Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Kookboek "Vis"

Feestelijke topper van hoog niveau ! Altijd succes met dit recept dat enkele uren vooraf bereid kan worden, zodat je het alleen maar in de oven hebt te zetten! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Apart visgerecht met een bijzondere smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Arabisch

In Nederland zijn twee soorten dorades te koop: Dorade grise, ook wel zeekarper of zeebrasem genoemd, is een matige vette vis (per 100 gram : 4,6 gram vet) De vis komt voor in de Middellandse Zee en de oostelijke Atlantische Oceaan. De doorgaans kleine exemplaren die in Nederland op de markt verschijnen komen van de Franse kust. Rode zeebrasem (dorade rose) is een magere tot vette vis (per 100 gram 1 tot 2 gram vet) De rode zeebrasem kan maximaal 70 centimeter lang worden en komt in dezelfde gebieden voor als de grijze. De dorade rose die in Nederland wordt verkocht, komt voornamelijk uit Ghana. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Voor de rode mul: 12 mulfilets**olijfolie**2 gehakte uien**1 wortel fijngeraspt**1 citroen**4 pruimtomaten, ontveld en gehakt**1 liter visbouillon**8 geschilde aardappelen, in blokjes gesneden**2 handen zwarte olijven**1 bosje verse koriander**1 bosje munt, fijngehakt**zout**peper**Voor de chermoula:1 bosje fijngesneden koriander**6 tenen knoflook**4 theelepels komijn**mespuntje saffraandraadjes**8 eetlepels olijfolie**sap van 1 citroen**rode paprika**1 rode Spaanse peper, van zaadjes ontdaan en fijngehakt**zout …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

200 g knolselderij, in dunne reepjes, 1 pakje krab(surimi), 1 groene appel,in dunne reepjes, 1 sjalot,gesnipperd, 4 eetl. mayonaise of wat meer, 1 eetl. crème fraîche, wat citroensap, 2 gekookte bieten, in heel dunne plakjes, 12 coquilles, 4 eetl. olijfolie. …  Lees verder »

Rode poontjes zijn rondvissen, deze zijn het lekkerst als je ze in de winter eet. Door ze op zijn Italiaans te maken, proef je in de winter de zon een beetje. Ze zijn erg lekker, probeer maar eens! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

200 gram mulfilet 1 blikje ansjovisfilet (in olie) 1 bosje basilicum (verse) 1 rode puntpaprika 1 sjalotje 1 teen knoflook 1 pakje couscous (zonder kruiden) 1 klein potje olijven (groene zonder pit) olijfolie peper en zout …  Lees verder »

Een lekker gerecht dat als tussengerecht of als hoofdgerecht kan dienen. Kan ook met zeeduivel …  Lees verder »

Gebakken zeebaars met limoenvinaigrette In een paar jaar tijd is zeebaars een populaire vis geworden. Dat komt omdat er meer en meer aanvoer is van deze erg lekkere vis. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

8 witte asperges zout en versgemalen peper het sap van een halve sinaasappel 5 eetl. olijfolie 200 g licht gerookte zalm 1 eetl. boter 1 eetl. balsamicoazijn …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Een nieuw idee voor hapje bij aperitief …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Dit recept past prima bij het seizoen, herfst en iedereen weet hoe lekker risotto is. Dit bruist van de smaken en is zeer slank en gezond. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

De poon wordt gemarineerd, gerookt en vervolgens in de koekenpan gebakken. …  Lees verder »

"Bar en croute au Roquefort et sa puree de pommes de terre", een recept van chefkok Thierry Martin van Restaurant "Aux Pesked" in Saint-Brieux aan de Cotes d'Armor in Bretagne. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

12 grote garnalen met staart (gepeld en schoongemaakt) 12 verse sardientjes ( schoongemaakt) 250 gr kabeljauwfilet 250 gr lijfjes en tentakels van pijlinktvissen (schoongemaakt) 200 gr bloem 4 theelepels zout 80 ml olijfolie 300 ml lauwwarm water 1 eiwit 125 ml olijfolie 2 teentjes knoflook 3 ansjovisfilets 2 eetl vers gehakte peterselie 1 citroen peper  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Deze gerecht word gaar in de oven terwijl jij lekker zit te praten met jou gasten en er is maar 15 min. voorbereiding nodig. Ik vind de smaak van rode poon altijd verrukkelijk! Dit smaakt echt naar de zee. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Het is zomer en ook dat is te merken bij de verse visboer. Buiten het normale assortiment zag ik verse Sardientjes, mooie wilde Dorades, wilde Zeebaars, verse Makrelen en verse inktvis liggen en ze vonden gretig aftrek onder de viseters. Zelfs de eerste verse Zeeuwse Mosselen waren er al ! Niet moeilijk kiezen, maar de wilde Dorades zagen mij er te mooi uit. Van alles wat genomen dus behalve de Makrelen en de Zeebaars want die vang ik zelf wel. Dit recept is doodsimpel met die lekkere marinade. Tijdens het bakken trekken die smaken helemaal in de verse Dorades. Nog even voor de leken, maar Dorade is zee Brasem, meeste wordt gekweekt. Wilde zijn veel lekkerder. Het visvlees is stevig ongeveer vergelijkbaar met duurdere Zeebaars. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vis
Top