a simple table
Wil jij een leuk kookboek zonder ingewikkelde technieken, maar wel met verrassende recepten? Probeer dan zeker eens het boek ‘a simple table’ van Michele Cranston. Dit boek staat boordevol maakbare recepten voor iedere gelegenheid.

Dit boek is opgebouwd uit 7 hoofdstukken met recepten. Ieder hoofdstuk heeft zijn eigen thema. Zo bestaat het hoofdstuk ‘Twee kommen’ uit recepten die je makkelijk voor 1 of 2 personen kan maken, ‘Vier borden’ bestaat uit makkelijke gezinsrecepten en het hoofdstuk ‘Weekendgerechten’ bestaat weer uit uitgebreide recepten die perfect zijn als je eens wat langer in de keuken wilt staan. Er staan niet alleen hoofdgerechten in het boek, maar ook lunches en toetjes. Het boek bevat dus een fijne afwisseling tussen alle soorten recepten. Daardoor is het boek erg veelzijdig en kun je het ieder moment erbij pakken. Daarnaast is er in dit boek ook een goede afwisseling tussen vlees-, vis- en vegetarische gerechten. Kortom, in dit boek kun je van alles wat vinden! Wat ook erg leuk is aan dit boek, is dat er bij ieder recept een persoonlijk verhaal of praktische tips staan. Deze tips maken het koken net iets makkelijker!

Smulweb mag een sneak preview geven en twee recepten delen met haar volgers, veel kookplezier!

Product details
Afwerking: Paperback
Aantal pagina’s: 256
Afmetingen: 280×190
EAN: 9789089896834
Uitgeverij: Terra
Druk: 1

Groene curry met lamsschenkel
AST_CH3_GreenCurryLamb_11 (1)

Ingrediënten:
80 ml olijfolie
4 lamsschenkels (1kb in totaal)
3 uien, in ringen
2 el groene currypasta
1 el geraspte gemberwortel
1 el kurkumapoeder
90 g verse koriander, goed afgespoeld
2,7 dl kokosmelk
500 g krieltjes, schoon geboend en gehalveerd
300 g sperziebonen, afgehaald en in de lengte gehalveerd
2 el citroensap

Bereidingswijze:

  1. Verhit 2 eetlepel van de olijfolie op matig vuur in een grote braadpan of hoge koekenpan en bak de lamsschenkels aan alle kanten bruin. Laat ze dan uitlekken op een met keukenpapier bekleed bord.
  2. Verhit de resterende olie op matig vuur in de braadpan en voeg de ui, currypasta, gember en kurkuma toe. Hak de worteltjes en stelen van de korander fijn en voeg ze al roerend toe aan de ui, Bak het mengsel 5 minuten tot de ui goudbruin is en voeg dan 2,5 dl water toe. Doe het vlees weer in de pan.
  3. Laat de lamsschenkels 30 minuten sudderen. Giet dan de kokosmelk erbij en voeg de krieltjes toe. Dek de pan af en laat het geheel 1 uur sudderen op laag vuur. Voeg de sperziebonen toe en laat alles nog 15 minuten sudderen.
  4. Sprenkel vlaak voor het serveren het citroensap over de lamsschenkels en bestrooi ze met de korianderblaadjes.

Olijfcake met kaneel en kersen
A Simple Table Cookbook

Ingrediënten:
680 g morellen uit een pot
2 grote scharreleieren
330 g fijne tafelsuiker
1 el geraspte sinaasappelschil
1,25 dl extra vergine olijfolie
300 g bloem
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel, plus extra voor het bestuiven
3 dl slagroom, geklopt met Klop-fix

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een vierkante bakvorm van 22 x 22 cm in en bedek de bodem en zijkanten met bakpapier.
  2. Laat de kersen uitlekken (bewaar het sap) en leg ze in de bakvorm.
  3. Klop de eieren, 275 g van de suiker en de sinaasappelrasp 5 minuten met een mixer, tot het mengsel dik en romig is. Voeg de olijfolie toe en klop nog 1 minuut. Zeef de bloem en het bakpoeder erboven en spatel ze erdoor.
  4. Giet het beslag over de kersen in de bakvorm. Strijk het met een spatel glad en trek het aan de zijkanten iets omhoog. Bak de cake 40 minuten tot een prikker die je in het midden steekt er schoon uit komt. Haal hem uit de oven en laat hem afkoelen in de bakvorm.
  5. Doe het bewaarde kersensap, de resterende suiker en de kaneel in een kleine pan. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en laat het zonder deksel 5-10 minuten sudderen, tot het sap met de helft is ingekookt.
  6. Stort de cake ondersteboven op een schaal en schenk de kersensiroop erover. Snijd hem in stukken, schep er een toef slagroom op en bestuif met kaneel.