1. Home
  2. hedy1962
  3. Favoriete artikelen van hedy1962

Favoriete artikelen van hedy1962

Meer dan 50 recepten van onder meer heerlijke hartige taarten met en zonder kaas. Quiches, gevulde broodjes, lekkere boterhammen, lekkere hapjes met bladerdeeg. Heerlijk voor de zaterdag met een lekkere soep en gemakkelijk tussen de feestdagen door. …  Lees verder »

Op het nieuwe Smulweb draait alles om wat jíj lekker vindt. Recepten kun je nu gemakkelijk delen met vrienden. Volg je favoriete wereldkeukens, merken en favoriete Smulwebbers. Voortaan zie je op Smulweb wat je vrienden gaan eten en kun je alle recepten bewaren en delen in je eigen online kookboeken. Het nieuwe Smulweb gaat van start op 18 november 2013. …  Lees verder »

Worst maken is helemaal niet moeilijk. En wat is nu lekkerder jou eigen gemaakte worstje eten waarvan je precies weten wat erin zit. …  Lees verder »

De Hit sensatie uit Frankrijk, een macaron is een soort bitterkoekje, een koekje dat op een mini hamburgertje lijkt,een macaron bestaat uit twee op elkaar geplakte koekjes, die elk een ‘schelp’ worden genoemd. En die worden gemaakt van Franse of Italiaanse meringueschuim met daar tussen in een vulling: canache, botercreme, jam of zelfs hartige vullingen als pate. …  Lees verder »

“Mmmm ze zijn er weer volop verse Nederlandse witte asperges, ook wel genoemd “het witte goud”. Als het weer zover is, veelal eind april, begin mei, dan kunnen velen het niet laten om gelijk maar een bosje te kopen en te proeven. De klassieke bereidingswijze, die kent iedereen wel, is “witte” asperges gekookt in een beetje zout water en dan eten met gekookte ham, ei en geklaarde boter. Dat hoeft voor mij niet meer zo want vinden wij te gewoon. Echter met asperges kun je zoveel lekkerheden maken en smaken creëren dat het me de moeite leek om dat eens te beschrijven. Je kan er soep van maken, je kan ze grillen, bakken, koken, bakken in de oven en er quiches van maken, of salades, maar ook mooie borden met hemelse sausjes die opperbest smaken en er kleurrijk uitzien. Wel is belangrijk want “asperges” staan voor de lente en een aspergegerecht moet dus vooral “fris” smaken.” …  Lees verder »

Leer hoe je thuis lasagne, ravioli en cannelloni kan maken. De lekkerste, verse pasta maak je zelf! Een artikel voor liefhebbers van kooktechnieken. Hierin wordt beschreven hoe je vanuit basis ingrediënten eigen deeg voor lasagne, cannelloni of ravioli kan maken. …  Lees verder »

Salades zijn altijd lekker. En salade-recepten heb je nooit genoeg. Want salades zijn altijd lekker en vallen bijna altijd in de smaak. Salades kun je maken van allerlei ingrediënten. In het maken van een salade kun je echt je creativiteit kwijt. Onderstaande recepten zijn onderverdeeld in salades als voorgerecht, lunch-, bbq of hoofdgerecht, bij de borrel of buffet en een paar nagerechten ! NB. Ik heb zelfeen selectie gemaakt, maar alle salades kun je natuurlijk serveren op jouw eigen moment. Veel salades kun je ook bij meerdere gelegenheden serveren. Gebruik je creativiteit en ga genieten van heel veel heerlijke recepten! Petra. …  Lees verder »

Gemakkelijk te maken en snel klaar! Pasta is lekker in elk jaargetijde. Dus…..zoek een lekker recept uit en ga aan de slag! In dit artikel vind je méér dan 70 pastarecepten met onder meer spaghetti, macaroni, penne, tagliatelle, lasagne, canneloni, ravioli, mie, spätzle, etc. en ook een paar pastasauzen. De recepten zijn onderverdeeld in pasta’s met vlees, gevogelte, vis en ook de vegetariërs onder ons komen aan hun trekken. Alle pasta’s zijn door mij zelf gemaakt en uit eigen keuken! En zoek je er een lekkere salade bij? Kijk dan eens in dit artikel. Daar zit vast wel iets bij wat heerlijk smaakt bij de door jou gekozen pasta. 130-salades-als-voorgerecht-bijgerecht-bij-bbq-lunch-hoofdgerecht-of-nagerecht …  Lees verder »

Lees hier alle ontwikkelingen voor het Smulweb Magazine! …  Lees verder »

Wat is er niet leuker om in de donkere wintermaanden lekker bezig te zijn in de keuken en aan het bakken te gaan? Het hele huis geurt naar de “bakkerij”. Zo kom je helemaal in de sfeer van Kerstmis. In mijn artikel vind je de recepten van mijn Kerststol, meer dan 50 koekjesrecepten en helemaal onderaan nog een paar heerlijke taarten die helemaal in de Kerstsfeer passen. …  Lees verder »

Deze vier currypasta's staan afzonderlijk op mijn pagina. Voor de liefhebber is het natuurlijk handig als ze allemaal bij elkaar staan. Daarom heb ik ze in dit artikel samengevoegd. Waar vissaus wordt gebruikt kan deze voor vegetariërs vervangen worden door vegetarische vissaus of sojasaus. …  Lees verder »

Een paraaf uit de Zuidoost-Europese eetcultuur …  Lees verder »

de code,s voor het plaatsen van plaatjes,voor het maken van een kladblokje om je code,s te bewaren en nog veel meer leuke mogelijkheden. ook heb ik sinds kort een plaatjes pagina waarmee je de recepten wat kan opvrolijken. …  Lees verder »

Op 1 september is de meteorologische herfst begonnen dus er gaat nu heel wat veranderen, niet alleen buiten, maar ook in de keuken. Het is/wordt flink kouder, eerder donker en vochtig buiten. Het zal zo wel snel weer wat minder worden met de Mediterrane zomergroenten, maar wist je dat de mooiste najaars-groente van Nederlandse bodem komen. Culinair gezien, d.w.z. voor toepassingen in de keuken, is het najaar één van de mooiste perioden. We kunnen straks weer volop verse noten en kastanjes kopen, maar ook pompoenen en natuurlijk vele soorten paddenstoelen. Wist je dat er nu in de maand september volop geoogst wordt op het land, beter gedefinieerd als “de koude grond”. Vele soorten aardappels, koolsoorten, ladingen uien, bieten, mais en wortels vinden hun weg naar vele boerenschuren waar ze koel worden opgeslagen. Daar liggen ze te wachten op hun weg naar de consument. We noemen dit “seizoensgroente” en ze zijn duurzaam, gezond en goedkoop. Er is momenteel weer zoveel dat we allemaal royaal de winter door kunnen komen. In dit artikel kun je lezen wat er zoal komt en wat je daarmee kunt doen want op de koksopleiding was en is “warenkennis” van essentieel belang, dus allen weer veel leesplezier. …  Lees verder »

Gebruik jij meer dan 20 rode en groene pepers in een jaar, dan word dit tijd om pepers in te maken. …  Lees verder »

Top