pwiggers

Hier kun je een subtitel plaatsen

CADEAUTJES UIT EIGEN KEUKEN



Het is zo leuk om met Sinterklaas, Kerstmis, verjaardagen, feestelijke gelegenheden of gewoon als je op visite gaat een cadeautje uit “eigen” keuken mee te nemen.
Niet alleen smaakt het vaak veel lekkerder, maar het feit, dat je er moeite voor hebt gedaan wordt altijd erg gewaardeerd.


Wat denk je bijvoorbeeld van een lekker potje zelfgemaakte jam, marmelade of chutney? En van een tapenade of een lekker drankje?
Versier het potje of de fles en maak er een mooi cadeautje van.
En wat denk je van eigengemaakte koekjes of chocolaatjes in een leuk zakje of trommeltje?

Ik geef zelf bijvoorbeeld mijn zelf gebakken koekjes als Kerstwens aan onze nabije buren en familie.
Van het recept van mijn lekkere kerststol maak ik vaak ook een paar kleintjes en ook die geef ik graag als geschenk.
Maar een lekkere cake of een mooi taartje valt ook altijd in de smaak.

Maak van je eigen “keuken”-cadeautje een mooi pakje en doe er bijvoorbeeld je recept bij.
Ik garandeer je heel veel blije gezichten!

Natuurlijk heb ik een paar suggesties voor je.
Hierdoor komen er vast nog veel meer leuke ideeën bij je op.
Ik wens je heel veel succes met de cadeautjes uit “EIGEN KEUKEN”.
Petra Wiggers

Maak als kerstcadeautje eens deze heerlijke Kerststol of een lekker hartig of zoet brood. Gemakkelijk te maken en altijd een succes!


Weihnachtsstolle-of-duitse-kerststol


Geitenkaasbrood-met-lenteuitjes-en-tijm


Appelbrood-met-walnoten

Een lekker drankje valt ook bijna altijd in de smaak. En vooral met deze zelfgemaakte drankjes heb je zeker succes!


Advocaat


Boerenjongens

Verse-abrikozen-op-brandewijn


Kloedertjes

Een alternatieve rumpot die je zo kunt maken van tutti frutti. Deze hoeft maar 14 dagen te staan om er lekker van te kunnen smullen. Als je nu begint kun je er met Oudjaar van genieten!

Gedroogde-vruchten-op-rum

Muntsiroop

Wat vind je van een chutney of een lekker potje gelei of jam?


Ploughmans-lunch–apple-chutney


Gluhweingelei


Rode-wijngelei-jam-

Vijgenjam-met-vanille-en-steranijs


Bosbessenjamp

Vijgenjam-met-citroenschilletjes


Abrikozengemberjam-van-gedroogde-abrikozen


Abrikozenjam-met-amaretto


Kiwimarmelade-met-citroen


Ananasmarmelade


Mangograpefruitjam


Bananencitroenmarmelade

Kweeperenconfiture-met-kaneel

Een lekkere tapenade, een lekkere dipsaus of piccalilly is ook een leuk cadeautje. Kun je er nog wat crackers bij doen en natuurlijk het recept!

Tapenade-van-gedroogde-tomaten-en-groene-olijven

Zwarte-olijventapenade

De tzatziki en dille-komkommersalade op onderstaande recepten kun je een aantal dagen bewaren. Doe ze in een leuke pot en geef dit – met recept – cadeau!


Tzatziki-van-tessa-kiros


Dille-komkommer-salade

Piccalilly-zelfgemaakt-is-lekker



Rodeuienmarmelade



Verse-gemberwortel-zoetzuur

En dan deze lekkere snoepjes, mooi zakje of potje. Strik erom! Weer een leuk cadeau!


Gember-roomborstplaat


Chocoladepruimen


Amandelrotsjes

Speculaasvanilletruffels

Wat denk je van een leuk zakje of mooi trommetje met koekjes. Altijd lekker!


