20 recepten/borrelhapjes

20 recepten voor betere borrelhapjes. BRON: 1000 calorieknboek van Bonnie Buurke. Wikkel om partjes ontvliesde grapefruit (eventueel uit blik) dunne plakjes rookvlees, en steek die met een cocktailprikker vast.(16 stuks – 10 kcal of 40 KJ per stuk)

2 schijven ananas – 1 klein blikje leverpastei – 1 theelepel ansjovispasta – wat kleingesneden ui – 1 eetlepel koffiemelk – peterselie of paprikazoetzuur.

Vermeng de koffiemelk met de leverpastei, de ansjovispasta en wat kleingesneden ui. Snijd de ananasschijven in acht stukken en spuit die op met de gekruide leverpastei. Garneer ze met gewassen en kleingesneden peterselie of paprikazoetzuur.(16 stuks – 15 kcal of 65 KJ per stuk)

3 schijven ananas uit blik – 50 g (Noorse) garnalen – 50 g blauwe rozijnen – cocktailprikkers

Snijd de ananasschijven elk in 6 stukken. Rijg aan de prikkers 2 rozijnen, een garnaal, nog eens 2 rozijnen en weer een garnaal. Steek de prikkers op de blokjes ananas.( 16 stuks – 15 kcal of 65 KJ per stuk)

2 zoute haringen – 2 schijven ananas – 15 mandarijn partjes uit blik – cocktailprikkers.

Snijd de haringhelften eenmaal in de lengte door een eenmaal in de breedte. Snijd de schijven ananas elk in 8 stukken. Wikkel om elk stukje ananas een reepje haring en steek dit vast met een cocktailprikker. Steek een mandarijnpartje op de cocktailprikker.(16 stuks – 20 kcal of 85 KJ per stuk)

16 ragoutbakjes (kant en klaar te koop) – 150 g meloen – 1 plak magere ham van 75 g – peterselie – enkele druppels citroensap.

Snijd het vruchtvlees van de meloen in heel kleine blokjes evenals de plak ham. Vermeng ham en meloen met elkaar en druppel er at citroensap op. Vul de ragoutbakjes kort voor het gebruik met de salade en garneer ze met gewassen en klein gesneden peterselie.(20 kcal of 85 KJ per stuk)

1 potje mosselen in het zuur – mandarijnpartjes uit blik – grove mosterd – roggebrood – cocktailprikkers.

Snijd het roggebrood in stukjes zo groot als een eenhapscracker. Laat de mosselen uitlekken; steek ze op een prikker, haal ze door de mosterd en prik ze op het roggebrood. Steek een mandarijntje op de cocktailprikker.(16 stuks – per stuk 20 kcal of 85 KJ)

16 ragoutbakjes (kant en klaar te koop) – 1 mooie peer – 50 g bacon – citroensap – enkele gewassen sla-bladen.

Bak de bacon knappend in een droge koekenpan. Snijd de peer in vieren en snijd elk partje nog eens door, zodat er 8 parten ontstaan. Schil ze, haal het klokkenhuis eruit en druppel er wat citroensap over om bruin worden te voorkomen. Snijd de parten dwars door. Vul de ragoutbakjes vlak voor het gebruik met een stukje sla, leg daarop een stukje peer en verkruimel daarover de bacon.(16 stuks – 25 kcal of 110 KJ per stuk)

8 perzikhelften uit blik – 75 g H|ttenkdse – wat perziksap – 1 takje verse pepermunt.

Snijd de perzikhelften eenmaal door. Vermeng de H|ttenkdse met wat perziksap en schep dit in de kwarten perzik. Garneer met een vers blaadje pepermunt.(20 stuks – 25 kcal of 110 KJ per stuk)

1 komkommer – 2 zure haringen – paprikazoetzuur – cocktailprikkers.

Snijd de komkommer in plakken van 1/2 cm dik. Snijd de haringen doormidden en snijd ze dan in stukken van 2 cm. Leg de haringen op de komkommer, garneer ze met een stukje paprikazoetzuur en steek alles vast met een cocktailprikker.(16 stuks – 30 kcal of 125 KJ per stuk)

100 g H|ttenkdse – 8 ontzoute ansjovissen – 1 eetlepel kappertjes – 1 hardgekookte eierdooier – 16 melbatoostjes.

Vermeng de H|ttenkdse met de kappertjes en verdeel dit mengsel over de melbatoostjes. Snijd de ansjovissen in d lengte doormidden en leg een 1/2 ansjovis op de H|ttenkdse. Garneer met de hardgekookte eierdooier die door een zeef is gewreven.(20 stuks – 30 kcal of 125 KJ per stuk)

75 g H|ttenkdse – 1 banaan – 1 eetlepel chutney – kerrie – 20 eenhapscrackers – enkele gewassen slabladen – cashewnoten.

Snijd de gepelde banaan in kleine stukjes en vermeng hem met de H|ttenkdse, roer er naar smaak wat chutney en kerrie door. Leg een stukje sla op de crackers en verdeel de H|ttenkdse erover. Garneer met een 1/2 cashewnoot.(15 stuks – 30 kcal of 125 KJ per stuk)

15 eenhapscrackers – 1 klein pakje Boursin aux fines herbes – 75 g magere kwark – wat vruchtensap of melk – 5 gevulde olijven.

