Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Kookboek "Spaans/Mexicaans"

Dit is géén recept van mij zelf, maar van een andere, bevriende, Amsterdamse, scheepskok op de grote vaart die helaas enkele jaren geleden is overleden, het heeft doorgegeven en maak ik als het kouder is graag nog wel, iets aangepast, na. Waarom? Omdat je er heerlijk warm van word. Al die smaken en die pittige specerijen, heerlijk! Je raakt er niet alleen verzadigd van, maar hij is ook erg lekker! Probeer zelf maar als je van pittig eten houd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Deze Mexicaanse taart lijkt eigenlijk wel een beetje op lasagne. En dan bedoel ik niet zozeer de smaak, want met de fajitas kruiden de jalapeno en de mais is het toch zeker wel een echt Mexicaans gerecht. Het komt door de manier van klaarmaken met de opbouw van de laagjes tortilla`s. Voor mensen die vegetarisch eten, die kunnen heel gemakkelijk het gehakt vervangen door kidneybonen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Dit stoofpotje is een heerlijk en zonnig gerecht dat ook prima geschikt is voor in de zomer.  Dit eenpansgerecht is ook bij uitstek geschikt voor op de camping of voor mensen die op 1 pitje moeten koken. Zorg wel dat je een grote pan hebt want je moet ook alles nog goed kunnen omscheppen. TIP: Dit gerecht is ook ideaal als je voor wat meer mensen moet koken want je kunt de hoeveelheden eenvoudig vermeerderen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Alle heerlijke smaken van een taco komen samen in deze soep! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Lekker, makkelijk, snel, maar zoooo de moeite waard …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Pittig Spaans gerecht dat volgens een volksverhaal ontstaan is bij de Spaanse stad Gandia (  Valencia) . Aldaar gebruikten een paar  vissers bij de bereiding van paella een soort pasta in plaats van rijst. Zij waren, zo gaat het verhaal, de rijst vergeten en hadden alleen pasta bij de hand.   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Diverse vis, schaal- en schelpdieren, gestoofd in een saus van tomaten, knoflook en uien …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Spaans

Mexicaanse tortillas, niet opgerold, maar twee op elkaar. Erg lekker en een hit in Amerika! Lekker bij bv Tortilla's etc. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Mexicaans

Er zijn verschillende soorten burrito's, Taco en Faijta recepten op het internet te vinden. Deze zelf bedachte varriant van enchilada vind ik zelf erg lekker , maar let op is pittig. Je kunt hem minder pittig maken door wat minder chili of cayennepepper te gebruiken. De gebruikte kruiden zijn gebaseerd op de enchilada seasoningmix van het merk Santa Maria. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

In de supermarkt vind je wraps, taco's en tortilla chips, maar niets smaakt zoals deze simpele zelfgemaakte tortilla's, zoals ze echt in Mexico worden gegeten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Echt een heel leuk borrelhapje (TAPAS). Lekker pittig, krokant, maar ook gezond. Lekker serveren bij de buis met pittige sausjes. Als je geen zin hebt groente te koken tijdens het WK krijg je zo toch je portie binnen en kinderen eten hun handjes erbij op! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

De Mexicaanse keuken is wereldwijd populair. Enchilada`s zijn dichtgevouwen of opgerolde zachte tortilla`s met een rijkelijke vulling. En ja, er mag al eens een blik open getrokken worden. Een koude saus met frisse zure room, limoen en koriander drijft het genot nog lichtjes op. €ndale, àndale! Dit gerecht zet je al op tafel vanaf €4 per persoon. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Een van de lekkerste stoofpotjes ooit die wij gegeten hebben, was bij Francesco, een collega en vriend van Erwin (Delarosa). Vanavond weer eens gegeten, hij had het voor ons uitgeschreven voor dat ie terugging naar Puebla, een prachtige stad in Mexico. Hier het recept ervoor, geniet ervan! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Mexicaans

PATATAS A LA IMPORTANCIA Bent je al aan het denken hoe je je aardappelen gaat bereiden om te eten vandaag? ... dan hoeft je niet te gaan winkelen. Met dit recept ga je slagen, en ook is gemaakt met basisingrediënten die je in je voorraadkast hebt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Dit is een heel makkelijk en lekker eenpansgerecht. Je gooit alles bij elkaar, kookt het en klaar is kees! Je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt door pittige of milde salsasaus en tacokruiden te nemen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Mexicaanse quinoa makkelijk eenpansgerecht! Mexicaanse quinoa met zwarte bonen, mais en avocado. Een waanzinnig lekker gerecht boordevol smaak en gezonde superfoods! Hoofdgerecht 4 personen 40 minuten Ingrediten Olie om in te bakken (bijv. olijfolie, zonnebloem- of arachideolie) 300 g quinoa 2 tenen knoflook 2 jalape pepers (afhankelijk van hoe pittig je het wilt), of als je deze niet kunt vinden Spaanse pepers 1 flinke tl chilipoeder 1 tl komijnpoeder 1 liter groentebouillon (van twee bouillontabletten) 5 stuks grote zongedroogde tomaten, in stukjes gesneden 1 blik zwarte bonen, uitgelekt 1 klein blikje maiskorrels, uitgelekt 2 el fijngehakte verse koriander 2 avocados 1 limoen Eventueel wat cre fraiche om erbij te serveren Bereiding Fruit de knoflook en jalape in wat olie op laag vuur, totdat ze zacht zijn. Voeg de quinoa, bonen, mais, specerijen en zongedroogde tomaten toe en bak kort even mee. Blus af met zoveel bouillon, totdat de quinoa net onderstaat en zet het vuur zacht. Voeg steeds opnieuw wat bouillon toe als de vorige bijna is opgenomen. De quinoa is klaar als de bouillon is opgenomen (je hoeft waarschijnlijk niet alle bouillon te gebruiken) en er een vliesje om de quinoa is ontstaan. Breng de quinoa eventueel nog verder op smaak met limoensap, zout en peper. Snijd de avocados doormidden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil in plakken en lepel vervolgens het vruchtvlees uit de schil. Verdeel de avocado en de koriander over de quinoa en serveer. Een lepeltje cre frahe blust de pit een beetje en maakt dit gerecht echt helemaal af! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Traditionele paella. De paella die de dagarbeiders ooit als lunch bereidden boven een open vuur in de velden van Valencia. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Tradionele paella maar met kip voor Hollanders …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Kalfsvlees met komijn. Begin 1 uur van te voren met de bereiding …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Spaans

Spaanse knoflook mayonaise... lekker met papas arrugadas of met stokbrood …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans
Top