Dit is ook weer zo’n recept wat een blijvertje is, bij ons zeker, ik hou van soepjes en vind deze soep ook heerlijk voor een lunch.

Snel klaar en weer een simpel recept zonder al teveel gedoe.

Ik heb afgelopen weekend de soep weer gemaakt, en ik heb weer lekker ruim 2 liter soep. En het is makkelijk in te vriezen, voor als je een keer geen zin hebt om te koken, soep eruit, opwarmen en klaar is kees!

courgette tomaat
Ingredienten +/- 6 personen

2 courgettes
2 blikken tomatenblokjes
4 tl tomatenpuree
2 bouillonblokjes (groenten)
1 rode ui
zout/peper
circa 1000 ml water
4 tl peterselie
2/3 teentjes knoflook

Bereidingswijze

1. Snipper de ui

2. Schil de courgette en snij in blokjes

3. Verwarm ruim 1 liter water in de waterkoker.

4. Verwarm een beetje olie in de soeppan en fruit de ui en de knoflook even aan.

5. Voeg daarna (nog ongeveer 3 minuutjes) de tomatenpuree toe en bak deze 2 minuten
mee. Bak het minimaal 1 minuut mee, dan gaat de zurigheid van de tomatenpuree weg!

6. Voeg daarna de blikken tomatenblokjes toe, de gesneden courgette, het bouillonblokje
en wat zout en peper en peterselie (niet te zuinig)

7. En voeg het warme water uit de waterkoker toe, ik doe meestal 1 liter water, en mocht de
soep toch net te dik zijn naar je smaak dan kun je er nog wat water bij doen.

8. Laat de soep circa 15-20 minuten pruttelen.

9. Pureer hierna de soep, ook hier kun je zelf bepalen hoe dik je de soep wil hebben.

Pureer wat langer voor lekkere vloeibare soep (doe ik altijd) of pureer wat korter voor
meer stukjes in de soep.

Serveertips
Lekker met een beetje verse basilicum
Eventueel ook lekker met gehaktballetjes