Bah!

koken is net photoshop, timing en laagjes bouwen..

voute vrijdag

kapotei

het was vrijdag , moe en het einde van de week ( bij deze mijn excuses voor de mensen die zaterdag en zondag nog aan de bak moeten ) en was van plan om niet meer dan 10 minuten in de super door te brengen, en daar gingen mijn eigen regels over boord..
boodschappen doen aan het eind van de dag en werkweek betekent lekkere trek , en junk food ( daar kom ik zo nog op terug ) , althans bij mij , ik wilde in me tuinstoel met een hartige hap en een glas wijn.
trek in broodjes , dus ik flikker een bakje filet in me kar samen met een ons peperrosbief, dat waren 2 fouten in 1 minuut.
natuurlijk koop ik weer 1 of andere pesto variant filet wat niet te haggelen is, en blijkt bij de ros onderop weer van die uitgedroogde plakjes te liggen, grrrr .
normaal ben ik dan een echte supermarktzeikerd ( nu al woord van het jaar ) en laat het altijd vers afsnijden , of de heren en dames dat nou leuk vinden of niet, meestal zeggen ze dan ” moet u nog meer boodschappen doen, dan kan ik het ondertussen snijden ” keihard nee, want dan trekken ze alsog gewoon een pakje uit de toonbank , leggen het in een laatje , en doen dan net of het speciaal voor jou gesneden is. de reden dat ik meestal naar me favo slager ga.

etikettenchecken ( 3 x woordwaarde ) , skip , geen zin in , dus pak  met guana/cactus sap , waar 1,5 % cactus in zit, wat trouwens niet uitmaakt want ik heb geen idee hoe cactus smaakt , wel hoe het prikt , dus ze kunnen mij alles wijs maken.
gedroogde worst, die was dan weer wel weer goed, met een fles wijn , pinot kan weinig aan mis.
doos eitjes voor op de filet , die check ik dan wel zal niet de eerste keer zijn dat ik thuis kwam met de rest onder het eigeel omdat er 1 stuk was.
ben ik trouwens de enige die altijd zon schattig dons veertje in zijn eierdoosje heeft? zouden ze dat express doen?
zak ribbelchips ( waarom zijn die goedkoper dan gewone chips trouwens ) met een zakje dipsaus bourginon  , ik zei al lekkere trek.

kapotei2

om even terug te komen op chips en junkfood, wist je dat we op vrijdag het meeste junkfood kopen? daar is een heel onderzoek naar gedaan , maar dat had ik ze ook wel kunnen vertellen, voor de helft van het geld.
in Engeland loopt een test met winkelmandjes met een soort van stoplicht erop , doormiddel van rfid chips ( google ) hebben ze dus alle producten gemerkt van gezond, gemiddeld naar slecht , dus bij alles wat in je mandje gaat gaat er zon lampje branden, als je bij de kassa komt met een rood lampje op je mandje , staat iedereen je natuurlijk aan te kijken met een blik van zo jij bent lekker gezond bezig vriend, ik heb geen overgewicht, maar dan ben je natuurlijk gelijk veroordeeld.
ik werd vannacht zwetend wakker dat ik in de rij stond met een groot rood zwaailicht op me hoofd.
natuurlijk crasht het zelfscan systeem als ik wil afrekenen en breekt later de kurk af , me kat jat de goede plakjes rosbief van het aanrecht, en gaat vervolgens over zijn nek van de hete peper.
dan maar bij de plaatselijkse shoarma boer een enorme calzone  besteld met 3 ! extra bakjes saus, zo dat zal de vrijdag leren!
komt ie aanrijden met een rood lampje op zijn koffer…

8 Reacties

 1. oncookingterms

  14 juli 2017 at 07:28

  heerlijk te lezen zo n verhaal :)) en ja ,ik vind ook altijd een veertje in de doos eieren.meestal wordt ie er vakkundig op een uitverkoren ei opgeplakt (kijk mij een scharrelexemplaar zijn )
  over vout gesproken …
  en de plaatjes zijn echt grappig :)

 2. Dit is zoooooo herkenbaar, leuk stukje Hans, heb het met plezier gelezen. Groet Margreet.

 3. hans3333

  10 juli 2017 at 18:27

  blij dat ik bij sommige er nog een lach uit tover, denk meestal dat geen hond dit leest , bedankt voor de reacties

 4. En dan was het nog niet eens vrijdag de dertiende!
  Hans bedankt voor dit stukje, was weer eens leuk om effe te lachen.
  Volgende keer toch maar eerder de vrijdagse boodschappen gaan halen. Nu heb je je 2x of nog vaker geërgerd.
  Lieve groet Cecile

 5. didoroelofsen867

  10 juli 2017 at 16:07

  Haha, bedankt voor de lach!

 6. :) Fijn stuk weer Hans, heb me kostelijk geamuseerd! En ook weer erg herkenbaar, behalve dan de kat want die heb ik geen…

Geef een reactie