Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Kookboek "salades"

Een heerlijk frisse salade …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Iraans

Het zal geen origineel Duits recept zijn, ik vond het in een kookboek met winterse gerechten. Maar het is wel heel lekker! De aardappel wordt extra lekker doordat de dressing er warm doorheen gaat. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Duits

Heerlijke combinatie van zachte aubergine met pittige kaas, kappertjes en olijven. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Deze komkommeralade smaakte heerlijk bij mijn Ajam ketjap die ik vorige week maakte. Maak de salade een paar uur tevoren zodat de smaken goed zijn doorgetrokken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

(gesneden) rode bietjes, 1 rode ui, 1 appel, 1 eetlepel rozijnen, 1/2 krop ijsbergsla in reepjes, fetakaas, pijnboompitten. Dressing: olijfolie, wijnazijn, zout, peper, kaneelpoeder, 2 tl honing, 1 tl mosterd …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Deze overheerlijke bietensalade hadden we heel wat jaren geleden (2002 volgens mijn aantekeningen) al eens gegeten maar was in het vergeetboek geraakt. Toen ik weer eens aan het snuffelen was in mijn kookboeken kwam ik deze salade weer tegen. Deze week moest ik snel iets maken en er lagen voorgekookte, gesneden bietjes in de koelkast. Lekker met gebakken aardappeltjes. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Lekker recept ooit eens bij een Allerhandebox gekregen, perfect om te eten op zomerse dagen als je geen zin hebt in koken maar toch groente wil! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Lekker recept ooit eens bij Allerhandebox gekregen in combinatie met zalm, met kant en klare dressing dus zelf aan het prutsen en tadaaa! Nu tijd om het aan iedereen te vertellen! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Lekker verfrissende maar tegelijk ook zoet en hartige salade van diverse meloenen. Ik heb t onder lunch/brunch gezet, maar je kunt hier van snoepen en Smullen wanneer je wil... Wat je van de meloenen overhoud snoep je gewoon lekker zo op, of je maakt een grotere schaal.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Rode bietjes zijn heerlijk als salade en je kunt er eindeloos mee variëren. Als het mooi weer is eten we deze salade graag met gebakken aardappeltjes met af en toe een  gebakken visje of een stukje vlees. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Heb ergens een soortgelijke salade voorbij zien komen maar heb de ingrediënten aangepast naar mijn eigen smaak en de dressing ook zelf gemaakt. Het idee om antipasti te verwerken in een salade heb ik afgekeken Je kunt nu eenmaal niet altijd zelf het wiel uit te vinden Erg lekker en met het mooie weer een heerlijke en volwaardige maaltijdsalade. Buon appetito  TIP: Erg makkelijk op de (Italiaanse) camping …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Tomatensalade is altijd lekker, maar deze tomatensalade met mozzarella en een heerlijke basilicumdressing was nog veel lekkerder. Heerlijk bij de lunch op warme dagen, maar ook lekker bij de barbecue. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Salade met koolrabi en hazelnoten …  Lees verder »

Haal het zonnetje in huis met deze salade!  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Ik maak heel graag salades, waaronder ook paprikasalade. De paprika's heb ik geschild omdat ze dan beter verteerbaar zijn. Als paprika's geschild zijn heb je ook geen last van oprisping zoals veel mensen dat hebben na het eten van rauwe paprika's. De donkere olijven die ik gebruik zijn òf de Italiaanse taggiasche òf de Griekse kalamata olijven. De hele zwarte olijven die je wel ziet zijn vaak geverfde groene olijven en lang zo lekker niet als de olijven die ik hiervoor genoemd heb. Gerijpte olijven krijgen namelijk een donkerbruine of donkerpaarse kleur en zijn nooit echt zwart. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Frisse salade, lekker bij vis maar ook bij Oosterse gerechten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch
Top