Kerst-spritskoekjes


Kerstboompjes-kerstkoekjes


Honingcrackers-kerstkoekjes-


Gevaarlijke-chocoladekoekjes


Chocolade-notenkoek-met-honing


Chocoladenotenkoek


Gember-kruidkoek

15 Reacties

  1. Hoi Petra, hier staat weer zoveel lekkers in, dit moet ik natuurlijk meenemen :-) Dank je wel hiervoor en alvast een heel fijn weekend! Vriendelijke smulgroetjes, Erwin

  2. Alweer zo`n leuk artikel met allerlei lekkers, ik neem het mee want er zit zeer zeker iets voor mij bij. Bedankt voor het delen van al deze lekkere recepten. Groetjes, Louise

  3. Dit artikel bewaar ik ook graag Petra. Staan heerlijke dingen in ! Ik heb deze dan gemist vorig jaar. Dit is super leuk want zie dingen die zoooo lekker zijn ! Groetjes Alex.

  4. Petra; Wat een heerlijk artikel. Zoveel goede ideeen met goede recepten. Ik heb een lekker recept voor kerststol maar die van jou is eenvoudiger te maken. Ook heb ik weleens wafeltjes als kadootje gemaakt maar in dit artikel staat een prachtige keuze van uiteenlopende recepten. Hartelijk bedankt hiervoor (volgend jaar zijn we thuis voor Kerstmis en dan kan ik dit goed gebruiken). Groetjes, Margrit

  5. Hoi Petra,
    Super leuk!
    Weer nieuwe ideetjes, ik geef ook altijd graag iets uit eigen keuken.
    Met Sinterklaas maak ik super veel pepernotencake waar iedereen altijd erg blij mee is.
    Ik heb met kerst al eens voor al het bezoek zelfgemaakte pesto gemaakt in een mooi potje. En een heerlijk koffielikeur, die doet het ook altijd goed.En regelmatig eigen jam, doet het ook altijd goed. Bedankt voor weer een heleboel nieuwe ideetjes. Groetjes Sandra

  6. Hallo Petra,
    Wat weer een leuk artikel.
    Heb er zeker wat aan, bedankt. Hartelijke groetjes Joke

  7. Hoi Petra.Heel leuk artikel.Nu nog tijd vinden om alles te maken?
    Groetjes,Lut.

  8. Hallo Petra, Zoals gebruikelijk aan het einde van het jaar is het razend druk op het werk, maar nu is het weekend en heb ik me even verdiep in dit heerlijke artikel van je. Natuurlijk meteen bewaard, zoveel lekkers bij elkaar. Net als Rita ga ik ook wat lekkers voor mezelf maken hoor en straks voor Froukjes verjaardag van die lekker pruimen- en amandelchocolaatjes. Terug naar de essentie.: iets zelf gemaakts meenemen is altijd een succes. BEDANKT, Jos

  9. Waarom weggeven haha. Ik zou mezelf zeker ook trakteren. Neem ik mee. Bedankt en groetjes, Rita.

  10. Ooooh, deze neem ik ook mee. Wat een ontzettend leuk artikel met dito recepten! Dank je wel. Groetjes, Laura

  11. FJbaktpannenkoeken

    13 december 2011 at 14:50

    Leuke verzameling recepten :-) Ik geef ook graag eetbare en zelfgemaakte cadeautjes. Marmelades en chutneys, koekjes, maar ook kruidenazijn, gevulde paprika`s op olie, zelfgemaakte likeur of baileys. Van "kloedertjes" had ik nog nooit gehoord, maar abrikozen op rum heb ik wel eens gemaakt (mijn recept noemde die boerenmeisjes). Hoe dan ook, hier ga ik er ook eens een paar van proberen. Dankjewel!

  12. Super leuk Petra. Ik geeft ook elk jaar liever iets zelf gemaakt dan gekocht. Chutneys, ingemaakte kerrie vis, piccalilly, ingemaakte kerrie bonen om maar een paar te noemen. En de geinige is dat mensen er altijd heel blij mee zijn en ze beschouwen het als speciaal. Deon

  13. Hallo Petra, bedankt voor dit mooie en lekkere artikel, je kerststol ga ik zeker maken,ook de tapenades lijken me heerlijk, weer heel wat leuke recepten en tips om uit te kiezen. groetjes Susan

  14. fleurjosephine

    13 december 2011 at 10:45

    Superleuk Petra. Hier ga ik zeker iets mee doen. Sta jij ook wel eens niet in de keuken?

  15. Bedankt voor je mooie cadeau fijne feestdagen Dirk

Geef een reactie

© 2014 Smultalk

.Naar boven ↑