Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Favoriete artikelen van parel62

Waarom bewaren Italianen bij het afgieten van pasta altijd een beetje kookvocht? …  Lees verder »

Een poosje geleden waren er meerdere gasten en hebben we gezellig hier getafeld. Niet zomaar eten, nee een heel Grieks menu. Het smaakte net zo goed als in een Grieks restaurant. Iedereen was erg enthousiast. Het is makkelijk zelf na te maken thuis in je eigen keuken. Griekse keuken staat voor Mediterrane smaken, heel veel kruiden worden er gebruikt. De meeste van deze kruiden heeft iedereen wel ergens staan. Wil je een keer scoren bij je gasten of goed voor de dag komen dan staat hier een groot deel van het menu met instructie hoe je dat kan klaarmaken. Het hele menu maken inclusief mise en place kost je ongeveer 2 ½ uur. Mise en place betekent “voorbereiding”. Op de koksschool is dit een examenonderdeel. Sommige dingen zoals groente snijden en vlees snijden en marineren kun je ruim van te voren doen. De bereiding verloopt dan veel sneller en dat is nou precies de bedoeling. …  Lees verder »

Ook zo’n moeite om met de feestdagen iets lekkers te bedenken of te maken .Ik ben alvast voor je bezig geweest om iets op papier te zetten .Ik heb van diverse gerechten 5 lekkere gerechten uitgezocht ,daaronder staat nog maar een linkje voor als je verder wilt snuffelen bij de diverse voor ,bij hoofd ,tussen en na gerechten .Voor iedereen iets lekkers voor elk budget is er wel iets aanwezig . Ik wens je alvast heel fijne feestdagen met heerlijke culinaire avonden. …  Lees verder »

Een kleine selectie van de recepten uit onze restauranttijd. Zie mijn artikel Panade en Gulliver′s. Ik heb er nog een aantal in mijn archief zitten. Die worden geleidelijk aan toegevoegd. …  Lees verder »

U heeft het waarschijnlijk al gemerkt, de dagen worden korter, het wordt kouder, de bomen gaan kleuren en over enkele weken gaat de wintertijd weer in. Hier op Smulweb is ook al goed te zien dat mensen anders gaan eten. We zien steeds meer stoofschotels, ovenschotels, stamppotten, quiches, hartige taarten en wintergroenten voorbij komen. Persoonlijk vind ik dit de mooiste tijd van het jaar omdat er op culinair gebied weer zoveel te koop en te proeven is. Wat dacht u van al die lekkere paddenstoelen, de winkels liggen weer vol met stamppot- groente, mooi najaarsfruit en zelfs veenbessen (cranberry’s) heb ik al gezien. Mooi vlees bij de slager en we kunnen zo weer wild krijgen! Ook de visspeciaalzaak heeft de mooiste vis van eigen bodem en daarnaast zie ik mooie wijnen liggen. Kortom er is weer genoeg te maken, te proeven en te genieten. Hieronder vind u een uitgebreide samenvatting van meer dan 35 goede recepten betreffende herfst- en winterkoken. In de loop der jaren allemaal wel eens geprobeerd en verzameld uit kookboeken, foodmagazines, kranten en zelf bedacht. Ik moet eens ruimen dus heb ik er een leuk bewaarartikel van gemaakt, bewaar dit electronisch op mijn pagina en deel het graag. De mensen die een BK slowcooker of een snelkookpan hebben die vinden hier een bron aan inspiratie. Veel lees- en kookplezier! …  Lees verder »

Een bescheiden doe het zelf artikel om heel snel al die lekkere hapjes eens te maken. Ideaal voor als je gasten hebt. Je kunt er alle kanten mee op. Eenvoudig, simpel en lekker. Gewoon doen als je trek hebt en zet ze ook eens neer bij een buffet of op verjaardagen of met kerst. Wie zet er eigenlijk bij de borrel géén schaaltje heerlijke knoflook olijven neer, een schaaltje met plakjes, mortadella, salami of rauwe iberico ham, bakje Filet American, tapenade, pesto of Aioli met heerlijk knapperig stokbrood. Ook de blokjes kaas doen het altijd goed. Dit artikel gaat over het zelf maken van hele lekkere hapjes. Veel lees- en doe plezier en smakelijk eten. …  Lees verder »

Wie kent m niet? Een heerlijke Italiaanse pastasaus over een bord dampende spaghetti? Er zijn meer soorten en variaties van Italiaanse sauzen, dan dat er mensen zijn om ze te proeven! Vooral ′Il Ragù Bolognese′ is een ware beroemdheid in keukens over de gehele wereld... Helaas is er in deze recepten vaak niets meer over van de Italiaanse traditie, de Italiaanse cultuur, de Italiaanse ingredienten en van de Italiaanse technieken. Hierom schrijf ik dit artikel, om een aantal echt Italiaanse recepten van sauzen bij elkaar te zetten, en natuurlijk het originele (officieel geregistreerd bij de KvK) recept van ′Il Ragu Bolognese′ te plaatsen.. En don′t worry, dit recept is zonder gehaktballetjes! …  Lees verder »

Wie is er niet groot mee geworden en welke groent is er zo bekend als spinazie .Denk aan Popey daar werd het mee geassocieerd als je toen je klein was geen spinazie lusten. Je werd er groot en sterk van .Dus ik dacht misschien wel leuk om daar 15 gerechten onder de aandacht te brengen .Hieronder staan ze neem mee wat je lekker lijkt en alvast eet smakelijk .Groeten Dirk …  Lees verder »

De meest geëxporteerde groente van Nederlandse bodem .Maar wat doen wij allemaal met de tomaat .Iedereen kent natuurlijk de klassieke tomatensoep .Maar er kan zoveel meer met de tomaat misschien nooit over nagedacht maar het wordt in heel veel gerechten gebruikt .Ovenschotels ,salades ,Pasta’s , sauzen ,enz enz .ga eens kijken of er een lekker tomaten gerecht voor je bij zit . …  Lees verder »

Mijn schoonzusje werd 60 jaar. Een reden voor haar dochters om haar te verrassen met een feestje. Natuurlijk bood ik aan om voor borrelhapjes, een buffet en taarten te zorgen. Wat ik heb gemaakt en de recepten vind je in het artikel. Mijn nichtjes zouden zorgen voor uitnodigingen, versiering en natuurlijk dat het feestje een echte verrassing zou worden. …  Lees verder »

Mijn 8 lekkerste satés aan een stokje. En ze zijn stuk voor stuk overheerlijk. …  Lees verder »

Beschikbare kalenders: De lijst van maart De lijst van april De lijst van mei De lijst van augustus In de maand maart komen de volgende producten uit Nederland: …  Lees verder »

Alweer op naar het einde der winter dus het kan nog net op de valreep, voordat het voorjaar en de lente aanbreken. Vandaar deze heerlijke hartige taart recepten. Heb een kleine keuze gemaakt. Voor jou is het uitzoeken welke jij het lekkerst vindt. Neem mee en zet eens iets anders op tafel. Kijk ook eens op de kookgroep winterse gerechten en wordt lid (het is gratis)nu het nog kan het is zo weer voorjaar. Eet smakelijk. …  Lees verder »

Basis recept voor cupcakes Fruit cupcakes zonder zuivel [/img_right]. tiramisu cupcakes …  Lees verder »

Een Aziatische en overwegend Indonesische feestmaaltijd met verschillende hoofdgerechten, bijgerechten, salade, sambals en atjars. Meer dan 50 recepten uit eigen keuken. …  Lees verder »

Top