SPETTERENDE KERSTMENU’S EN
BUFFETTEN VAN KOOKCLUB2006

De bedoeling van de Kookclub voor Kerst 2013 was eigenlijk iets anders. MaarÂ…Â…. Als een keer niet alles loopt zoals gedacht, komen er toch weer leuke ideeën.
Samen met de leden van de Kookclub hebben we 10 Spetterende Kerstmenu’s uit verschillende landen + 1 Vegetarisch Kerstmenu en 2 heerlijke buffetten samengesteld.
De Kerstmenu’s zijn afkomstig uit Afrika, België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Nederland, Polen, Scandinavië en Spanje.
De buffetten zijn samengesteld uit koude en warme gerechten en geschikt voor 8 en 12 personen.
De leden van Kookclub2006 wenst iedereen

SMAKELIJKE KERSTDAGEN
EN
EEN GELUKKIG EN PROBLEEMLOOS
2014

Met dank aan de volgende Kookclubleden die hun recepten beschikbaar hebben gesteld:
alidada, deonart, marcdepester, riawes, bj.cb.beldman, karina, marianneoud, fressnapf, pwiggers, ecureuil, foekje1, planco, arualb, wilmiewillemse, molenmeisje, jomoka en susan56

Afrikaans kerstmenu

Voorgerechten
Struisvogel carpaccio
Pindasoep uit Ghana
Hoofdgerecht en bijgerechten
Lamsbout met bacon knoflook en rozemarijn uit oven
Gekarameliseerde pompoen en zoete aardappelen
Nagerecht

Belgisch kerstmenu

Voorgerechten
Pannacotta van geitenkaas, vijgen en rauwe ham
Witloofsoep met curry en gerookte zalm
Hoofdgerecht en bijgerechten


Konijn op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)

Perfect geroosterde aardappelen uit de oven


Herfst: Verse rode kool, maar deze is bijzonder lekker!

Appelmoes van Oma Loes
Nagerecht


Loempia van banaan met chocolade

Duits kerstmenu

Voorgerechten


Salade met reeham of rauwe ham en appel-rozijnen-dressing


Rieslingsoep met gerookte eendenborst

Hoofgerecht en bijgerechten


Fazantfilet, Rieslingzuurkool, druiven en spekaardappelen
Nagerecht

Maanzaadparfait met pruimencompote

Engels kerstmenu

Voorgerechten
Witlofsalade met Blue Stilton


Verrukkelijke geroosterde pompoensoep

Hoofdgerecht en bijgerechten


Lamschenkels in rode wijn
Roast-potatoes-lekker-knapperige
Cranberry compote a la Louise


Pastinaak uit de oven
Nagerecht


Trifle met witte chocoladeroom

Frans kerstmenu

Voorgerechten


Gebakken coquilles, gesmoorde groenten en sinaasappelboter


Mosterdsoep met warm gerookte zalm en zeekraal
Hoofdgerecht en bijgerechten


Sole normande


Krokante aardappel kroketjes verser dan vers


Knolselderietaartje


Tomaten a la provencale
Nagerecht


Meringue nougatine

Italiaans kerstmenu

Voorgerechten


Parmaham met Peer en Rucolaolie


Italiaanse-tomatensoep-met-mascarpone-en-pesto
Hoofdgerecht en bijgerechten


Kruidige varkenshaas in wijn-balsamicosaus


Linguine met champagne

of


Aardappel waaier heerlijk bijgerecht


Asperges in folie


Italiaans-stapeltje
Nagerecht


Tiramisu met limoncello
of


Cappuccino pavlova van nigella lawson

Nederlands kerstmenu

Voorgerechten


Garnalencocktail


Bosuitjes roomsoep
Hoofdgerecht en bijgerechten


Kabeljauwfilet met venkelroom bataat en broccoli
of


Tongfilets met westlandse druiven


Ovenschotel romige sperziebonen in cadeau verpakking


Knoflook-aardappelen
Nagerecht

[img]http://images.smulweb.nl/recepten/201310/1417562/low_res/P1110907.JPG[/img
Stoofpeertje met boerenjongens ijs en slagroom
of


Flensjes met appeltaartvulling en kaneelijs

Pools kerstmenu

Voorgerechten


Makreelsalade / koud bietensoepje


Piroggen met zuurkool/paddestoelenvulling en knapperige kruimels
Hoofdgerecht en bijgerechten


