diner-idee

Hier kun je een subtitel plaatsen

Indonesisch buffet voor 10 personen


Alle recepten zijn voor 10 personen. De hoeveelheden per persoon zijn erop gebaseerd dat alle gerechten geserveerd worden.


Indonesisch buffet

Drumsticks in ketjapsaus
Indonesische vissticks
Eieren in kokossaus
Gado gado met pindasaus
Atjar
Seroendeng
Kroepoek
Gefruite uitjes
Rempeh
Rijst of mie
Spekkoek

Drumsticks in ketjapsaus:
20 drumsticks
1 el sambal
1/2 l kaki tiga ketjap
4 teentjes knoflook

Maak een marinade van de sambal, ketjap en fijngesneden knoflook. Marineer de drumsticks een uur in een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet 1 tot 1-1/2 uur in de oven tot de kip gaar is.

Koop bij de toko:
atjar, seroendeng, (gekleurde) kroepoek, gefruite uitjes, spekkoek en rempeh. Serveer in (meerdere) kleine schaaltjes.

Gado gado met pindasaus:
250 gr sperziebonen
1 krop ijsbergsla
1 komkommer
250 gr gesneden witte kool
250 gr tauge

Voor de saus;
1/2 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 tl sambal
1/2 tl djinten
1/2 tl ketoembar
1/2 tl gemberpoeder
klein stukje trassi
olie om in te bakken
flinke scheut ketjap
sap van 1 citroen
kopje water
1 pot pindakaas

Kook de sperziebonen beetgaar. Snij de ijsbergsla in dunne reepjes. Was de komkommer en snij (met de kaasschaaf) met schil in dunne plakjes. Meng de ijsbergsla, witte kool en tauge. Garneer met de sperziebonen en komkommerplakjes.
Serveer met pindasaus.
Meng voor de saus ui, knoflook, sambal, djinten, ketoembar, gemberpoeder en trassi in een vijzel.
Druit dit mengsel 5 minuten in olie. Voeg ketjap, citroen en water toe. Als het kookt de pindakaas toevoegen en al roerend verwarmen.

Indonesische vissticks:
20 vissticks
1 ui
2 teentjes knoflook
2 stengels sereh (alleen het witte binnenste)
4 plakjes gemberwortel
4 plakjes verse laos
olie om in te bakken
2 tl sambal
1 kopje kaki tiga ketjap
1 kopje water
1/2 kopje azijn
5 blaadjes djeroek poeroet

Hak of maal ui, knoflook, sereh, gember en laos fijn. Fruit aan in de olie. Voeg sambal, ketjap, water, azijn en djeroek poeroet toe. Bak de vissticks in de olie en giet de saus eroverheen.

Eieren in kokossaus:
10 eieren
1 ui
2 teentjes knoflook
2 tl sambal
1 tl djinten (gemalen komijn)
1 tl ketoembar (gemalen koriander)
1 tl koenjit (kurkuma)
olie om in te bakken
scheutje ketjap
6 blaadjes djeroek poeroet
1 stengel sereh, gekneusd
2 plakjes gemberwortel
2 kopjes water
1/2 blok santen

Kook de eieren 4 minuten. Fruit ui, knoflook, sambal en specerijen in de olie. Voeg ketjap, djeroek poeroet, sereh, gember en water toe. Laat de santen in stukjes smelten in de saus. Voeg de gepelde eieren toe en laat een paar minuten goed doorwarmen.

Serveer deze gerechten bij schalen rijst en mie.

5 Reacties

  1. Heerlijk, ben gek op Indonesich eten. dank je wel.

  2. Hoef ik verder niets te zoeken is precies wat ik zoek.
    bedankt
    groetjes Ine

  3. ik neem je artikel mee, ga het zeker eens proberen! Ik laat je dan weten hoe het was!!
    Groetjes,
    Ellen

  4. Ik heb je artikel meegenomen en ga het binnenkort eens uitproberen. Bedankt!

    Groetjes Joke.

  5. Het lijkt me heerlijk en ik ga het zeker eens maken, ik heb binnenkort een feestje dus wie weet…..

Geef een reactie

© 2014 Smultalk

.Naar boven ↑