recensies_van_bert

Hier kun je een subtitel plaatsen

de 10 duurste gewuerze

Hoe duur de inwrijfseltjes kunnen zijn: niet de ingrdienten als kaviaar of truffel dus! 10 duurste kruiden
Jawel, dit zijn de tien duurste kruiden volgens der Feinschmecker van maart 2004. Morgen in dit land in de winkel, in Nederland eind van de week. Dus geen grondstoffen als truffel en kaviaar. De prijzen zijn die in de winkel.

1) Saffraan uit Iran: 100 gram kosten 716 euro!

2) Tahiti-vanill e: 8 euro per staafje, 200 per 100 gram

3) Bourbon-vanille, 4,50 per klein stafje, 150 euro per ons.

4) Mastix, een Griekse hartz om taarten te kruiden. 100 gram kosten 38,40.

5) Tasmanische peper, 37 euro per 100 gram en een hype voor het kruiden van vis.

6) Piment d?Espelette: chili uit Baskenland.

7) Tonkabonen:12,40 per 100 gram.

8) Macis,nootmuskaatbloem: 11,80

9) Witte kardamon: 11,80 per 100 gram

10) Kameroen peper: een witte peper met een ronde smaak die aan noten doet denken, 9,50!

10 Reacties

  1. ik vind het bijzonder interessant, kruiden zijn toch echt wel een culturele ambassadeur in de volste betekenis van het woord. Over de geschiedenis ervan, en dus over algemene culinaire geschiedenis, kan je boeken vol rammen. Het economische aspect is zeker niet minder belangrijk. Peperduur! M.

  2. Inderdaad: de tahiti-vanille dook voor het eerst op bij Calla’s.
    Piment d’Espelette heb ik jaren geleden voor ‘t eerst gegeten, ik meen in Spanje, en ik heb toen ook erg gezocht op het web wat het nu precies was; en gevonden.

  3. hoelang behouden die draadjes eigenlijk hun smaak? In 2001 hebben we een voorraadje uit canada meegenomen en die is nog lang niet op.

  4. Komt hier pas over een week aan.Baas boven baas he.Piment d’ espelette nooit van gehoord ga ik eens opzoeken.
    Saludos Marjon

  5. ik heb altijd gedacht dat piment uitsluitend van Jamaica mocht komen. Mij onwetendheid weer. En Mastix en Tonkabonen, komen op mijn toch redelijk uitgebreide kruidenplank niet voor en dat zal ook wel zo blijven:-)
    Leuk om te weten, groet, Anne.

  6. maar zijn ze echt zo bijzonder? Niets wat er op lijkt en wat veel goedkoper is?

  7. De prijs van de chili uit Baskenland durven ze niet eens te vermelden ;-))

  8. Mijn saffraan komt beslist niet uit Iran!

  9. mauritsenole92

    17 februari 2004 at 21:00

    de reden weleens willen weten van dit soort debiele prijzen. Om Tahiti-vanille moet ik nog steeds lachen, zo kwam Calla’s in beeld bij mij ;-)

Geef een reactie

© 2014 Smultalk

.Naar boven ↑