1. Home
  2. Community
  3. Cecileg
  4. Kookboek aziatisch
Kookboek "aziatisch"

Heerlijk snelklaar gerecht voor een makkelijke maandag, ..... maar ook voor een zondag of welke dag in de week dan ook.     Lekker met eventueel wat augurk of zoetzure zilveruitjes erbij. Dit gerecht levert maar 540 Kcal en slechts 2,4 gram zout. Voor wat extra pit heb ik aan mijn eigen portie wat Chilisaus toegevoegd, terwijl mans voorkeur uitging naar een scheutje ketjap.We hebben zitten smullen. Onze dank aan het Voedingscentrum........ is GROOT …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

In mijn receptenboek kwam ik dit recept tegen uit een oude Allerhande (4 - 2006). Een familierecept van een Indonesische oom van de familie Burgt-Monjau. Gezien de ingrediënten weer eens een hele andere nasi. Eigenlijk een hele eenvoudige nasi. In het recept worden onder meer spekreepjes en soepgroenten gebruikt. Vandaag dus maar eens deze nasi gemaakt en hij viel echt in de smaak. Ik heb in het recept een en ander aangeast voor at betreft de hoeveelheid van de kruiden, de ketjap en de manier van bereiden. Ik vond de nasi wat flauw en de manier van bereiden wat ingewikkelder dan mijn manier, …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Ik had taugé gekocht en wilde daar eens iets anders van maken. Dus zoeken op het internet. Daar kwam ik dus deze overheerlijke salade tegen. Ik had nog een stuk spitskool liggen en toevallig ook de andere ingrediënten in huis. Voor de amandelen in de boemboe gebruikte ik een restant amandelschaafsel, maar gemalen amandelen kunnen ook. Ik heb het recept een klein beetje aangepast omdat ik niet alles in huis had. Dat heb ik tussen haakjes bij het originele  recept vermeld. Dit is echt een AANRADER, Morgen eten we de rest van de salade want ik weet zeker dat de salade morgen nog lekker is. Als je de salade net gemaakt hebt lijkt het een beetje droog, maar de komkommer en ook de spitkool geven genoeg vocht af als je de salade een kwartiertje laat staan is het prima. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indisch

Een zeer smaakvol indiaas bijgerecht, zowel geschikt voor de vegetarische keuken als goed te combineren bijvoorbeeld tandoori kip of vis (zie foto). …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Afgelopen week aten we deze lekkere pittige ovenschotel met bloemkool. Bloemkool moest op maar geen zin in gewone bloemkool met aardappelen en een ballejte gehakt (hoewel dat ook heel lekker kan zijn). Bloemkool kun je op heel veel manieren klaarmaken en toen kwam ik op het idee om er een beetje Aziatische schotel van te maken door het gehakt pittig te kruiden en de bloemkool erdoor te mengen. Het was heerlijk en volgens mijn man moest ik dit zeker nog een keer maken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Het was weer eens tijd om wat lades op te ruimen en in de zogenaamde "rommellade"viel mijn oog op de receptenmap, waarin allemaal verzamelde recepten die ooit nog eens gemaakt zouden kunnen worden...... Deze pittige satéstoof van Janneke Philippi uit een krant van lang geleden leek mij wel wat . Even naar de slager voor mooie rundersukade en aan de slag. Het kost slechts een kwartiertje en dan mag dit gerecht aan zijn stooftijd van 2 uur  beginnen. Morgen smullen we dit pas, want voor de maaltijd van vandaag was ik al voorzien. Morgen snel klaar en waarschijnlijk nog lekkerder, zoals bij vele stoofschotels.    De recepten van Janneke zijn heel toegankelijk, lekker en kloppen áltijd. ( citaat uit de krant bij het recept)  Uit het derde kookboek " Stoven  "  in de serie :  " Bij Janneke thuis ". …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Een komkommersalade maak ik altijd op het gevoel. Zo ook met deze salade en om het hier neer te zetten was wel even denken hoeveel ik van een en ander heb toegevoegd. Vandaar, dat je de dressing het beste even apart kunt maken en even proeven. Wij aten deze salade vandaag met de gisteren gemaakte https://www.smulweb.nl/recepten/1474777/Pittige-satestoof-van-janneke-philippi Lekker met rijst en de stoof lichtjes bestrooid met wat gebakken uitjes. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Aziatisch

