Hygiene beschermt tegen salmonella

Salmonella infectie komt de laatste tijd steeds meer voor !
ook gevogeltevlees kan veroorzaker zijn van deze darminfectie !
Van de zijde van de producent wordt getracht het gevaar in te dijken, mede door verbeterdekoelsystemen ! Een te weinig aan hygiene en te korte kooktijden !
Waar moeten we voor opletten????

-alles waarmee rauw gevogeltevlees in aanraking mee komt, moet zo snel mogelijk in heet water met afwasmiddel worden gereinigd
-regelmatig de handen met zeep en heet water wassen
-vleesplanken uit kunststof zijn meer hygienischer dan houten
-rauw gevogeltevlees niet te lang op kamertemperatuur laten liggen en evenmin op deze wijze ontdooien !!!!!
– gevogeltevlees NOOIT rauw eten !!!
-lang genoeg koken; in de kern van het vlees moet een temperatuur zijn van 80 tot 90?C, omdat salmonella deze hitte niet overleeft
(een vleestemperatuur meter is handig); echter nooit bij de beenderen meten , omdat deze heter worden dan het vlees

1 Reactie

  1. Bedankt Marc voor deze tips.
    Ik wist dit wel maar misschien zijn er die dit nog niet wisten.
    Groetjes Rita.

Geef een reactie