Tonkabonen in opmars

Tonkabonen zijn in Nederland veel couranter dan in Vlaanderen, misschien omdat ze een goedkoper alternatief zijn voor vanille???? Het gaat om de zaden van cumaruboom uit de regenwouden van het Amazonegebied.
De geribbelde, zwarte bonen zijn zeer hard en binnenin lichtbruin van kleur.
Ze hebben een uitgesproken vanilleachtig aroma en zijn dus enorm geschikt om er de melk mee te infuseren.Je kan ze vinden in Latijns-Amerikaanse speciaalzaken en bij verkopers van bakkerijbenodigdheden.Maal de bonen grof in de keukenrobot, laat ze trekken in demelk die nadien door een zeef gegoten wordt.
Verwerk deze melk in pudding, ijs of creme brulee.

Reken anderhalve liter melk voor 4 bonen

4 Reacties

  1. Ik vind dit leuk maar ken deze bonen niet. Toch probeer ik ze te kopen en ga het proberen Bedankt.

  2. Hoi Marc,
    Ook ik heb er nog noooooooooit van gehoord.
    Wel leuk om te lezen en om te weten!
    Liefs,
    Maria

  3. Wel Nederlandse maar nog nooit van gehoord. Zijn die Belgen dan toch meer op de centen dan wij hahahahahahaha.
    Groetjes van Leny.

  4. Goedemorgen Marc, wateen geweldig leuke tip !Ik ga zeker proberen of ik ze in Veendam of omgeving ergens kan kopen. het zal vermoedelijk wel een beetje duurder zijn dan in Vlaanderen, maar evenzogoed een leuke tip

Geef een reactie