Dit Chinees Hoofdgerecht van Project Gezond staat zo op tafel en echt veel heb je er niet voor nodig en..... fijn zonder de pakjes en zakjes.Staat bovendien in een mum van tijd op tafel als je alles van te voren klaar hebt staan. Wij hebben ervan gesmuld . Je kunt er voor kiezen om er een éénpansgerecht van te maken, volg dan de beschrijvingswijze van het gerecht. Ik kookte de mie *** pas vlak voordat de saus klaar was en serveerde de saus op de mie en op voorverwarmde borden. https://www.projectgezond.nl/beef-shanghai/   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Dit recept voor deze heerlijke en supersnelle andijvie kreeg ik ooit van iemand die samen met ons op een camping stond. Het recept is bij ons echt favoriet. Ook iedereen die beweert niet van andijvie te houden moet dit proberen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Nog een wereldgerecht . Thais welteverstaan en uiteraard zonder pakjes en zakjes,  lekker met verse groente en de zojuist ontdekte :  " Half volkoren rijst " van Lassie. Lekker toch meer vezel  en de smaak is echt super. We houden hier niet zo van de volkoren rijst en pasta soorten. Vandaar , dat ik altijd wel de vezelrijke varianten kies . En de witte rijst met meer vezel  meng ik geregeld wel met enkele delen volkoren rijst. https://www.projectgezond.nl/proberen   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Aubergine gevuld met gehakt. Met dit recept kun je ook gevulde aardappels, paprika of vleestomaten maken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Makkelijke en zeer lekkere curry van filetvis …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Eigenlijk zou dit recept "Kalkoen Madras "  moeten heten...... Ik dacht nog kip in de vriezer te hebben, maar helaas. Dan maar kalkoen en misschien wel net zo lekker. Dit is het derde Wereldgerecht van de 11 van Project Gezond. Gemakkelijk te bereiden en erg smakelijk. https://www.projectgezond.nl/kip-madras/   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Lekker …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indisch

Ik heb een 18" wok gekocht en voor mijn eerste recept uit de wok heb ik gekozen voor een curry. Of deze nou in aanmerking komt voor Indiaas? Geen idee maar lekker is hij wel. Ik heb in dit recept kipfilet gebruikt en daarbij een deel van het recept Kip Met Yoghurtmarinade van Keukensloofje47 gebruikt. in tegenstelling tot dat recept heb ik alle specerijen in de marinade gedaan en de kip 24 uur laten staan. Dat recept is hier te vinden: https://www.smulweb.nl/recepten/1473565/Kip-met-yoghurtmarinade   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Als jij fan bent van de Aziatische keuken, dan moet je deze tomatensoep zeker eens proberen. De Belgische tomaten vormen de basis van de soep, de currypasta en kokosmelk zorgen dan weer voor die typische smaak die Thaïse curry's zo lekker maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Deze groentesoep heb ik voor het eerst gemaakt tijdens de kookles op Bali (Jambangan Bali Cooking Class). Ik heb het recept meegekregen en dus kan ik er thuis ook nog lekker van genieten. De smaken kwamen goed overeen met dezelfde smaak zoals ik deze soep op Bali heb gemaakt. Het viel thuis ook bij iedereen in goede aarde dus ik zet het recept hier neer. De meeste ingrediënten zijn hier moeiteloos te verkrijgen en in de receptuur van de kookles, die je mee naar huis krijgt, staan vaak al alternatieven voor bepaalde ingrediënten die typisch Balinees of Indonesisch zijn en die elders vaak moeilijk te verkrijgen zijn.   N.B. Qua groenten wordt er natuurlijk ook op Bali gevarieerd met wat er zoal voorhanden is. De bloemkool en komkommer die ik hier gebruikt heb (ook tijdens de kookles) staan niet in het recept wat ik heb meegekregen. Zelf ben ik ook gewend om in mijn groentesoep te variëren met de groenten van het seizoen of naar gelang wat je in huis hebt.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

https://www.projectgezond.nl/Er zijn heel wat smakelijke : " Hete Kip  " recepten te vinden . Ook hier op Smulweb. En allemaal even smakelijk en snel klaar. Net zoals dit recept van Project Gezond is. Slank bovendien.We zijn weer onderweg en ik heb het recept qua voorgeschreven ingrediënten iets moeten aanpassen, omdat ik die niet aan boord had. Lekker met deze  salade.https://www.smulweb.nl/recepten/1472331/Slanke-knapperige-thaise-taugesalade Of met deze. https://www.smulweb.nl/recepten/1467675/Komkommersalade-met-een-oosters-tintje …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Kip Adobo is een simpel gerecht uit de Filipijnen en dat heb ik laatst gemaakt met een vriendin. Ik heb dit nu een paar keer gemaakt en nu ga ik het op mijn manier doen. Voor dit gerecht is het wel van belang dat de kip lang kan marineren dus avond van te voren doen! Ook de rijst een avond van te voren koken omdat je deze later gaat bakken.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch
Top