Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Kookboek "Grieks"

In een Grieks kookboek omschreven als "Fasolaakja me Patates Jachni". Dit recept maak ik wel eens bij het recept "Vis in de pan" (Psari Plaki). Ik laat soms de aardappelen weg.(hoort niet! Maar ik maak er dan rijst bij) Ik zet het oorspronkelijke recept hieronder. Ik heb van dit gerecht op 15.09.2010 een slankere versie gemaakt voor 2 personen En heb het toen samen met " Vis in de pan" gemaakt. Het was weer super lekker! Ieder kan uiteraard zelf experimenteren en je kan natuurlijk ook gewoon het recept halveren. Van de slankere versie voor 2 personen heb ik van beide gerechten (Sperziebonen plus Visrecept) foto`s gemaakt. Tussen de haakjes geven de hoeveelheden aan die ik gebruikt heb voor 2 personen. De fotos zijn van het gerecht voor 2 personen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Vis in de pan is een Grieks recept ( Psari Plaki) dit recept is uit een kookboek wat in Griekenland is gekocht door een vriendin van mij. In het originele recept wordt geen knoflook vermeld maar als je het eet in Griekenland zit er wel degelijk knoflook in. (Heerlijk!) Eet er bvb. een lekkere Griekse salade erbij met feta, paprika tomaten enz. OF een ander lekker bijgerecht, zoals "Sperziebonen met aardappels in Tomatensaus" (Van dit recept heb ik de link onderaan gezet). Het is een van onze favoriete recepten (en van onze vrienden!) Op 14.09.2010 heb ik dit gerecht opnieuw gemaakt maar nu een slankere versie, Het originele recept is dus met 1-1½ kopje olijfolie! Ik heb dit keer eens Victoriabaars genomen. De ingrediënten voor het(slanke) recept voor 2 personen staan tussen haakjes. Sommige fotos zijn geplaatst bij beide recepten. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Deze karbonades smaken precies zoals ze op vakantie in Griekenland smaakten. Deze marinade is ook geschikt voor kip. Dankjewel Lynn voor het plaatsen van dit recept. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

De spinazie wassen en in kleine stukken snijden. De gesnipperde ui in een pan fruiten, de verse bosuitjes toevoegen en de spinazie toevoegen. Goed roeren en even laten bakken. De peterselie, dille, peper en zout erbij doen en de spinazie zachtjes laten koken met de deksel op de pan, tot het meeste vocht verdampt is. Haal de pan van het vuur af en laat de spinazie een beetje afkoelen. Roer de melk door de spinazie. Klop de eieren los en roer de feta er doorheen. Het eier-feta mengsel door de afgekoelde spinazie roeren. Een ovenschaal invetten met boter en er negen vellen fylodeeg inleggen, bestrijk elk vel met wat boter. Het spinaziemengsel op het fylodeeg leggen en erbovenop de rest van de fylovellen leggen. De fylovellen een voor een met boter bestrijken. Bak de spanakopita ongeveer een half uur tot drie kwartier in een warme, voorverwarmde oven. (200 graden) Spinazietaart kan als voorgerecht gegeten worden, maar ook als bijgerecht of hoofdgerecht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Een heerlijk recept voor echte Griekse Tzatziki. Gebaseerd op vakanties in Griekenland. Het eten van deze heerlijke tzatziki neemt je weer mee terug naar dat prachtige vakantieland. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Zo maak je zelf je echte gyroskruiden. Je kan ook een pot kopen, maar is niet alleen duur, er zit voornamelijk zout in. Ik maak ze altijd zelf. Deze hoeveelheid is voldoende voor 2 kilo vlees. Gyros wordt officieel gemaakt van gegrild varkensvlees. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Goedkoop en snel

Gyros is niet alleen makkelijk te maken, het is niet vet en erg lekker door alle kruiden en specerijen. Wij eten dit vaak op zaterdagavond. Makkelijk en door gebruik van de grillpan een enorm succes! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Een van origine Arabisch zoet bladerdeeg gerecht, dat door de eeuwen heen tot nationaal Grieks gerecht is uigegroeid. Er zijn vele variaties, de vulling kan zowel uit walnoot, amandel, gemengd beiden en/of pistachenoten bestaan, de buitenkant is echter altijd bladerdeeg. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Patates me skortho. Als je eenmaal deze aardappelen - met citroensap en oregano - hebt gemaakt, maak je ze nooit meer op een andere manier …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Verbazingwekkend lekker en o zo simpel …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Jammie jammie...dit is zóoooo lekker... (let wel op de lange bereidingstijd in de oven.. hoe langer de kruiden en specerijen in het vlees kunnen trekken, hoe lekkerder het uiteindelijke resultaat...!) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Dit supersimpele en superlekkere gerecht staat al zo'n 20 jaar op mijn repertoire. Ik las het ooit in een kookcolum in de krant. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Soms heb je geen tijd meer om naar de supermarkt te gaan en ontstaat er een lekker gerecht met ingrediënten die je nog in je koelkast of kelder hebt staan. Dit is echt een verrassende smaakvolle ovenschotel geworden die ik graag met jullie wil delen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks
Top