Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Kookboek "Turks/Marokkaans"

Snelle en superlekkere variant op Sis kofte. Gezond junkfood bestaat!  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Turks

Een lekkere taart, gemakkelijk te maken en zeer geschikt voor bij een lekker glas (of kop) thee op een druilerige middag (maar ook op zonnige middagen niet te versmaden hoor, hahaha: …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Macarons zijn oorspronkelijk Franse koekjes bestaande uit 2 helften met een vulling ertussen. Deze Marokkaanse "macarons" zijn heel anders, maar ook verrukkelijk en niet zo moeilijk te maken als de Franse.....   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Marokkaans

Ik maak al jaren Turkse Snijbonen en laatst kwam ik een Egyptische versie van dit recept tegen. De kruiden zijn heel anders en de tomaat wordt pas op het laatst toegevoegd. Ik heb het recept uitgeprobeerd en we vonden het allemaal heel lekker. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

Dit recept heb ik van de Opa van een vriend van me. Heb het al talloze keren klaargemaakt en het blijft heerlijk. ook makkelijk voor te bereiden zodat je nog genoeg tijd heb om met je gasten te zitten. (foto`s volgen nog.) …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Marokkaans

Lekkere knapperige koekjes met een pindasmaak en stukjes chocolade.... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Een heerlijke gevulde soep. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Heerlijk Turks gerecht …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Turks

1 blikje dolmas (turkse winkel) 2 uien 3 tomaten 300 gr runder of lamsgehakt half kopje gekookte rijst 2 eetl. fijngehakte peterselie zout en peper 1 á 2 theel. milde paprikapoeder 3 á 4 eetl.boter  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Turks

Yufka vindt je in de Turkse supermarkt, het zijn dunne deegvellen op basis van tarwebloem, water en zout. Je kan ze in de oven of de frituur bakken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

250 gram gehakt 1 ui 1 ei 2 yufka (bladerdeeg te koop in de Turkse winkel) zonnebloemolie  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

2 eetl olijfolie en olijfolie om te bestrijken, 25 gr amandelen, 4 vellen fyllodeeg, 450 gram spinazie, 1/2 ui of 1 sjalot 2 teentje knoflook, 100 gr feta, zout en peper naar smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Turks

Dit is, vanwege het varkensvlees een "haram" recept. Kebab recepten, of het nou dönner kebab of shish kebab is, vind je in allerlei variaties. Oorspronkelijk werden ze vooral van lamsvlees gemaakt en op een vertikale grill geroosterd. Mijn dochter verafschuwt lamsvlees en dus kocht ik eens gehaktspiesjes die mijn slager (in feite ten onrechte) döner kebab noemt. Ze werden goedgekeurd, maar hij verkoopt ze alleen in de zomer (barbecue-tijd). Dus, ik maakte mijn eigen versie, die natuurlijk lekkerder is. Door het gebruik van de kruiden doet het vlees je aan het Midden-Oosten of Marokko denken, maar Islamieten gebruiken geen varkensvlees, dus dit is geen halal recept. Omdat ik zelf niet zo`n enorme fan van de bbq ben, maak ik dit gerecht binnenshuis op de grillplaten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Multi-cultureel

Het is wel een heleboel werk, maar het is erg lekker.Recept opgeschreven bij mijn marokaanse buurvrouw terwijl zij het aan het klaarmaken was. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Er staan meerdere cocoskoekrecepten op mijn weblog en onderstaand recept is zeer eenvoudig te maken:  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans
Top