smulpaapjes_a

Hier kun je een subtitel plaatsen

Marokkaans koken.

Uren in de keuken met mijn Marokkaanse nichtje en de recepten van haar grootmoeder!

Marokkaanse recepten uit familie van Sanah.

Kip met citroen als hoofdgerecht.

Aubergine, worteltjes, aardappel en tomaten ?salade? als bijgerechten.

Boodschappen:
citroenen
peterselie
koriander
knoflook
aubergines
uien
worteltjes
pot gegrilde paprika’s
komkommer
aardappelen
tomatenpuree
honing
olijven
blanke rozijnen
kipstukken
Marokkaans brood

Meestal wel in huis,
Olijfolie, paprikapoeder, komijn en p en z

Beginnen met maken van mix van,
Peterselie, koriander, olijfolie, knoflook, p en z, citroen evt. in stukjes.
Hier veel van maken want het wordt in een paar recepten gebruikt.

Kip met citroen,
Citroenen in stukken snijden, uien snijden en alles in olijfolie aanzetten.
Olijven, rozijnen en honing erbij doen en laten stoven. Wel af en toe wat water toevoegen en laten staan tot er een lekkere citroenprut is ontstaan.
Ondertussen kipstukken inwrijven met p en z en aanbakken met veel uien en knoflook in olijfolie.
Kip overdoen in grote ovenschaal en kippenbouillon (mag van blok) toevoegen met wat stukken citroen.
Nu alles in de oven zetten en gaar laten stoven, pas op laatst de citroenprut erbij doen en dan nog even goed door laten trekken.

Aubergines,
in plakken snijden en evt. stomen maar als je geen stomer hebt kan je ze volgens mij ook gelijk bakken in (veel)olijfolie met tomatenpuree, knoflook, paprikapoeder, komijn en de verse (eerder beschreven) peterseliemix.
Alles laten stoven en ook weer af en toe wat water toevoegen. Er moeten wat grove stukken in blijven zitten.
Nu alles af laten koelen.

Worteltjes,
schrappen en ook weer evt. stomen maar anders beetgaar koken en dan mengen met de peterseliemix.

Aardappelen,
schillen en gaar (niet TE gaar) koken en daarna in stukken snijden, liefst als ze nog wat warm zijn de peterseliemix er door roeren en dan af laten koelen.

Tomaten,
in kleine stukjes snijden zonder zaad, zelfde met komkommer en de gegrilde paprika’s.
Aanmaken met citroen en/of azijn, p en z en olie.

Alle gerechten worden tegelijk geserveerd met (het liefst) Marokkaans brood of evt. zelf gebakken brood met kruiden en met de vingers gegeten.

Dit alles heb ik nu dus in mijn eigen bewoording hier neer getypt in de hoop dat het duidelijk is.
Zoals je ziet geef ik nooit hoeveelheden aan want ik zeg altijd maar, gooi er maar in wat je denkt dat nodig is en dat pakt dan ook meestal goed uit hahaha.
Hangt natuurlijk ook van aantal personen af, maar het is zo lekker dat ik maar grote hoeveelheden aan zou houden!

Groet,
Ineke, met veel dank aan Sanah.

1 Reactie

  1. marjamaria2

    11 mei 2005 at 21:53

    krijg nou al trek.
    ga hier zeker mee aan de slag.
    liefs van marja

Geef een reactie

© 2014 Smultalk

.Naar boven ↑