Rabarber taartRabarber is een groente met een lichtzure smaak en wordt daarom vooral in zoete gerechten gebruikt.  Je kunt het goed combineren met appels en aardbeien, en ook met iets romigs als mascarpone of roomkaas. Daarnaast passen nootmuskaat en gember ook heel goed in gerechten met rabarber. Je snapt dus wel dat deze cheesecake met rabarber en aardbeien geweldig zal smaken!  In de blog staan nog meer heerlijke recepten, eet smakelijk!

Het seizoen van de rabarber loop van april tot en met juli, met mei als topmaand. Hoewel het vroeger nauwelijks gegeten werd, wordt het in Nederland steeds populairder. In deze blog staan meer recepten, tips, weetjes over rabarber.

1. Cheesecake met aardbei en rabarber

Raberber cheese

2. Aardbei-rabarber tiramisu

Rabarber tirami

3. Rabarberchutney

Rhubarb chutney

4. Rabarbertaart met gemberjam

Rabarber taart

5. Rabarber aardbeien crumble

Rhubarb crumble