wat is nou Tofu en Tahoe??

Tofu en tahoe, het zijn twee namen voor dezelfde vleesvervanger: een eiwitrijk alternatief voor vlees dat gemaakt wordt van sojabonen Tofu en tahoe, het zijn twee namen voor dezelfde vleesvervanger: een eiwitrijk alternatief voor vlees dat gemaakt wordt van sojabonen. In China noemen ze het Tofu. De Indonesische naam is Tahoe. We hebben het hier verder over Tofu.

In Aziatische landen is het al meer dan 2000 jaar bekend doordat het een buitengewone voedingswaarde heeft. En heel veelzijdig is. Je kunt het nog het best beschrijven als zacht en een beetje kaasachtig. Het wordt dan ook gemaakt van sojamelk met stremsel (net zoals kaas dus). De smaak is neutraal. De kracht is dat het gemakkelijk de smaak van andere ingredienten overneemt. Je kunt het bijvoorbeeld goed marineren.

De voedingswaarden
Tofu is rijk aan hoge kwaliteit eiwitten, maar ook aan vitamine B. In tegenstelling tot sojamelk bevat het ook veel calcium. Daarmee is het een van de meest volwaardige vleesvervangers.

Wat kun je er mee?
Er zijn twee soorten tofu: vaste en zachte. Vaste tofu is stevig en kan in blokjes worden gesneden, bijvoorbeeld voor in de soep. Misschien wel de meest bekende is de Miso Soup.

Je kunt het ook heel goed bakken in olie of grillen. Vaste tofu is rijker aan proteinen, vetten en calcium dan andere types van tofu. Zachte tofu is meer gepast in recepten waar de tofu gemixt wordt met andere ingredienten. We gebruiken dan ook meestal vaste tofu.
Dit artikel heb ik over genomen uit de yata yata

Geef een reactie