Roer de Boursin met de kwark en het vruchtensap of melk tot een romige massa. Spuit van dit mengsel rozetten op de crackers. leg daarnaast een plakje gevulde olijf.(12 stuks – 30 kcal of 125 KJ per stuk)

12 eenhapscrackers – 2 plakken jong belegen kaas – 1 banaan – het sap en de geraspte schil van 1 citroen.

Verdeel de kaas in 12 kleine plakjes en beleg hiermee de crackers. Snijd de gepelde banaan in 12 enigszins schuine plakken en druppel er wat citroensap op om bruin worden te voorkomen. Leg op elke cracker een plakje banaan en garneer met wat geraspte citroenschil.( 20 stuks – 30 kcal of 125 KJ per stuk)

1 komkommer – 100 g pindakaas.

Schil de komkommer en snijd hem in 20 plakjes. Besmeer de plakjes dik met pindakaas.( 20 stuks – 30 kcal of 125 KJ per stuk)

100 g H|ttenkdse – 10 olijven – 50 g bacon – 20 eenhapscrackers.

Bak de bacon in een droge koekenpan knappend. Vermeng de H|ttenkdse met de kleingesneden olijven en de verkruimelde bacon. Verdeel de massa over de crackers.(15 stuks – 35 kcal of 150 KJ per stuk)

15 plakjes dun gesneden salami ( /- 110 g totaal) – 4 perzikhelften uit blik – cocktailprikkers.

Snijd de plakjes salami in tot het midden en rol ze op tot hoorntjes. Snijd de perzikhelften elk in vier stukken, steek die half in de hoorntjes en prik ze vast met een cocktailprikker.(20 stuks – 35 kcal of 150 KJ per stuk)

1 kuipje magere smeerkaas – 20 kleine zoute koekjes – 10 halve gepelde walnoten.

Besmeer de zoute koekjes met de smeerkaas en garneer ze met 1/4 walnoot.(16 stuks – 35 kcal of 150 KJ per stuk)

1 plak fricandeau van 100 g – 16 marasquinkersen – mango chutney – cocktailprikkers.

Snijd de fricandeau in 16 blokjes. Besmeer die dun met mango chutney en prik er met een cocktailprikker een marasquinkers op.( 15 stuks – 40 kcal of 170 KJ per stuk)

15 eenhapscrackers – 75 g Danish Blue – 3 sjalotten – 4 nootjes gember.

Snijd de kaas in plakjes en beleg hiermee de crackers. Snijd de schoongemaakte sjalotten in plakjes en leg op een kant van de kaas een plakje ui. Snijd de gember in plakjes en leg die naast de ui op de kaas.(15 stuks – 55 kcal of 230 KJ per stuk)

1 kleine krop sla – 1 groene paprika – 2 sinaasappels – 1/2 dl magere yoghurt – peper – zout – bieslook – peterselie – dille – 15 crackers.

Was de bieslook, peterselie en dille en snijd ze klein. Maak van de yoghurt, peper, zout en kleingesneden kruiden een sausje. Maak de paprika schoon, was hem en snijd hem klein. Schil de sinaasappels en snijd ze in stukjes. Was de sla, laat hem uitlekken en verdeel hem in stukjes. Vermeng de paprika, sinaasappel en de sla met het sausje. Verdeel de salade over de crackers.(15 stuks – 55 kcal of 230 KJ per stuk)

1 kleine krop sla – 1 groene paprika – 2 sinaasappels – 1/2 dl magere yoghurt – peper – zout – bieslook – peterselie – dille – 15 crackers.

Was de bieslook, peterselie en dille en snijd ze klein. Maak van de yoghurt, peper, zout en kleingesneden kruiden een sausje. Maak de paprika schoon, was hem en snijd hem klein. Schil de sinaasappels en snijd ze in stukjes. Was de sla, laat hem uitlekken en verdeel hem in stukjes. Vermeng de paprika, sinaasappel en de sla met het sausje. Verdeel de salade over de crackers.

5 Reacties

 1. Ik heb dit artikel mee naar mijn pagina genomen.
  Bedankt.

  Partymamma

 2. ik zal ze uitproberen ze lijken me lekker
  best leker
  groetjes Cobie

 3. Ik heb dit meegenomen naar mijn pagina.
  Het lijkt me dat er wel lekker dingetjes tussen zitten.
  Bedankt Winnie

 4. heresannie_too

  31 december 1999 at 13:13

  Dit soort recepten zijn altijd geweldig. Aparte combinaties, lekker. Ik ga er wat uitproberen op een nieuwjaarsborrel.
  Jammie.
  Bedankt,
  Annemarie

 5. Voor je ideeen voor borrelhapjes. Komt goed uit, want ik moet voor oud en nieuw de hapjes maken. We gaan weliswaar naar kennissen, maar de taken zijn een beetje verdeeld.
  Groetjes, Carla

Geef een reactie