Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Kookboek "Noord Afrikaans"

In de gehele wereld staat de Turkse keuken om de vleesspiezen bekend. Sis kebab komt oorspronkelijk van het platteland en iedere plaats is trots op zijn bijzondere manier van bereiden. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Turks

Voor de liefhebbers van kruiden hier het recept van ras el hanout Ras El Hanout is een typisch marokkaanse kruidenmengeling en het betekent letterlijk "het beste van de winkel". Het mengsel bestaat uit minstens 12 ingrediĆ«nten maar soms worden er wel 50 in verwerkt. Het wordt vooral in de Marokkaanse keuken gebruikt en is te verkrijgen in de meeste Belgische grootwarenhuizen of marokkaanse winkels. Welke kruiden en in welke hoeveelheid worden gebruikt is onder de kruidenwinkels een zorgvuldig bewaard geheim. Het mengen wordt als een kunst beschouwd. Ras El Hanout is lekker bij stoofpotjes, gevogelte, vlees, wild, rijst en couscous. Indien je het zelf wenst te maken is hier een recept: …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Marokkaans

Heerlijk Turks gerecht …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Turks

Noord-Afrikaanse stoofschotel met lamsvlees ! en lekkere najaars- en winterschotel die je toch meteen aan de zondoorstoofde pleinen van Marokko doet denken. Dit recept is ge?nspireerd op de tajine, de overal in Noord-Afrika bekende stoofpot, gemaakt in de karakteristieke aardewerken schaal met puntdeksel. Maar ook uit een gewone pan (met een goed deksel) smaakt dit gerecht heerlijk authentiek! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Afrikaans

250 g sperziebonen; 300 g couscous; 2 el pijnboompitten; 2 el olijfolie; 1 ui, gesnipperd; 450 g mager rundergehakt; peper en zout; 2 zoete puntpaprikas, in stukjes; verse munt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Marokkaans
Top