Mijn Smulweb Blog

Marijke 's Blog

Groente en Vis

combinatie gezond? Groente en Vis
Vis en groente zijn beide heel gezond, maar dat geldt niet altijd als je vis en groente samen eet. Sommige groente bevatten veel nitraat. Combineer vis daarom niet meer dan 1 keer per week met deze groente. Gelukkig zijn er ook veel combinaties mogelijk met nitraatarme groenten.
Nitraatarme groenten
Asperges, aubergine, bloemkool, broccoli, courgette, doperwten, knolselderij, komkommer, paprika, prei, rode kool, savooienkool, schorseneren, snijbonen, sperciebonen, spruiten, tomaten, tuinbonen, uien, witlof, witte kool en wortel.

Nitraatrijke groenten
Andijvie, bleekselderij, postelein, raapstelen, waterkers, radijs, rettich, paksoi, rode biet, sla, spinazie, spitskool, Chinese kool, koolrabi en venkel.

5 Reacties

  1. ik wst ook niet dat er zoveel nitraatrijke groentens waren. ik zet het favoriet.

    groetjes anita

  2. Ik wist niet dat er zoveel groente was met nitraat.
    Heel erg bedankt voor de tip.
    Heb je artikel meegenomen.
    Groetjes Vroni.

  3. ik eet altijd vis met surinaamse bladgroenten. Hoe weet ik of die ook nitraatrijk zijn

  4. Tot op heden maakte ik meestal vis met spinazie en dacht dat dit heeel gezond was tot ik dit las van nitraten …. spijtig want ik vond dat altijd heel lekker. Is dat nu zo ongezond vis + groenten rijk aan nitraten ?
    doei
    jacky

  5. NITRAAT , zout of ester van salpeterzuur (HNO3). Nitraten worden toegepast als meststof. Nitraten komen ook voor in groenten, vooral in bladgroenten. Deze nitraten kunnen onder bepaalde omstandigheden worden omgezet in het voor de gezondheid schadelijke nitriet. Mede daarom is het gebruik als meststof sinds de jaren zeventig aan wettelijke normen gebonden.

Geef een reactie