Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Favoriete artikelen van buonaforchetta

start deze Herfst met heel veel lekkere recepten met Kerrie of Curry …  Lees verder »

Een paraaf uit de Zuidoost-Europese eetcultuur …  Lees verder »

Je zelf altijd afgevraagd; “Hoe doet ze dat?” …  Lees verder »

Wat is er niet leuker om in de donkere wintermaanden lekker bezig te zijn in de keuken en aan het bakken te gaan? Het hele huis geurt naar de “bakkerij”. Zo kom je helemaal in de sfeer van Kerstmis. In mijn artikel vind je de recepten van mijn Kerststol, meer dan 50 koekjesrecepten en helemaal onderaan nog een paar heerlijke taarten die helemaal in de Kerstsfeer passen. …  Lees verder »

Deze vier currypasta's staan afzonderlijk op mijn pagina. Voor de liefhebber is het natuurlijk handig als ze allemaal bij elkaar staan. Daarom heb ik ze in dit artikel samengevoegd. Waar vissaus wordt gebruikt kan deze voor vegetariërs vervangen worden door vegetarische vissaus of sojasaus. …  Lees verder »

Herfst en winter! Buiten waait en regent het! We krijgen weer zin om te bakken. En wat is er dan lekkerder dan een stukje appelgebak? Soms wil je iets heel snel klaar hebben, soms trek je er langer voor uit. Ik heb een selectie gemaakt uit al mijn zelf gebakken appelgebak. Hieronder vind je ruim 30 lekkere appeltaarten, appelcake’s en appelkoek, gesorteerd op deegsoort ! …  Lees verder »

HERFST….je denkt aan heerlijke geuren uit de keuken, wild, nieuwe wijnen, paddenstoelen die weer tevoorschijn komen, prachtig gekleurde pompoenen, mooie kleuren en warmte binnenshuis,. Deze gedachten hielpen ons bij de keuze van deze recepten. …  Lees verder »

Heerlijke vlaaien kun je prima zelf maken. De vlaai heeft een heerlijke zachte bodem van gist deeg of een iets krokantere bodem het linzendeeg. …  Lees verder »

Een bescheiden – doe het zelf – artikel om heel snel al die lekkere hapjes eens te maken. Ideaal voor als je gasten hebt. Je kunt er alle kanten mee op. Eenvoudig, simpel en lekker. Gewoon doen als je trek hebt en zet ze ook eens neer bij een buffet of op verjaardagen of met kerst. Wie zet er eigenlijk bij de borrel géén schaaltje heerlijke knoflook olijven neer, een schaaltje met plakjes, mortadella, salami of rauwe iberico ham, bakje Filet American, tapenade, pesto of Aioli met heerlijk knapperig stokbrood. Ook de blokjes kaas doen het altijd goed. Dit artikel gaat over het zelf maken van hele lekkere hapjes. Veel lees- en doe plezier en smakelijk eten. …  Lees verder »

Wat een rot weer is het toch ,koud ,regen ,wind,om je een dan toch een warm gevoel te geven en je alvast een beetje aan de vakantie te laten denken .Een artikel over griekse gerechten een in de rij van de landen gerechten .Ben er zelf nog nooit geweest is het misschien wel een uitdaging om de keuken te leren kennen .Zeker met dit koude weer in Nederland . Weet wel dat ze in griekenland heerlijke geurige en smaakvolle gerechten hebben .Lekker met knoflook en andere heerlijke kruiden .Ik heb er een aantal op een rijtje gezet .Misschien zit er iets voor je bij . …  Lees verder »

Wie kent m niet? Een heerlijke Italiaanse pastasaus over een bord dampende spaghetti? Er zijn meer soorten en variaties van Italiaanse sauzen, dan dat er mensen zijn om ze te proeven! Vooral ′Il Ragù Bolognese′ is een ware beroemdheid in keukens over de gehele wereld... Helaas is er in deze recepten vaak niets meer over van de Italiaanse traditie, de Italiaanse cultuur, de Italiaanse ingredienten en van de Italiaanse technieken. Hierom schrijf ik dit artikel, om een aantal echt Italiaanse recepten van sauzen bij elkaar te zetten, en natuurlijk het originele (officieel geregistreerd bij de KvK) recept van ′Il Ragu Bolognese′ te plaatsen.. En don′t worry, dit recept is zonder gehaktballetjes! …  Lees verder »

Dit visetentje (eigenlijk schaal-, en weekdieren) is echt verukkelijk.. k was zelf verrast over hoe heerlijk het allemaal smaakte, hier kan geen 5 sterren visrestaurant tegen op! De recepten zijn lekker makkelijk, maar vis en schaaldieren kosten gewoon iets meer tijd, door het schoonmaken etc. Maar als je een aardige, hulpzame visboer hebt, helpt die je al een heel eind op weg! Het dineetje bestaat uit een voorgerecht (antipasto) en twee hoofdgerechtjes (primo ed secondo) en natuurlijk als bijgerecht de bekende nederlandse salade, die gaat toch overal goed bij! …  Lees verder »

Een rijke, aardse, archetypische boer schotel van bonen, vlees en kruiden. …  Lees verder »

Cup cakes zijn hot! Bijna iedereen bakt ze, gewoon omdat ze lekker zijn ,simpel te maken en je kunt zo zo mooi decoreren waardoor het mooie gebakjes worden. En niet te vergeten iedereen lust cup cakes. Een cup cake is luchtiger dan muffins, Het beslag van een cup cake is dan ook heel anders dan het beslag van een muffin. Muffins komen oorspronkelijk uit Amerika en worden daar ook wel hartig gemaakt en gegeten bij ontbijt. Cup Cakes komen uit Engeland ene Eliza Leslie heeft in 1828 het eerste cupcake recept beschreven in haar kookboek. Dit cupcakeje was ooit bedoeld voor bij de High Tea waar de engelsen om bekent staan. Deze sjieke gebakjes werden in de vorm van theekopjes gepresenteerd omdat ze goed bij de thee passen. Om het al helemaal passend te maken werden deze cupcakes soms in theekopjes of ramekin gebakken. Vandaar de naam CUP cakes. …  Lees verder »

Rijst zo makkelijk en zoveel soorten .Basmati , Wilde rijst ,Surinaamse rijst , zilvervlies , enz enz .Er kan zoveel mee gedaan worden de heerlijkste gerechten worden ermee bereid .Lekker pittige met veel smaak maar ook salades met een milde smaak .Dus voor iedereen wel eens een gerecht om met rijst te maken .Ga lekker eens hieronder kijken voor een lekker rijst gerecht .Neem iets mee en laat je creativiteit hoogtij vieren. …  Lees verder »

Top