TomatenchutneyChutneys zijn de smaakmakers uit de Indiase en Pakistaanse keuken en kunnen gemaakt worden van zowel groente als fruit. Er bestaan erg veel soorten chutney omdat van bijna iedere groente of fruitsoort een chutney gemaakt kan worden. Het is dan ook een ideale manier om van je restjes af te komen. Chutneys kunnen lang houdbaar blijven door plantaardige olie, azijn en geleisuiker toe te voegen en ze in een schone pot te bewaren. Daarnaast zijn chutneys nog eens heel makkelijk zelf te maken. Erg leuk om een keer uit te proberen dus! Als voorproefje hebben we drie heerlijke chutney recepten voor je uitgezocht.

1. Tomaten chutney
Tomaten chutneys zijn heerlijk om te combineren met gegrilde kip, rood vlees en vis.

Tomatenchutney

2. Mango chutney
Mango chutneys smaken goed bij een stukje beenham, rijstgerechten en kip.

mangochutney

3. Pruimen chutney
Pruimen chutneys zijn erg lekker bij een kaasplankje, wild en stoofvlees.

Pruimenchutney

Benieuwd naar de andere blogs?