Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Artikelen van dagmar1980

Houd jij ook zo van film èn lekker eten? Vind jij het ook zo heerlijk om je te verlekkeren aan de heerlijkste gerechten in films? Dan kun je met deze films zeker je hart ophalen. Hieronder tref je een overzicht aan van films met watertandend eten in de hoofdrol. Organiseer eens een filmavondje met vriendinnen, en maak er dan bijvoorbeeld een thema filmavond van met behulp van onderstaande menusuggesties! Bekijk voor werkende links en fimpjes het artikel op m'n foodblog www.vertruffelijk.nl: http://http://vertruffelijk.nl/films-for-foodies/ …  Lees verder »

Op 11 en 12 oktober 2014 vond voor het eerst De Tasty plaats in de Jaarbeurs in Utrecht: een nieuw culinair lifestyle evenement voor liefhebbers van lekker eten en drinken. En als culinair liefhebber wilde ik dit natuurlijk niet missen. Samen met Mirna- collega/vriendin/mede bourgondiër- brachten we samen een hele dag moeiteloos door in de Jaarbeurs. Een impressie van onze dag. …  Lees verder »

Handig: een overzicht met alle seizoensgroenten per maand. Door met seizoensgroenten te koken leef je bewuster in het desbetreffende jaargetijde en kun je tijdens het koken genieten van al dat moois en lekkers wat de natuur voortbrengt. Verder bereik je zo dat je met verse en gevarieerde producten kookt die op dat moment op hun best zijn. En omdat deze seizoensproducten volop verkrijgbaar zijn, zijn ze vaak ook goedkoper. Dus als je je weekmenu bedenkt (als je dat doet), pak deze post er dan eens bij en laat je inspireren! Een andere leuke tip die ik nog graag met je wil delen: als je graag voordelig boodschappen doet (wie niet?), pak dan de weekaanbiedingen van je supermarkt erbij en baseer daar je gerechten op. Leuk & goedkoop! …  Lees verder »

Door boter te klaren verwijder je de melkbestanddelen  die verbranden als je de boter (te) heet verhit. Door geklaarde boter te gebruiken kun je de de pan met boter flink verhitten zodat je het stukje vlees mooi kan bereiden. Waarom niet gewoon olie gebruiken denk je misschien. Het voordeel van geklaarde boter is dat je de smaak van boter behoudt, en dat is qua smaak een hele goede pré. …  Lees verder »

Sinds ik afgelopen december voor het eerst een gastrobar bezocht (Pollevie in Den Bosch) ben ik verkocht. Wat een geweldige combinatie van heerlijke & bijzondere gerechtjes met naadloos bijpassende wijnen per glas. Wat mij betreft de ultieme combinatie van wijn en spijs! Eerder maakte ik in m'n post 'Culinair reisverslag: logeren bij de wijnboer' ook al melding van een vergelijkbaar concept in Hoorn: wijnbar Vinck. Maar wat is een wijn- en gastrobar nu precies? Wat is het verschil met een regulier restaurant? En is er hier sprake van een nieuwe trend in Nederland? …  Lees verder »

Je leest weleens in een recept dat je de pan waarin je vlees wilt bakken zo heet moet verhitten totdat er walm vanaf slaat. Maar ondertussen is je boter verbrandt. Of je hebt een stukje vlees gebakken maar het is niet mooi gebruind.  En als het wel mooi bruin is, is de binnenkant nog koud en rauw.  Heb je dit ook weleens, lees dan even verder. …  Lees verder »

Macarons, steak met Béarnaise saus, bouillabaisse, baguettes, salade Niçoise, croissants, tarte tatin...Creme Brulée, paté, plat du mer... Heerlijk gegeten op vakantie in Frankrijk en op zoek naar recepten om deze gerechten ook thuis te maken? Met behulp van deze boeken haal je de Franse keuken ook in jouw huis. …  Lees verder »

Top