Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

How-to: gepaneerde kip

gepaneerde-kip

Na een rondje hier bij de redactie zijn we er allemaal van overtuigd dat gepaneerde kip tot een van onze lievelingsgerechten met kip behoord. Stiekem kopen we zelf wel eens kant en klaar gepaneerde kip maar zelfgemaakt is dit toch het allerlekkerst. Alleen hoe doe je dat nou precies? Marlot heeft voor jullie een stappenplan uitgeschreven en geeft een aantal leuke tips!

Een van mijn favoriete maaltijden is gepaneerde kip met mango, veldsla, tomaat en chilisaus in een wrap. Ik kocht altijd kant en klare gepaneerde kip, totdat ik zelf een keer kip ging paneren. Het is zo makkelijk en veel lekkerder dan uit de supermarkt. Vandaag leg ik jullie uit hoe simpel het is, vanaf nu doe je het ook altijd zelf!

Benodigdheden voor 4 personen

  • 4 Kipfilets
  • Bloem
  • 2 Eieren
  • Paneermeel/broodkruim
  • Huishoudfolie
  • Keukenpapier
  • Olijfolie

How-to

  1. Wikkel een kipfilet in huishoudfolie en sla deze plat met een vleeshamer of met een deegroller
  2. Pak 3 schaaltjes of diepe borden. In een van de schaaltjes doe je de bloem, in de andere de losgeklopte eieren en in de derde de paneermeel
  3. Leg het stuk kipfilet in de bloem en zorg dat deze rondom bedekt is. Haal hem dan door het ei en bedek hem dan met paneermeel aan beiden kanten
  4. Haal de kipfilet nu nogmaals door het ei en door de paneermeel. Zorgt dat de filet aan alle kanten bedekt is, zo heb je overal een knapperig laagje
  5. Zet een koekenpan op een verwarm hierin een flinke scheut olie.
  6. Leg de kipfilets in de pan, je wilt ze zo min mogelijk draaien dus heb geduld tot deze bruin zijn.
  7. Draai de kipfilet voorzichtig om met een spatel
  8. Als beiden kanten bruin zijn, laat je kipfilet dan uitlekken op een keukenpapiertje. Deze neemt de overtollige olie op.

Tips

  • In plaats van paneermeel, kun je ook cornflakes gebruiken. Zo wordt je gepaneerde kip extra crispy!
  • Meng wat Parmezaanse kaas door de bloem heen voor heerlijke smaak
  • Meng kruiden door de bloem heen voor meer smaak
  • Je kunt de kipfilet eerst in (karne)melk laten weken, het resultaat is een supermalse kipschnitzel
  • Om je handen wat schoner te houden tijdens het paneren van de kip, kun je de ene hand gebruiken voor het rollen in de droge ingrediënten (bloem en paneermeel) en de andere hand voor de natte ingrediënten (melk en ei). Zo voorkom je dat ook je handen gepaneerd raken.

wraps-crunchy-kip-mango

Recepten met gepaneerde kip

Waar kun je deze heerlijke kip nu bij eten? We hebben hieronder vijf heerlijke recepten op een rijtje gezet.

1. Caesar salade

Deze salade komt in vele vormen en maten. Het klassieke recept bestaat uit slechts 8 ingrediënten maar vaak wordt er ook kipfilet en ansjovis toegevoegd. Zo ook bij dit recept!

2. Kip parmigiana

Kip parmigiana is een Italiaans recept. Het dankt zijn naam aan de Parmezaanse kaas die door de bloem gemengd wordt. Hierdoor krijgt de korst een heerlijk zoutige smaak van de Parmezaanse kaas.

3. Kip cordon bleu

Een cordon bleu is een gevulde kipfilet met ham en kaas. Dit kun je natuurlijk ook heel simpel zelf maken. In dit recept wordt uitgelegd hoe!

cordita-kip

4. Cordita’s met crispy chicken

Cordita’s zijn kleine tortilla’s. In dit recept worden ze zelfgemaakt, maar je kunt ook kant en klare tortilla’s kopen. Doordat ze zo klein zijn, is dit recept ook perfect voor de lunch!

5. Wraps met crunchy kip en mango

Dit is mijn favoriet uit het lijstje. Het is mijn go-to recept als ik niks kan bedenken voor het avondeten want met deze wraps zit je altijd goed.

Meer recepten met krokante kip vind je op Smulweb!

1 Reactie

  1. zo iets heet hier backhänhdel(bakkip)

Geef een reactie