De Citroensapkuur

De ideale kuur om af te vallen en het lichaam te reinigen volgens de schrijver K.A.Beyer. Deze kuur is eenvoudig, goedkoop en verassend werkzaam volgens Stanley Burrouhgs, een natuurgenezer uit Hawao. De twee hoofdbestanddelen van de Citroenkuur zijn verse citroenen en ahornsiroop.

Er wordt dringend aangeraden de C-graad ahornsiroop te gebruiken omdat die een veel hoger mineraalgehalte heeft dan de A-graad siropen. En het invert-suikergehalte is viermaal kleiner in de C-graad ahornsiroop dan in de A-graad ahornsiroop.

(invert-suiker= elke suikersoort die chemisch reeds gesplitst is en in het lichaam direct in het bloed wordt opgenomen. gevolg een snel stijgende en dalend bloedsuikergehalte waardoor de insuline-huishouding zwaar belast wordt. Om die reden mag u ook geen honig gebruiken ipv ahornsiroop)

Voor je aan de kuur begint moet je jezelf er geestelijk op voorbereiden en de avond van te voren een laxerende thee drinken.

De kuur moet men minstens 10 dagen volgen en kan verlengd worden tot maximaal 40 dagen.

Deze kuur kan men 3 a 4 keer per jaar doen, evt. vaker bij zwaardere problemen.Voor een glas van ca. 1,5 dl heeft u nodig;

2 eetl. vers geperst citroensap (ongeveer een halve citroen)

2 eetl. ahornsiroop (ca. 10 tot 12 ml.)

een snuifje cayennepeper (ca.1/10 theelepel)

Drink overdag 6 – 12 glazen citroensap-mengsel. (naar behoefte, meer mag).

Gedurende het gehele dieet moet u geen ander voedsel gebruiken!

Als je gewicht wilt verliezen mag je iets minder ahornsiroop gebruiken per glas, echter niet minder citroen of water. 6 glazen zijn dan per dag genoeg. Als u dat wilt, kunt u ook water drinken.Aangezien de citroenkuur een reinigingskuur is, is het goed wanneer u de natuur behulpzaam kunt zijn bij het afscheiden van de afvalstoffen.

Begin de morgen en eindig de avond met een goede lakser-thee, gedurende de hele kuur.

Een andere goede methode is het drinken van zoutwater. Voeg aan een liter lauw water twee volle theelepels zeezout toe. Drink dit ‘s morgens op een lege maag.

Het beste is ‘s morgens het zoutwater om ‘te spoelen’ en ‘s avonds de lakser-thee om ‘los te maken’.Niet doen, dit heeft een mislukking van de kuur tot gevolg.

In elk geval is het altijd raadzaam om een eventuele onderbreking van het medicijngebruik met de huisarts te bespreken.

Soms gebeurt het dat mensen knap beroerd zijn tijdens de kuur, dit komt niet door de kuur zelf, maar door datgene wat door de kuur in ons wordt ‘omgewoeld’ en aan de oppervlakte wordt gebracht.

Dit dieet bevat alles – in vloeibare vorm- wat een mens in 10 dagen of langer nodig heeft.

Ziekteverschijnselen (bv huiduitslag) kunnen tijdens de kuur erger worden.De moeilijkheden die normaal gesproken optreden wanneer men wil stoppen met het gebruik van alcohol, tabak of andere verdovende middelen, worden door de Citroenkuur aanzienlijk verlicht.De overgang van de Citroensapkuur naar de normale voeding is zeer belangrijk. Het spijsverteringsstelsel heeft na 10 dagen rust tijd nodig om weer aan normale voeding te wennen. Dit vergt 2 tot 3 dagen.

Drink dag 1 en 2 NA het dieet vers geperst sinaasappelsap (evt. met water vermengd).Drink langzaam!

De 3de dag ‘s morgens weer sinaasappelsap, ‘s middags rauwe vruchten en ‘s avonds rauwkostvoeding en weer normaal eten.

Je kunt de tweede dag ook een lichte groentesoep nemen.

Citroenen mogen evt. vervangen worden door limoenen.Stanley Burroughs zegt dat indien u ten volle van de Citroenkuur wilt profiteren , u in de ongeveer twee maanden durende opbouw periode daarna, naast een zo gezond mogelijke voeding, die twee maanden dagelijks bij-pollen, los of in de vorm van capsules of tabletten dient te nemen.Verder raad hij aan niet te veel vlees te eten , en als vervanger noemt hij tofu / tahoe (soja-‘vlees’).

Mens sana in corpore sana

Een gezonde ziel in een gezond lichaam.

De kuur zelf heeft ook een reinigingseffect op het psychische wezen van de mens en dikwijls zeer positieve uitwerkingen op het algemene welzijn.

Te veel vlees eten maakt agressief (-ver).

Maak u de kunst van het mediteren eigen.

Vitaflex en de Kleurentherapie

De Citroenkuur, Vitaflex en de Kleurentherapie zijn voor Stanley Burroughs drie elkaar aanvullende en versterkende geneeswijzen.Vitaflex is een vorm van massage waarbij speciale reflexpunten op het hoofd, de handen, de voeten en ook op de schouders en benen worden gemasseerd. de reflexpunten worden niet alleen ingedrukt zoals bij acupressuur) maar eerder gemasseerd waarbij de vingertoppen zoveel mogelijk in de huis ‘gerold’ worden.Bij de kleurentherapie worden zieke lichaamsdelen langere tijd met bepaalde kleuren bestraald. Elke kleur heeft zijn eigen werking.

1 Reactie

  1. heb het favoriet gezet, ga het nu nog niet doen maar later misschien wel

Geef een reactie