Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Kookboek "Arabisch"

600 ml groentenbouillon 250 gam bulgur zout en versgem.zwarte peper 110 gram kikkererwten uit blik, afgegoten en gewassen 2-3 el olijfolie 2 rode uien, dun gesneden 110 gram rozijnen of gedroogde cranberries 1 el granaatappelsiroop (toko) klein bosje fijngehakte peterselie klein bosje fijngehakte munt 110 gram gehakte pistachenoten 1 granaatappel  …  Lees verder »

Perzische stoofschotel met varkensvlees en rabarber Ingredi├źnten voor 2 personen: 350 g varkensstoofvlees 2 mooie grote rabarberstengels 1 grote ui 100 g tomatenpuree 1 theelepel kurkuma 2 g saffraan enkele blaadjes gehakte munt enkele takjes gehakte peterselie het sap van een citroen zout en peper water Bereiding: Bak het varkensstoofvlees en de gehakte ui in een pan met olie. Schep de inhoud van de pan in een vuurvaste schotel. Voeg de tomatenpuree, 2 glazen water en de kurkuma toe. Kruid met peper en zout. Laat een uur stoven op een zacht vuurtje en let er op dat de saus niet te veel inkookt. Voeg peterselie, munt en saffraan toe en laat nog ongeveer 30 minuten stoven. Voeg het citroensap en de in stukken gesneden rabarberstengels toe. Laat koken tot de rabarber lekker zacht is. Dien op met rijst. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Penne met een saus van tomaat, aubergines en Danish Blue. Bijzonder smakelijk! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dit recept heb ik gekregen van een Turkse collega. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Turks

Een kruidig gerecht dat licht verteerbaar is en super gezond! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Marokkaans

Deze falafel aten we in Jenin, bij Al Umbashi, een van de beste falafelplekken in town. Knapperig vanbuiten, smeu├»g en kruidig vanbinnen. Geserveerd met zijdezachte hummus, pittige tahinasaus, frisse salades en zoutzure pepers en komkommers. Erbij versgebakken kmaj, ofwel pitabroodjes. Super-fastfood!` - Nadia Zerouali & Merijn Tol …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Arabisch

Kikkererwtenmetsesam-puree …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Arabisch

Lekkere vegetarische stoofpot met veel groenten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans
Top