Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Artikelen van Marloes1993

Een leuk cadeau voor de kids met de feestdagen in het vooruitzicht! Een vrolijk Donald Duck kookboek, boordevol strips, illustraties en heerlijke recepten.  …  Lees verder »

De naam zegt het al: direct aan de Poel in Amstelveen gelegen, biedt dit restaurant haar gasten sinds 2007 de mooiste en beste smaaknuances van Noord-Holland. Michelin Chef-kok Stefan van Sprang zet gasten frisse, beschaafde en gedoseerde gerechten voor van een kaart die driewekelijks wordt vernieuwd. Robbert Veuger is maître-sommelier en zorgt hierbij dat ook de wijnen op geraffineerde wijze samenvallen met de gerechten. Het twee-sterrenrestaurant Aan de Poel is meerdere malen onderscheiden. In 2008 ontvingen zij voor hun culinaire werk hun eerste Michelin ster en in 2012 verdienden zij hun tweede ster door continuïteit.  Stefan en Robbert wilden al enige tijd een boek maken waar de persoonlijkheid en het verhaal van hun bijzondere restaurant duidelijk in naar voren zou komen. Een boek dat meer zou passen bij de kunstboeken, dan op de plank met kookboeken. Het boek Aan de Poel is gedrukt in een gelimiteerde oplage van 1.000 exemplaren en verpakt in een luxe doos met receptenbijlage.  …  Lees verder »

We vielen gisteren met onze neus in de boter, of eigenlijk, in een glas heerlijke prosecco (met sierlijke framboos) en een tafel vol lekkernijen! De redactie van Smulweb en Smult mocht namelijk aanwezig zijn bij de boekpresentatie van Rutger van den Broek, winnaar van de eerste editie van 'Heel Holland Bakt'. Zijn nieuwste titel 'Rutger Bakt Feestelijk' ligt op één lijn met zijn motto: 'Als het feest is wordt er gebakken en als er gebakken wordt is het feest!'. Vol trots overhandigde hij het eerste exemplaar aan zijn vader. 'Rutger Bakt Feestelijk' is een verzameling van 40 van zijn favoriete feestelijke recepten. …  Lees verder »

Als vierdejaars-student zie ik regelmatig om me heen hoe lastig medestudenten het vinden om een gezonde, verantwoorde maaltijd op tafel te krijgen. Toen ik het Basiskookboek voor Studenten van Alastair Williams voorbij zag komen, besloot ik me eens te verdiepen in dit boek. Mijn boekrecensie hierover lees je hieronder!  …  Lees verder »

'Dit boek is eigenlijk een cadeautje op zichzelf, waarin pret het sleutelwoord is. De voorpret tijdens die lange, lange aanloop tot de Sint voet aan land zet. Die onmisbare weken waarin de schoen wordt gezet, de gedichten geschreven en de (eetbare) surprises worden gemaakt. Het heerlijk avondje als hoogtepunt vol verrassingen, met zijn allen aan tafel met een grote pan of pot in het midden. Nagenieten met bijzondere gerechten gemaakt van de restjes snoepgoed. Op naar het beste sinterklaasfeest ooit!, schrijven Annemieke Ammerlaan & Yolanda van der Jagt  …  Lees verder »

In het kader van mijn stage bij Smulweb.nl mag ik een aantal boeken recenseren. Erg leuk om te doen, want zo krijg ik steeds meer kennis en inspiratie voor in de keuken! Mijn eerste boek: Aan tafel, van Nigel Slater.  …  Lees verder »

Een reeks volwaardige en smakelijke maaltijden met maximaal vijf ingrediënten, zou het kunnen? De oprichters van de snelgroeiende foodblog Chickslovefood.com, Nina en Elise, gingen de uitdaging aan. Wekelijks postte het duo verrassende recepten, allemaal met minder dan vijf ingrediënten te maken. ('Naast peper, zout en olie. Maar dat heb je wel in huis, toch?') Het kookboek  dat zij in september 2014 hebben gepubliceerd 'Chickslovefood; het 5 or less-kookboek' is een verzameling van hun lekkerste, leukste en verrassendste '5 or less' recepten.     …  Lees verder »

Als vierdejaars-student zie ik regelmatig om me heen hoe lastig medestudenten het vinden om een gezonde, verantwoorde maaltijd op tafel te krijgen. Toen ik het Basiskookboek voor Studenten van Alastair Williams voorbij zag komen, besloot ik me eens te verdiepen in dit boek. Mijn boekrecensie hierover lees je hieronder!  …  Lees verder »

€Liefde en passie voor de grote mediterrane keuken is wat wij delen. Onze boeken zijn de vruchten van deze passie. Voor de landen, de culturen en het eten in de grote Arabische wereld, die voor ons geen strakke grenzen kent€, aldus Nadia en Merijn.   …  Lees verder »

- Kijk onderaan dit artikel voor drie recepten uit Ceviche -  'Hier koken we met liefdevolle aandacht' is het motto van het restaurant Ceviche van Martin Morales. En het is waar het in de Peruaanse keuken om draait.  …  Lees verder »

