Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Kookboek "aziatisch"

Heerlijk pittig, en bestrooid met cashewnootjes... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Recept geleerd van mij Indonesische oma. Dit maakte ze altijd bij de rijsttafel.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Wereld

Voor mensen die graag vlees eten is dit het bewijs dat het ook zonder kan! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Ik vond dit gerecht op kokkieslomo.nl. Een echte aanrader deze site. De schrijver heeft een apart taalgebruik. Hij "gooit" de ingrediënten bij de rest van de "bende" bijvoorbeeld. Heel grappig. Maar het resultaat is heerlijk. Ik heb de tekst wat aangepast en ingekort, anders werd het wel een hele lange beschrijving van de bereiding. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Een heerlijke versie van rendang. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Lekker bijgerechtje. Ik heb het gegeten met mijn Oosterse pulled pork uit de slowcooker en aardappelpartjes uit de airfryer maar het past ook heel goed bij mijn recept voor pittig rundvlees uit de slowcooker met patatjes uit de airfryer. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Een heel aparte spruiten ,om van tesmullen.al velen keren het recept gegeven is ook een mager recept,kan iedreen eten …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Een heerlijke variatie op de gewonen eiermie of bami. Lekker met gehakt, pittig gekruid en wat er bijzonder aan is:  "de tomatensaus" door de mie. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

1 pak witte rijst 1 kg kippenlevertjes 1 kg uien 1/3 zakje peteh bonen[zakje 100 gr] 1/4 blokje trassie 2 a 3 spaansepepers 2 eetlepel santen 2 a 3 teentjes verse knoflook 5 blaadjes phoeroet 2 a 3 eetlepels ketjap koenjit ketoembar zout en peper olie en of boter 1 grote komkommer 1 paprika [rood] 4 eetlepels suiker 1/2 kopje azijn kroepoek …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Dit keer zonder zakjes of pakjes …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Chinees

Soto Ajam met gebakken uien, rijst, spitskool en ei. Makkelijk in de slowcooker! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Wanneer je veel kookt houd je altijd ingrediënten over, die te ruim zijn ingekocht of die je gewoonweg niet nodig bleek te hebben. Bij mij  belanden die dan vaak achter in de koel- of voorraadkast, waar hen vaak een eenzame verottingsdood te wachten staat. Zonde! Met de restjes groente en vlees kun je makkelijk nog een nieuwe maaltijd in elkaar toveren. Zo ook deze bami. De ingrediënten in dit recept zijn dan ook eerder een indicatie. Wees dus creatief!    …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Het is een klassieker bij menig afhaalchinees: Foe Yong Hai. Het eiergerecht met de zoete rode saus preikt altijd wel op Chinese menukaart . Je kunt Foe Yong Hai ook heel makkelijk zelf maken; kost je waarschijnlijk net zoveel tijd als een ritje op en neer naar de plaatselijke afhaalchinees. ? Dit is mijn eigen versie: ik heb het 'oorspronkelijke' recept ooit eens geplukt van het wereldwijde web en daarna naar eigen smaak aangepast, 'verbeterd' en gecombineerd met andere recepten zodat het mijn eigen recept werd. Succes gegarandeerd! By the way, wie trouwens denkt dat hij of zij met Foe Yong Hai écht Chinees eten eet, komt bedrogen uit. Het gerecht is in de jaren '30 ontwikkeld in de Verenigde Staten en daarna door Chinese en Indonesische immigranten doorontwikkeld naar de smaak hun Nederlandse klanten.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Het is wel een heleboel werk, maar het is erg lekker.Recept opgeschreven bij mijn marokaanse buurvrouw terwijl zij het aan het klaarmaken was. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Afgelopen zaterdag aten we een verrukkelijke zalm in een restaurant. Zoiets wilde ik ook maken. Via internet kwam ik op een dit recept. Natuurlijk heb ik het aangepast naar eigen smaak. Een heerlijke gemarineerde zalm met knapperige groenten. Heerlijk SLANKgerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Alleen als oma dit kan. 24kitchen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch
Top