Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Kookboek "Arabisch"

Soms heb je niet veel tijd of zin om te koken en als je dan toch iets lekkers en voedzaams op tafel wilt zetten dan is onderstaand kiprecept misschien wel een uitkomst....  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Marokkaans

Bij elk Marokkaans gerecht op mijn Smulpagina en dan vooral bij de tajine-gerechten, staat vermeld dat je er Marokkaans brood bij moet eten. In Marokko maar ook in de andere Noord-Afrikaanse landen wordt meestal brood gegeten bij de vlees/vis- en kipgerechten. Vaak wordt dat brood thuis gebakken, maar je kunt het er ook kopen op straat bij kleine karretjes en natuurlijk bij de bakkerij. Marokkaans brood is tegenwoordig ook ruim verkrijgbaar in Nederland en dan vooral bij de Marokkaanse en Turkse winkels in de wat grotere steden. Voor wie niet zo`n winkel in de buurt heeft of voor wie het gewoon liever zelf thuis bakt volgt nu een recept voor Marokkaans griesmeelbrood. Erg lekker......  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Een vegetarische dip of smeersel …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vegetarisch

Heerlijk kruidig Marokkaans gerecht …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Voor de liefhebbers van kruiden hier het recept van ras el hanout Ras El Hanout is een typisch marokkaanse kruidenmengeling en het betekent letterlijk "het beste van de winkel". Het mengsel bestaat uit minstens 12 ingrediĆ«nten maar soms worden er wel 50 in verwerkt. Het wordt vooral in de Marokkaanse keuken gebruikt en is te verkrijgen in de meeste Belgische grootwarenhuizen of marokkaanse winkels. Welke kruiden en in welke hoeveelheid worden gebruikt is onder de kruidenwinkels een zorgvuldig bewaard geheim. Het mengen wordt als een kunst beschouwd. Ras El Hanout is lekker bij stoofpotjes, gevogelte, vlees, wild, rijst en couscous. Indien je het zelf wenst te maken is hier een recept: …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Marokkaans

Heerlijke Marokkaans gerecht en vrij eenvoudig te maken !!!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Marokkaans
Top