Varkenshaasrollade met pruimenvulling


Poolse aardappelkoekjes


Zuurkoolsalade met wortel en appel van bogna
Nagerecht


Makowiec poolse maanzaadstrudel

Scandinavisch kerstmenu

Voorgerechten
Zalmtartaar met gerookte zalm, kruiden en kappertjes


Scandinavische spinaziesoep met zalm en garnalen
Hoofdgerecht en bijgerechten


Beenham met appel en witte wijn
of

Zweedse kerstham


Geglaceerde rode bieten


Zoetzure komkommersalade met dille


Rijstpasteitjes uit karelie
Nagerecht


Dessertsoepje van aalbessen
of


Rodebessencompote

Spaans kerstmenu

Voorgerechten
Salade met gemarineerde vijgen en serranoham


Sherry bouillon met gamba`s
Hoofdgerecht en bijgerechten


Pollo en pepitoria kip met amandelen
of


Kip met reuzengarnalen in een waanzinnige amandelsaus
Nagerecht
Creme catalan
of


Glanzende perziken met krokante amandelen

Vegetarisch kerstmenu

Voorgerechten


Salade met paddenstoelen, vijgen en geitenkaas


Goed gevulde-vegetarische groentensoep
Hoofdgerecht en bijgerechten

Spinaziebol spinazie met ei in bladerdeeg
of


Vegetarisch chinese noedels
Salade met geitenkaaschampions en appelstroopvinaigrette

Heerlijke frisse witlofsalade
Nagerecht

[imghttp://images.smulweb.nl/recepten/201212/1409053/low_res/Ispanaklikek.jpg[/img]
Ispanalki kek
of


Applecrumble met hazelnoten in soufflebakjes

BUFFETTEN[/u

Begin met de bordjes aan het begin van het buffet.
Zet bestek en servetten, een mandje met verschillende broodjes en lekkere boter aan het einde van het buffet.
Zo heb je meer handen vrij om op te scheppen.

Zet aan het begin de koude gerechten en daarna de warme gerechten, zodat – wanneer je wat langer moet wachten – je warme hapje nog warm is gebleven.

Je kunt ervoor kiezen om het dessert ook al op tafel te zetten (natuurlijk als laatste) maar je kunt het dessert ook op tafel zetten als je merkt dat er genoeg gegeten is.

Kerstbuffet voor 8 personen

Koude gerechten


Gevulde komkommerbootjes


Zalmbonbons


Salade met gemarineerde mozzarella en kerstomaten
Warme gerechten


Amusechampignons


Heldere bospaddenstoelen soep
(In kleine koppen genoeg voor 8 personen)


Vol au vent van zalm en garnalen


Supermals en lekker herten goulash

of eventueel voor vegetarische gasten


[url=http://www.smulweb.nl/recepten/1084998/Zucchini-al-forno–ovenschotel-van-courgette-tomaten-mozzZucchini-al-forno–ovenschotel-van-courgette-tomaten-mozzarella
Dessert


Amandel vanille kerstballen met kokos sneeuw


Eetlepeltaart

Kerstbuffet voor 12 personen

Koude gerechten

Een WAANZINNIGE Kipcocktail met ananas, appel en gember
(Hoeveelheid verdubbelen en mooi opdienen in een glazen schaal)


Luxe garnalensalade in een komkommervorm
(Hoeveelheid aanhouden, stukken komkommer kleiner snijden)


Turkse aardappelsalade
Warme gerechten


Hartige taart met paddestoelen en roomkaas met kruiden en kn
(in kleine puntjes snijden)


Prei-mosterdsoep
(dubbele hoeveelheid is voldoende voor kleine kopjes)


Fricassee van wildzwijn met olijven en salie
(dubbele hoeveelheid nemen)


Kippenpastei-met-verse-kruiden-en-champignons


[url=http://www.smulweb.nl/recepten/1414679/Vegetarische-aubergine-en-feta-in-tomatensausVegetarische-aubergine-en-feta-in-tomatensaus
Nagerechten


Kersttaart met mascarpone kaneel en honing target=_blank>
(kun je al een dag tevoren maken!)


Spekkiespudding


Trifle-met-peer-en-perzik
In een hoge glazen schaal maken en opdienen)
December 2013,
Petra en Deon.


Alle eer aan Petra voor de samenstelling van deze fantastische Kerst en Buffet menu’s en speciale dank aan Fleur die bereid was om deze artikel voor ons te plaatsen.