Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Heerlijke maaltijdsoep, beetje pittig zodat je er heerlijk warm van wordt in de koude dagen, maar ook lekker in de zomer!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Balkan

* 1 kg Aubergines * 250 gr Mozzarella * 100 gr Parmazaanse kaas geraspt * 30 gr boter * halve liter tomatensaus (zie recept) * snufje zout * olijf olie * 1 bos basilicum Voor de tomaten saus: * 250 gr gepelde tomaten * 2 teentjes knoflook * 10 blaadjes basilicum * 2 eetlepels olijf olie …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Vegetarisch

Smaakt zoals ik het in Mexico gegeten heb. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Toen ik dit recept voorbij zag komen wist ik het meteen. Dit ga ik maken. Het zag er ontzettend lekker uit en het lijstje met ingrediënten stond me ook wel aan. Ik vind Mexicaanse gerechten sowieso heerlijk dus de keuze was snel gemaakt. Omdat het recept in het Engels was heb ik het vertaald en de bereidingswijze aangepast naar mijn eigen inzicht. Thuis waren ze razend enthousiast en we hebben er met z'n allen van gesmuld. Duidelijk dus dat dit een blijvertje is. Daarom zet ik het op Smulweb zodat ik het de volgende keer weer snel terug kan vinden en dan hoef ik niet meer  te worstelen met de vertaling van het recept. En wie weet misschien zijn er wel meer mensen die dit gerecht net zo lekker vinden als wij. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Mexicaans

Mijn gezin is dol op gevulde tortilla's uit de oven en deze met kipvulling zijn favoriet. Ik vond het recept ooit in een foldertje over kaas en ik pas het aan naar gelang wat ik in huis heb. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Heerlijk makkelijk receptje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Nee, geen kant en klare marinade uit een pakje of zakje, gewoon zelf maken, veel lekkerder! Dit hammetje is heerlijk mals en superlekker van smaak. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Met 10 verschillende vullingen …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

De ingredienten kun je het fijnst krijgen met behulp van de keukenmachine. Door de keukenmachine worden de ingredienten ook beter vermengd. Gebruik bij het vullen van de eieren een spuitzak, dan wordt het mooier als dat je het met een lepel doet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Nagerecht voor 6-8 personen …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Ovenschotel Moussaka volgens een écht, Grieks recept. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

* 30 gr poedersuiker * 2 bakjes bramen * 1 scheutje creme de casis * 250 ml slagroom * 2 grote meringes …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Het is een typische engelse taart die in 1972 in het restaurant The Hungry Monk bedacht is. Inmiddels is het over de hele wereld een populaire taart, vooral in Australië . In 1994 gingen de amerikanen deze taart in de supermarkten verkopen als typische Amerikaanse taart. Toen Nigel Mackenzie (de eigenaar van The Hungry Monk) dit hoorde loofde hij een prijs uit van 10.000 pond voor de persoon die een gepubliceerde versie van het recept van voor 1972 kon overleggen. Het recept is in 2 kookboeken van The Hungry Monk gepubliceerd en wel in The Deeper Secrets of the Hungry Monk in 1974 en in In Heaven with the Hungry Monk (1997). Dit is het recept dat er door de originele bedenkers gebruikt wordt: http://www.hungrymonk.co.uk/pages/banoffi.htm …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Dit nagerecht gegeten in Londen. Ik vond het super lekker. Wel wat machtig. De banoffee pie is oorspronkelijk in 1972 in het Hungry Monk restaurant in East Sussex (Engeland) bedacht. Inmiddels is hij in veel landen populair, met name in Australië. Gekaramelliseerde gecondenseerde melk wordt ook wel als Dulce de Leche aangeduid. Dit is een Argentijnse lekkernij (o.a. als broodbeleg). …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Heel erg lekker maar een gerecht waar je de tijd voor moet nemen. Het is niet veel werk maar heeft tijd nodig om lekker gaar te worden. Het is heel goed in te vriezen als het klaar is, dus maak een dubbele portie. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

5 dl. slagroom 8 el. acaciahoning 2 tl. kaneel 6 blaadjes witte gelatine 3 mandarijnen Cointreau …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Fris en zomers nagerecht. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Echt een topper. Deze hazelnootbavarois kan overgoten worden met een mokkasaus (staat apart onder mokkasaus) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans
Top