Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Hoe maak ik een online kookboek aan op Smulweb?

Alle lekkere recepten die je op Smulweb tegen komt kun je bewaren. Je kunt ze bewaren in `een grote vergaarbak`, maar ook in je eigen online kookboeken. Dat is heel leuk en makkelijk. Structureer je bewaarde recepten. Maak kookboeken met handige titels als `Herfstgerechten, Mijn Soepen, Diner, Aziatisch, Feest bij Els of Salades`.

Hoe doe je dat?
Als je bent ingelogd zie je rechts in beeld je Culinaire Paspoortje. Op de tweede regel staat `kookboeken`. Klik op het plusje hierachter: nu kun je een kookboek toevoegen. Je kunt zoveel kookboeken (bv Japans, Hapjes, Italiaans, etc.) toevoegen als je wilt.
Als je nu een lekker recept bent tegengekomen dat je graag in een kookboek wil bewaren klik je op `Plaats in kookboek` ; dit staat in kleine groene letters achter elke recepttitel. Je krijgt dan een uitklapmenuutje van je verschillende kookboeken en kunt kiezen aan welk kookboek je je recept wilt toevoegen.

Succes en veel plezier!

8 Reacties

  1. ElisabethS

    9 mei 2014 at 12:36

    Nou zal aan mij liggen maar ik krijg geen plusjes te zoen behalve bij toevoegen rechtsbovenin maar das alleen kookgroep, recept en artikel…

  2. dus ieder kookboek krijgt de naam van het gerecht
    dus erwtensoep of tomatensalade.
    ik heb het niet helemaal door.

  3. Is er ook een trucje om de naam van een kookboek te veranderen?

  4. Op je pagina vindt je je bewaarde artikelen en recepten terug.

    http://sapedian.smulweb.nl/

  5. Ik kan ook recepten/artikelen bewaren. Waar vindt ik die dan terug?
    Ben benieuwd. Groeten, Sapedian

  6. handig om te weten bedankt groetjes marya

  7. Dat is handig, want ondanks dat ik nu alweer een tijd op Smulweb ben, lukte het om kookboeken aan te maken. Ook zou ik mijn pspoort willen aanvullen, maar ook dat lukt me niet. Ik ga het nu nog maar eens proberen! LIeve groet Cecile

  8. Hee fijn hiermee ga ik aan de slag!
    Eens alles nog proberen en dan mooi in boek plaatsen die ik zeker vaker wil gaan klaarmaken. Bedankt voor de uitleg Smulgroetjes Parel62

Geef een reactie