indonesische_keuken

Hier kun je een subtitel plaatsen

Algemene tips om lekkere een sate te maken.

gemakkelijke tips Probeer ook eens het volgende:
Sate gemaakt van rundvlees.
Gebruik hiervoor zeer mals vlees, bijvoorbeeld ossenhaas.
Sate gemaakt van lamsvlees, schapenvlees of kalfsvlees.

Hoe kunt u het beste sate’s voorbereiden:
Het beste kunt u het vlees aan reepjes (blokjes) snijden van 1,5 bij 1 cm.
Laat de satestokjes eerst een tijdlang in water weken, dit voorkomt dat de stokjes verbranden
bij het barbecuen.
Rijg maximaal 3 stukjes vlees op een stokje.
Hierna gaat u de aangeregen stokjes 2 a 3 uur in een marinade zetten.

Standaard marinadesaus:
Maak een marinade van gelijke delen Ketjap en water en voeg wat sambal toe.
De sambal dient zeer spaarzaam gebruikt te worden.
U kunt er voor kiezen om ringen ui en stukjes verse knoflook aan de marinade toe te voegen.

Wat hele lekkere marinade is bij kip of varkensvlees is het volgende:
Doe in een diepe bak of pan voldoende zoete Ketjap (het ligt eraan hoeveel sate u gaat
maken).
Strooi 2 theelepels kerrie erin.
Voeg 2 theelepels citroensap, een flinke ui in ringen gesneden en 2 of 3 teentjes knoflook toe.
De knoflook wordt in stukjes gesneden.
Als laatste voegt u een flinke scheut slaolie of olijfolie toe.
Dit is om het aanbranden van het vlees tegen te gaan.
Snijd het vlees in reepjes van ? dik en 2 cm lang.
Het vlees wordt los in de marinade gedaan.
Laat het vlees minimaal 3 uur trekken en wentel het vlees tussendoor even om en om.
Hierna wordt het vlees pas aan de stokjes geregen.
Druk met de vingers het vlees een beetje plat.
Het voordeel van deze manier is dat het vlees eerder gaar is en mals blijft.

2 Reacties

  1. ik ben even op bezoek bij je geweest op de page van indonesische keulen leuk hoor het een en ander meegenomen.
    groetjes jannie

  2. Wat nog lekkerder is, is sate van kalkoenfilet.
    Maak een dag van tevoren.
    Nodig heb je:
    1 kg. kalkoenfilet
    12 eetlepels zonnebloemolie
    12 eetlepels zoete ketjap
    beetje ketoembar
    gesnipperde uien (1 of 2)
    3 teentjes knoflook
    beetje zout en peper
    snufje laos
    suiker
    citroensap
    Lekker roeren en dan de gesneden kalkoenfilet erbij. Wat ook lekker is, is 8 ons varkenslappen en 2 ons speklappen.

Geef een reactie

© 2014 Smultalk

.Naar boven ↑