haring

” Conclusie: Hoogst onverantwoord hoe X X X  werkt. Geen koeling; een vieze kledderzooi. Deze haring voer je nog niet aan de zeeleeuwen in Blijdorp. Sluiten die tent. En wel onmiddellijk “

” Conclusie: De echte verklaring waarom de Britten voor een Brexit stemden: zij willen ten koste van alles voorkomen dat dergelijke haring onder de vrije invoer van goederen valt ”

” Conclusie: Hallo X X X! Is dit een truc om de verkoop van toiletpapier naar ongekende hoogte op te stuwen? Een andere verklaring waarom dit in het schap ligt kan even niet worden bedacht. ”

ok dit waren een 3 x 0  beoordeling van de AD haringtest vorig jaar , en zo moet het dus niet , en toch zal ook dit jaar weer blijken dat er nog steeds tenten bestaan die deze haring leveren.

maar wat is dat toch weer elk jaar  met die “nieuwe ”  die net zo hollands is als een hamburger trouwens, niet dus.

 ik kan nu een heel verhaal gaan houden , maar omdat er zoveel over haring geschreven is en nog steeds wordt , is dat al lang gedaan , lees het stuk op kokswereld

maar voor veel mensen blijft het inschatten en kopen van een goede haring nog altijd een dingetje, het feit dat het je ” standaard of favo visboer is  ( supermarkt is zoizo no-acces area ) wil niet zeggen dat het ook goed spul is.

Blank: een nieuwe is van binnen blank , betekent goed uitgebloed , ( oude zijn roze rood , door lang in het vrieshuis ) van buiten zilver glanzend en het vet moet er bijna letterlijk een beetje van afdruipen.

Aandacht: zonder wat te kopen kun je iig al inschatten of er over nagedacht gewordt

handschoentjes , gekoelde snijplank , en een vork gebruiken wijst er in ieder geval  op dat over de hygiëne is nagedacht.

” vers van het mes ”  staat bij bijna 100 %  op zon mooi bord buiten de zaak , maar als er niemand staat te snijden en de schalen liggen vol , dan lekker doorlopen , ik zei het vorig jaar al Hollandse nieuwe is keihard werken. 

ook dat is nog zon dingetje ik vermijdt alle kramen die vol in de zon staan,  uit ervaring weet ik dat koelingen kwetsbaar zijn,  en in de zon is 3/6 graden moeilijk vol te houden. natuurlijk wil een visboer graag zijn product laten zien , dus zo,n mooie zilveren schaal met plastic groen vol met haring voor in de toonbank , ik sla hem over , of erger nog op de toonbank …

10000

wil je weten hoe echt verrotte haring smaakt , koop dan eens een blik Surströmming bij de Ikea , wat het met je doet zie je hier

is er dan nog wat nieuws onder de zon? jazeker .

er zijn namelijk mensen die beweren dat net als het houden van of juist niet, van koriander dat met haring ook genetisch bepaald is,  volgens mij is het meer een ding van leren eten.

trends:  het oude korenwijntje blijft natuurlijk lekker maar werd een paar jaar geleden vervangen door de hippe gin in al zijn smaken en vormen, en natuurlijk is er dit jaar weer een nieuwe , de ook al zo zeer populaire IPA , india pale ale , en nou moet ik zeggen dat een goede 7/8 % goed bittere IPA er rete goed bij smaakt ,

probeer hem lekker eerst ” kaal ” en geniet ,  ik zit nu al te wachten op de AD haring uitslag , maar 1 ding weet ik al zeker , de supermarkten zullen ongetwijfeld weer een commentaar krijgen in iets van deze strekking

“Veredelde gratenbak
Te veel verkopers zijn niet eens in staat om een haring fatsoenlijk schoon te maken en overhandigen een veredelde gratenbak met ingewanden. Dat kan voortduren in de wetenschap dat de consument het klaarblijkelijk allemaal toch wel pikt en dit jaar zelfs bereid is om op sommige plaatsen voor een Hollandse Nieuwe een (woeker)prijs van 3 euro of meer te betalen. “

trap er niet in, en eet smakelijk !