Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. susan56
  3. Favoriete artikelen van susan56

Favoriete artikelen van susan56

Ik was er al een poos mee bezig, maar in één keer kan het gewoon niet. Eerst alles proeven voordat je het neerzet. Het is zomer, alhoewel als je naar buiten kijkt… Pasta, je kan er eindeloos van eten, maar je kunt er ook eindeloos mee variëren. Hieronder vind je het lekkerste op rij. Pasta betekent “energie” want het zijn pure koolhydraten en je verbrand die zodra je iets doet. Het hoeft geen duursport te wezen, maar toch. De sausjes erover die maken het lekker. Dit zijn pure smaakmakers. Kies er maar eentje uit en proef het. Al deze pasta recepten zijn erg lekker en passen prima bij de zomer. Je kan ze ook buiten in je tuin eten en/of zijn geëigend voor een goede en stevige lunch. …  Lees verder »

Met 2 menu`s van de maand en vele verrassende recepten! …  Lees verder »

Mozzarella is een heerlijk een Italiaans kaasje ,vroeger Nu van koemelk ,vroeger werd dit gemaakt van buffelmelk. Mozzarella van buffelmelk is het een delicatesse geworden. Hieronder 15 ideeën om iets met mozzarella te maken .Er zijn heel uiteenlopende gerechten ,van salades tot pizza’s .Ga eens kijken of er iets lekkers voor je bij zit . …  Lees verder »

Een poosje geleden waren er meerdere gasten en hebben we gezellig hier getafeld. Niet zomaar eten, nee een heel Grieks menu. Het smaakte net zo goed als in een Grieks restaurant. Iedereen was erg enthousiast. Het is makkelijk zelf na te maken thuis in je eigen keuken. Griekse keuken staat voor Mediterrane smaken, heel veel kruiden worden er gebruikt. De meeste van deze kruiden heeft iedereen wel ergens staan. Wil je een keer scoren bij je gasten of goed voor de dag komen dan staat hier een groot deel van het menu met instructie hoe je dat kan klaarmaken. Het hele menu maken inclusief mise en place kost je ongeveer 2 ½ uur. Mise en place betekent “voorbereiding”. Op de koksschool is dit een examenonderdeel. Sommige dingen zoals groente snijden en vlees snijden en marineren kun je ruim van te voren doen. De bereiding verloopt dan veel sneller en dat is nou precies de bedoeling. …  Lees verder »

Wat mij opvalt op smulweb dat er heel veel oosterse gerechten worden meegenomen en favoriet worden gezet .Het maakt niet uit of het nu Chinees ,Indonesisch , of Japans of wat al niet meer is.Ik heb mijn 15 x daar maar eens op aangepast en er een heerlijk Oosters artikel van gemaakt.Ik hoop dat je er een beetje inspiratie uit het artikel kunt halen voor bv een lopend buffet of een heerlijk gerecht om met elkaar heerlijk van te genieten. …  Lees verder »

Het is weer bijna zo ver pasen ,het weer is nog niet zo ver het voorjaar is er nog niet helemaal,maar de gerechten staan er in ieder geval wel .We gaan steeds meer leuke ,lekkere en apparte gerechten maken met pasen .Het is niet meer alleen een gekookt ei of een stukje kip .Nee we zijn steeds meer bezig om iets leuks en volwaardigs op tafel te zetten .Het neigt een beetje naar kerst .Ik heb in ieder geval weer 15 lekkere gerechten uitgezocht .Kijk of er iets bij zit wat er op de paastafel gezet kan worden . Zoek je nog meer gerechten of artikelen kijk dan Hier eens dan maak je zeker een heerlijke paastafel. …  Lees verder »

Paprika de groente van deze maand De paprika wordt gekweekt in verschillende kleurvariaties. Rood, geel, oranje en groen zijn de bekendste. Maar er bestaat ook: wit, paars, lila, mintkleurig en bruin .Heerlijk om deze groente in allerlei gerechten en of andere hapjes te gebruiken .Het is heel gezond er zitten heel veel vitamines in die we elke dag nodig hebben .Dus ik het er maar 15 gerechten mee uitgezocht .Misschien zit er iets voor je bij . …  Lees verder »