Zie ook de drie heerlijke Franse recepten onderaan dit artikel Rachel Khoo, bekend van het succesvolle kookboek 'Chez Rachel' en een kookprogramma op de BBC, bracht in februari haar nieuwe titel 'Mijn Franse Keuken' uit. Rachel neemt je in dit boek mee op culinaire ontdekkingsreis door verschillende regio's van Frankrijk. Ze ontdekt de beste en lekkerste gerechten terwijl ze langs de Franse markten, kusten, bergen en steden trekt.  …  Lees verder »

Eten uit de natuur met Edwin Florès. Een book review en pluktips voor in de herfst, zie ook de recepten onderaan het artikel. Jonnie Boer, chefkok van De Librije: 'Dit prachtige boek van Edwin Florès, de beste en meest enthousiaste wildplukker die ik ken, is in mijn ogen een aanlokkelijke aanleiding om die aloude gewoonte van wildplukken nieuw leven in te blazen.'  …  Lees verder »

Kruiden zijn in mijn ogen een zeer waardevolle toevoeging aan bijna iedere maaltijd: ze geven extra smaak aan gerechten en zorgen voor variatie in de keuken. Ik weet dat kruiden 'uit een potje' minder vers zijn en soms ook minder smaak hebben dan kruiden uit de eigen tuin. Daarom besloot ik zelf een eigen kruidentuintje te maken en ik kan dit aan iedereen aanbevelen! …  Lees verder »

'Ik geloof dat de combinatie van gezonde voeding, voldoende beweging én ontspanning zorgt voor een fit en gelukkig leven. Een 'happy life' bereik je niet met een crashdieet, maar wél door lekker en gezond te eten, goed ovor jezelf te zorgen en vooral... te genieten', aldus Rens Kroes.   …  Lees verder »

'A bun in the oven... de Engelse benaming van zwanger zijn. Als aanstaande mama ervoer ik tijdens mijn zwangerschap hoe moeilijk het was om een leuk kookboek te vinden voor de zwangere vrouw.  Een broodje in de oven is een kook- en lifestyleboek vol met lekkere gerechten die je wél kunt eten. Zonder rood, rauq, roquefort en alle andere dingen die je de komende tijd even moet vergeten. Bij iedere mood het juiste food!', schrijft Tamara Weide.  …  Lees verder »

Donna Hay, de befaamde Australische kookgodin, maakt ons met haar passie en jarenlange ervaring iedere keer weer blij met een onmisbaar kookboek. Deze maand verscheen haar nieuwste titel: 'nieuwe klassiekers'. Met hoge verwachtingen ontvingen wij een exemplaar, en wauw, wat is dit een prachtwerk!  …  Lees verder »

'Wat is een feest zonder eigen baksel? Geen feestje toch? Sterker nog: een mooie, lekkere taart, gevuld brood of hartig gebak maken van een gewone dag toch juist een fééstelijke dag. En zelfs de geur van versgebakken brood en een taart in huis vrolijkt je dag op. Ik wens iedereen veel bakplezier en feesten om nog lang over na te praten', zegt Janny van der Heijden.  …  Lees verder »

We vielen gisteren met onze neus in de boter, of eigenlijk, in een glas heerlijke prosecco (met sierlijke framboos) en een tafel vol lekkernijen! De redactie van Smulweb en Smult mocht namelijk aanwezig zijn bij de boekpresentatie van Rutger van den Broek, winnaar van de eerste editie van 'Heel Holland Bakt'. Zijn nieuwste titel 'Rutger Bakt Feestelijk' ligt op één lijn met zijn motto: 'Als het feest is wordt er gebakken en als er gebakken wordt is het feest!'. Vol trots overhandigde hij het eerste exemplaar aan zijn vader. 'Rutger Bakt Feestelijk' is een verzameling van 40 van zijn favoriete feestelijke recepten. …  Lees verder »

De foodevents, beurzen, uitjes en leuke markten zijn niet aan te slepen. Ze geven je stuk voor stuk een flinke dosis inspiratie, nieuwe kookartikelen of heerlijke producten. Omdat we die jullie niet willen onthouden, hebben we hieronder een overzicht gemaakt van een aantal leuke, bijzondere en gezellige foodevents.  …  Lees verder »

Een boekrecensie van Home Baked en verslag van de interessante workshop van Yvette van Boven, ter ere van haar nieuwste titel! Vandaag was het zover: de officiële launch van het nieuwste boek Home Baked van Yvette van Boven! In het kader hiervan organiseerde de inspirerende bakgoeroe een gezellige workshop om haar nieuwste boek te vieren. Een feestje dus! Smulweb.nl had de eer om hierbij aanwezig te zijn en maakte persoonlijk kennis met Yvette en haar passie. Interessant en gezellig, dat was de workshop zeker. 'En dat is precies waarom ik zo van bakken hou! De gezelligheid en het huiselijke eraan vind ik super. Als ik lekker met mijn handen in een goed stuk deeg sta te kneden, ben ik helemaal in mijn eigen wereldje en geniet ik intens', aldus Yvette. Haar nieuwste titel Home Baked staat vol met toegankelijke én inspirerende recepten, voor zowel zoete als hartige baksels voor een thuisbakker als jij en ik. …  Lees verder »

Top