Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Kookboek "aziatisch"

Deze komkommeralade smaakte heerlijk bij mijn Ajam ketjap die ik vorige week maakte. Maak de salade een paar uur tevoren zodat de smaken goed zijn doorgetrokken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Dit heerlijk soepje komt uit het boek Puur genieten van Pascale Naessens dat ik onlangs bij een winactie op Facebook heb gewonnen (dankjewel Smulweb) Bij het doorbladeren van het boek zag ik een aantal heerlijke gerechten die zeker niet moeilijk te maken zijn. Dit soepje is er eentje van. Ik heb er zelf ook nog een kippenbouillonblok bij gedaan. TIP: Let op wat je voor currypasta neemt. Heb je een pittige pasta dan is 3 eetlepels echt veel en kun je beter met iets minder beginnen. Ook kun je varieren met groene of gele curry. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Schnitzel doet me normaal gesproken niet zozeer aan een Aziatisch recept denken. Maar met deze manier van bereiden is het dat toch zeker wel. Ik heb in dit recept de (ongepaneerde) schnitzels in reepjes gesneden maar je zou in plaats van de schnitzels ook gebruik kunnen maken van kipfilet of biefstuk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Ik ben gek op Chinese tomatensoep maar ik vind het niet lekker als hij TE zoet is. Dit is mijn recept geworden.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees

Een lekkere variant op shoarma of giros. De tijd dat je ermee bezig bent is niet groot, maar voor het lekkere moet het wel een uurtje marineren. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Mager gerechtje, makkelijk te bereiden. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Weer een andere variatie op de heerlijke groene kipcurry die ik in Thailand heb leren kennen. Omdat het een van mijn favoriete gerechten is eten wij het regelmatig en daardoor wordt er weleens wat variatie in aangebracht. Deze keer heb ik sperzieboontjes van het seizoen, sugarsnaps (peultjes kan ook prima) en lenteuitjes gebruikt.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Een verrukkelijk wokrecept!! Heel snel te maken. Lekkere grote garnalen met knapperige broccoli en rijst op smaak gemaakt met een verrukkelijke saus. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Het is altijd smullen met deze Vietnamese loempiaatjes. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Vietnamees

Makreel in pittige kruidige saus. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Onbegrijpelijk populair, kant en klare pindasauzen. Voor de satésauzentest die enkele jaren geleden in volkskrant stond, kregen we er vijftien voor onze kiezen: glazuursplitsend zoet, tranentrekkend scherp of naar alles smakend behalve pinda. Waarom zou je in godsnaam instantpindasaus kopen? Onderstaande basispindasaus maak ik in, ik heb het getimed, 6 minuten. Zolang duurt het ook om pindasauskorrels op te lossen of de magnetronversie op te warmen. Je kunt de saus naar eigen smaak opleuken met extra sambal, ketjap, kokos of andere kruiden. De helft van dit pindasausrecept is genoeg bij saté of de barbecue voor vier eters: wat overblijft, is heerlijk op (stok)brood. Gadogado, Indonesische groentesalade met pindasaus, is mijn favoriete zomermenu voor gasten. Supersimpel, gezond, en je kunt alles tot een dag eerder klaarmaken. Dan nog rijst koken, pindasaus opwarmen en klaar. Breid de gadogado eventueel uit met saté, gefrituurde tahoeblokjes, gebakken banaan en gebakken uitjes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indisch

Een heerlijk goedkoop en snel roerbak gerecht, geinspireerd op het gerecht Khao Pad Kai uit Thailand!  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Spitskool is een hele veelzijdige groente. Ik heb dan ook vaak spitskool in huis en probeer er steeds een ander gerecht van te maken. Dit keer wilde ik eens een curry maken. Er lag nog een grote vleestomaat, dus proberen. Wij vonden het allebei (Rob(mijn man) en ik)  erg lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Toen we tijdens onze laatste vakantie op een markt hele dunne verse peultjes en lekkere shiitake paddenstoelen zagen kreeg ik gelijk visioenen van een lekkere wokmaaltijd. En het was lekker. Ik heb toen eiermie gebruikt, maar met rijst is dit zeker zo lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Ik had trek in chinese tomatren soep, weinig tijd en geen kipfilet of kipendijfilet in huis of in de vriezer.  Dus gemaakt met de spullen die ik in huis had, snel en  heerlijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Geen paniek , er gaan geen  stukjes panda in , het is een chinees/amerikaanse keten die wij volgens de mensen die ooit in amerika zijn geweest we absoluut in nederland moeten hebben. hun signature dish is orange chicken , en omdat het een trademark is, en ze hun familie recept natuurlijk niet vrij geven is dit 1 van de vele clones , het dubbel bakken van de kip is wel noodzakelijk want dat maakt het zooo lekker …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Een heerlijk bijgerecht uit indonesie. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch

Indonesisch pittig rundvlees gerecht. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch
Top