Je zelf altijd afgevraagd; “Hoe doet ze dat?” …  Lees verder »

Bonen zijn het hele jaar door verkrijgbaar zijn het geen geen spercie dan zijn het wel bruine,witte,tuin,kidney,of wat al niet meer .Er is zoveel lekkers mee te maken salade′s stoofschotels,ovenschotels , of een koude schotel .Lekker met aardappelen rijst .Ik heb er maar eens 15 op papier gezet .Msschien kan je er iets mee of breng ik je op een idee om een iets anders met bonen te maken . …  Lees verder »

Ja wat valt er over te zeggen het EI ,in elk gerecht wordt het bijna wel gebruikt ,hartige taarten ,ovenschotels,salades, broodjes .Is het niet voor de binding dan wel erbij of ernaast voor het lekkere . Ook met een feestje of verjaardag een ei mag niet ontbreken heerlijke gevulde in allerlei variaties ,of was het nu chinees of indisch telor of foeyonghay .Er is zo veel mogelijk met ei ga hieronder eens kijken of er iets voor je bij zit . …  Lees verder »

Nu het winterse weer nog even aanhoud dan nog maar een wintergroente inde hoofdrol. Spruitjes de een is er dol op en de ander vind het helemaal niets . Heb een aantal gerechten gezocht voor degene die het niet zo lekker vinden de spruitjes eens op een andere manier te proberen . kies een lekker ander recept uit en misschien vind je het heerlijk . …  Lees verder »

ZE ZITTEN BOORDEVOL SMAAK EN VITAMINES EN DUIKEN STEEDS VAKER OP IN HARTVERWARMENDE RECEPTEN. DUIDELIJK TERUG VAN WEGGEWEEST: OMAS GROENTEN. …  Lees verder »

Ja zuurkool een echt wintergerecht ,het is nog niet echt winter geweest maar wat niet is kan nog komen . Hou jij ook zo van zuurkool maar weet je niet goed te variëren kijk dan eens hier beneden wat er allemaal mogelijk is .Misschien zit er iets voor je bij om een lekker winters gerecht op tafel te zetten . …  Lees verder »

December is de gezelligste maand van het jaar wordt er wel gezegd. Dat klopt ook wel want Sinterklaas is alweer weg en nu staan kerst en oud en nieuw voor de deur. Brievenbussen puilen uit van de bergen folders die de supers verspreiden waar ze gretig hun assortimenten ‘kant en klaar’ aanprijzen voor een hoop geld. Albert Heijn hoopt te scoren met Jamie Oliver en de Lidl kok dit jaar heet ‘Ramon Beuk’. Ik vind het wel leuk bedacht. Feit is wel dat de jaaromzet van de supers met name deze maand wordt gemaakt omdat mensen dan genegen zijn veel meer geld aan eten en drinken uit te geven dan normaal. Er hebben op Smulweb al genoeg artikelen gestaan van de ‘vaste artikelenschrijvers’ vol met menusuggesties, baksels, drankjes en andere zaken. Ik sla die maar over en heb dus gekozen voor buffet en de hapjes ! Hieronder in dit artikel vind je een enorme selectie aan heerlijke hapjes, warm, koud, vlees, vis, complete schotels, salades, kaas, tapa’s en verpakte hapjes in bladerdeeg van eenvoudig en lekker tot luxe. Put er inspiratie uit voor de laatste week van het jaar en geniet er van met je familie en vrienden. Allemaal een fijne kerst en jaarwisseling gewenst en laat de feestdagen maar komen met al dat lekkers! …  Lees verder »

Ook zo’n moeite om met de feestdagen iets lekkers te bedenken of te maken .Ik ben alvast voor je bezig geweest om iets op papier te zetten .Ik heb van diverse gerechten 5 lekkere gerechten uitgezocht ,daaronder staat nog maar een linkje voor als je verder wilt snuffelen bij de diverse voor ,bij hoofd ,tussen en na gerechten .Voor iedereen iets lekkers voor elk budget is er wel iets aanwezig . Ik wens je alvast heel fijne feestdagen met heerlijke culinaire avonden. …  Lees verder »

Top