Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Kookboek "Arabisch"

Eenvoudig te bereiden, met verse ingrediĆ«nten. Een combinatie van zalm en kabeljauw en/of andere stevige witvis is hiervoor erg lekker. Je kunt natuurlijk ook nog wat grote garnalen toevoegen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Een poos geleden kreeg ik 2 nieuwe kookboeken toegestuurd van Pascalle Naessens, een Vlaamse tv kok en tafelstyliste die helemaal bezeten is van vers, eenvoud en pure smaken. In beginsel zag ik er niet veel in omdat het eigenlijk allemaal kinderlijk eenvoudig was, maar als je eens een paar recepten die je aanspreken probeert dan begrijp je onmiddellijk het idee en proef je meteen hoe geweldig die pure smaken bij elkaar komen. Deze dame staat nu bij mij hoog aangeschreven. Hele aparte smaak de saus die geweldig samengaat bij een lekker stuk vis. Puur, eenvoud en weer eens wat anders. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Snel klaar en feestelijk. Een slanke salade voor 2 personen …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Slanke keuken

15 dadels, pakje monchou, gemberbolletjes. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Surinaams zoetzuur. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Surinaams

4 eetlepels citroensap 3 - 4 theelepels heldere honing 1 theelepel kaneel ? theelepel chilipoeder of naar smaak 2 eetlepels olijfolie 750 g zoete aardappelen, in blokjes van 1 cm 1 ui, fijngehakt 2 tenen knoflook, fijngehakt 4 eetlepels water zout  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Dit waren onze drumsticks want ze zijn al op. Heerlijk botermals stukje kip barstensvol smaken om eventueel zo uit je vuistje weg te snoepen voor de buis. Op lage temperatuur gegaard is je garantie voor mals vlees. Leuk om te maken en als je dit hebt geproefd maak je het nooit meer anders. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Vietnamese vissaus, onmisbaar op de vietnamese tafel …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Aziatisch

Zoete fruitsalade, simpel!! Recept in Australie opgeduikeld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Australisch

Super lekker en fris ! …  Lees verder »

Heerlijke, zoete Thaise massaman curry met zelfgemaakte currypasta. Ook geschikt voor beginnende kokers. Heb nog geen recept geproefd dat dichter bij die Thaise curry-smaak in de buurt kwam. Alle credit natuurlijk voor het Engelse site, heb het slechts voor het gemak vertaald. :-) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Thais

1 blikje tonijn in olie,1/2 rode paprika in reepjes,1/2 groene paprika in reepjes,2 sjalotjes of lenteui,1 groene peper,2 vleestomaten in stukjes,enkele takjes munt,2 hardgekookte eieren,3 eet.olijfolie, sap van 1 citroen,peper uit de molen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Arabisch

1 teentje knoflook 1 groene paprika 2 ons rijpe tomaten 1 eetlepel olijfolie peper (uit de molen) zout 2 eieren 1/2 eetlepel koriander of peterselie …  Lees verder »

Couscous: * 250 gram couscous * lepel boter (liefst roomboter) * 150 gram rozijnen, eerst laten wellen * 50 gram overlaten voor de saus Kipfilet: * 1 kipfilet per persoon * 3 eetlepels mais(rijst)olie * 1 theelepel kurkuma * 3 theelepels honing * snufje kardemom Saus: * bodempje maisolie (rijstolie mag ook) * 1 ui, fijngesnipperd * 6 teentjes knoflook, geperst * 2 groene (Turkse) pepers, ontdaan van zaadlijsten en in dunne ringen gesneden) * water * 1 theelepel rode piment * 1 theelepel kurkuma * 2 eetlepels honing * snufje zwarte peper * 50 gram rozijnen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

500 gram fijngesneden lams- of rundervlees 3 wortelen 2 dunne preien 100 gram kikkererwten 3 tomaten 1 ui 4 el zonnebloem- of maisolie 1 el tomatenpuree 1/2 th zwarte peper 1/3 bosje koriander 1 bosje selderieblad 1 liter water maizena handje vermicelli zout …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

3 rijpe tometen,in vieren snijden. 1 teentje knoflook,fijngesneden. 1/2 el harissa,in tube.(turks/marokaanse winkel) 3 el gezeefde tomaten,naturel. 1 el citroensap. zout. frituurolie. 4 sneetjes witbrood,2 dagen oud. 1/2 tl chilipoeder. 1/2 tl kurkuma. 1/2 tl ketoembar. 1 bosje koriander,heel fijngesneden. 12 gepelde rauwe gamba`s met staart. 2 el bloem. 1 eiwit. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Rode linzen vallen tijdens het bereiden uit elkaar, daardoor ontstaat er een lekkere gebonden soep …  Lees verder »

2 rode paprikas 250 g vastkokende aardappelen 2 winterpenen (a 250 g) 750 ml visbouillon (van 1 1/2 tablet) 3 tenen knoflook 2 uien, in ringen 3 laurierblaadjes 2 1/2 tl komijnzaadjes 1 zakje saffraan (0.05 g) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 100 g macaroni 500 g kabeljauwfilet ontdooid en in stukjes 2 el kappertjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

3 el olijfolie 1 gele ui in dunne plakjes 400 gr rode paprika in schijfjes 1 of 2 verse rode chili-pepers fijngehakt 750 gr rijpe tomaten fijngehakt 4 eieren peper en zout …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch
Top