ziet, dan wat paneermeel en boter. 30 minuten in de oven tot de bovenkant lichtbruin is. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Typisch Zweeds gerecht voor een speciale gelegenheid. Serveer de aardappelen met een lekker stukje vlees of vis en vergeet de groenten niet …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Scandinavisch

Dit is een heerlijk recept uit Smult 6. Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb. Kijk op www.smult.nl voor onze actuele acties! …  Lees verder »

Ingrediënten voor andijvie Stampot 400 g gesneden andijvie 1,5 kg aardappelen 250 gram gerookte spekjes 1 rookworst 1 ui scheutje azijn peper, zout melk klontje boter Bereiden: Aardappelen schillen en in ongeveer 20 minuten gaar koken. Spekjes bakken. Aardappelen afgieten en stampen. Puree eventueel smeuïger maken met melk en boter. De andijvie, spekjes en gesnipperde ui toevoegen. Tenslotte op smaak brengen met peper, zout en scheutje azijn. Serveren met rookworst. En klaar is je stamppot! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Geen tijd en geen last van wat extra calorien? Maak dan deze supergemakkelijke en verrukkelijke romige ovenschotel met kipfilet en champignons. De kip gaat rauw plm. 15 minuten in een hete oven, dus je bent zo klaar. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Witlof op z'n Italiaans, het hoeft niet altijd met tomaat of andere toeters en bellen... …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Dit heb ik gemaakt omdat ik heel erg van pruttelpotjes en pannetjes hou. Meestal zijn dat stoofjes met rundvlees, maar deze keer wilde ik eens een keer iets met varkenshaas maken. Het voordeel van dit pannetje is dat het veel sneller klaar is omdat de varkenshaas een hele korte bereidingstijd nodig heeft. Als je de stukjes varkenshaas heel eventjes dichtschroeit en aanbakt blijft het heerlijk mals en zelfs nog een tikkeltje rosé als je het later weer aan de saus toevoegt. Doe dit echt pas op het laatste moment maar geef het nog wel de kans om even goed door te laten warmen.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een verrukkelijk voorgerechtje: de bekende geitenkaas in rauwe ham maar dan geserveerd met de zoete gebakken appel-honingballetjes. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans
Top