choco 3

Wie houdt er niet van? Een warme kop chocolademelk als je verkleumd thuiskomt. Met onze tips en tricks maak jij deze straks als de beste! Want de lekkerste chocolademelk maak je zelf van echte chocolade. Voor het beste resultaat gebruik je pure chocola want deze  bevat de volste smaak. Heb je dit niet in huis? Dan kan je natuurlijk ook voor cacaopoeder kiezen!

choco 4

Basisrecept voor 1 kop warme chocolademelk

  • 200 ml melk
  • 2 el cacaopoeder of 50 gr pure chocolade
  • 1 el suiker
  1. Verwarm de melk met de suiker in een steelpan
  2. Hak de chocolade in stukjes of zeef het cacaopoeder
  3. Voeg het toe aan de melk
  4. Proef je warme chocolademelk totdat jij het de perfecte verhouding vindt!

Met dit basisrecept kan je alle kanten uit en kun je deze warme chocolademelk helemaal aanpassen naar smaak! Hieronder geven we je een lijstje met suggesties wat je er allemaal mee kunt.

choco2

Variaties

  • Nutella chocolademelk.
    • Vervang de chocolade door nutella en laat de suiker weg.
  • Oreo chocolademelk
    • Verkruimel een paar koekjes in een keukenmachine. Voeg deze toe aan de verwarmde melk samen met wat stukjes pure chocolade.
  • Spicy chocolademelk
    • Voeg wat chilipoeder aan het einde toe voor een pittige smaak!
  • Chocolademelk met gezouten karamel
    • Maak gezouten karamel door water met suiker in een pan te verwarmen tot karamel. Voeg dan wat zout toe. Deze karamel kan je door je chocolademelk heen roeren of erover drizzlen!
  • Kokoschocolademelk
    • Vervang de melk voor kokosmelk en het krijgt een lichte kokossmaak!
  • Chocolademelk met een kick
    • Voeg een scheutje van je favoriete likeur toe, bijvoorbeeld rum, Malibu of whisky!
  • Witte chocolademelk
    • Gebruik witte chocolade in plaats van pure! Gebruik dan wel wat meer chocolade, zo’n 75 gram, en laat de suiker weg.
  • Sinaasappel chocolademelk
    • Kook een sinaasappelschil mee met de melk. Vergeet hem er niet uit te halen voor je het opdrinkt!

choco1

Tips & Tricks

Met deze tips & tricks verander jij je warme chocolademelk in het beste kopje warme choco dat je ooit gehad hebt!

  1. Als je je chocolademelk iets dikker wilt hebben, kan je een beetje maïzena toevoegen. Meng de maïzena met een beetje melk voordat je het toevoegt.
  2. Als je van extra zoete chocolademelk houdt, kun je een andere soort suiker gebruiken dan kristalsuiker. Bruine basterdsuiker is bijvoorbeeld een goede vervanging.
  3. Voeg een beetje zout toe aan de chocolademelk om de smaken nog beter uit te laten komen!
  4. Maak je chocolademelk extra romig door een scheutje slagroom toe te voegen als je de melk gaat verwarmen.
  5. Je maakt je hem helemaal af met een toef slagroom erop wat je nog even besprenkelt met wat cacao- of kaneelpoeder!