Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Community
  3. Cecileg
  4. Kookboek aziatisch
Kookboek "aziatisch"

Ik heb deze soep voor het eerst gemaakt en het was gelijk een topper. Heerlijke pittige soep, gevuld met een beetje rijst, groenten en kip. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Een heerlijk gekruid Indonesisch kipgerecht. Snel klaar en dan....smullen maar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Heb lang gezocht naar een recept die precies zo smaakt als de heerlijk zoete tomatensoep bij de chinees ,na wat aanpassingen kan ik oprecht zeggen dat die er erg naar smaakt (moeten wel alle ingredienten worden toegevoegt..)enige verschil is dat ik er een maaltijdsoep van heb gemaakt(lekker dikke soep dus)en het lekker makkenlijk is voor b.v in het weekend. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Weinig tijd en toch lekker willen eten? Maak dan eens deze "ouderwetse" elleboogjes macaroni. Beetje Chinees. Weer eens iets anders en echt lekker ! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Lekker bijgerecht bij de thaise kip met cashewnoten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

De rijsttafel is vaak een opeenstapeling van vlees/vis gerechten terwijl juist atjars en salades erbij het zo enorm lekker maken ! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Zo vinden wij de bami goreng het lekkerste ! Het werd de hoogste tijd om een beetje vies geworden velletje papier te vervangen voor een digitale versie om het recept de volgende keer in de keuken te zien via mijn smartphone. Dat gaat natuurlijk prima door het hier op smulweb te zetten en zo kunnen dan ook andere mensen genieten van dit recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Deze Aziatische rijstbowl met omelet en krokante kip is zó verschrikkelijk lekker, dat het bijna misdadig is. In Japan noemen ze het oyako don. Dat betekent letterlijk ouder en kind rijstschotel, omdat er zowel kip als ei in dit recept gaat. De miso-mayonaise is trouwens optioneel, maar wél erg lekker. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Per ongeluk had ik in blokjes gesneden varkenshaas uit de vriezer gehaald in plaats van het vlees dat ik eigenlijk wilde. Dus het gerecht dat ik eigenlijk wilde maken kwam niet meer in aanmerking. Beetje surfen op internet en ik kwam een dergelijk recept tegen. Eigenwijs als ik ben heb ik er natuurlijk weer een eigen draai aan gegeven. Maar eerlijk is eerlijk het idee kwam van internet. In één woord:  Heerlijk !!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Af en toe heb ik er zo`n zin in en maak dan gelijk een kilo. Met twee personen kun je hier twee dagen heerlijk van smullen. Probeer het zelf maar eens en je staat verbaast van het resultaat. Als je dit één keer hebt gemaakt (en het is zo klaar). Dan ga je nooit meer naar de Chinees en maak je je eigen kostje. Ik heb ook nog wel andere bijgerechten maar die giet ik binnenkort in een artikeltje. Eet smakelijk ! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

- …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

De enige echte Chinese loempia van Mingfang Wang van Restaurant de Chinese Muur in Hilversum. Mingfang Wang heeft 12 jaar gewerkt in het Chinese restaurant van haar broer, toen hij overleed erfte zij het restaurant die zij later weer heeft doorverkocht aan haar tante. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees

Beter dan de chinese restaurant …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees

De kipfilet gemarineerd in mijn eigen gemaakte teriyakisaus. Lekkerder dan de gekochte. Deze saus is zo gemakkelijk te maken en ook lang te bewaren in de koelkast. Lekker met mihoen en beetgare gewokte groenten. Lekker slank. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

In de natuurwinkel waar ik werk hebben we recept kaartjes liggen en deze heb ik meegenomen en uitgeprobeert toen me broer kwam eten we vonden het erg lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Soto Ajam is een kruidige, gele kippensoep. Bij de soep worden allerlei hapjes geserveerd, zoals groenten, ei, seroendeng. Het leuke is dat er allemaal schaaltjes op tafel staan en iedereen zijn eigen soep kan samenstellen. Recept is ook te vinden in het receptenschrift van het boek Wereldeters. Tip: vertel tijdens de maaltijd je kinderen leuke weetjes over Indonesië. Bijvoorbeeld over het vroegere Nederlands-Indië; of over terrassen met rijstvelden; of over de neusaap die door de Indonesiërs ook wel Nederlandse aap werd genoemd (omdat hij zoveel leek op de Nederlandse kolonisten. Die hadden net zo`n grote neus en bolle buik!) WERELDETERS IS KOOKBOEK VAN HET JAAR 2012 (publieksprijs). http://www.wereldeters.nl …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Kinderkeuken

Wie een Chicken Tikka Massala én zeker een Vindaloo niet overslaat zal van dit gerecht zeker geen spijt hebben ! Wie zegt dat chicken of lamb Madras persé mild is ? Deze Madras is naar mijn mening allesbehalve flauw doch niet zo heet als een vindaloo , eerder in de richting van een massala met dat tikkeltje extra spicy ! En het belangrijkste detail ? Dit is een authentiek restaurant-recept dat ik kreeg na een avondje eten bij een buitenlands koppel ( in hun restaurant uiteraard en ze zijn afkomstig van ? jawel Indiaas recept blijkt overal ter wereld zo populair dat men haast vergeten is hoe weinig centjes het nu eigenlijk ECHT zou kosten om het klaar te maken ! Dit recept is zo ie zo authentiek doch goedkoper dan hoe anderen het klaarmaken ! En , in tegenstelling tot de milde curry is deze rode curry een toppertje ! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Voor onze Zoepclub steeds op zoek naar de beste soeprecepten. Deze vond ik in de Appie-app en met een paar aanpassingen is dit voorlopig de final version! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas
Top